Naslovnica / NOVICE / Odziv direktorja Roka Jarca na prispevek: “Zadnji letošnji Kul petek so obiskali zdravstveni inšpektorji”

Odziv direktorja Roka Jarca na prispevek: “Zadnji letošnji Kul petek so obiskali zdravstveni inšpektorji”

Dne 2.8. ste na vašem portalu objavili članek z naslovom “Zadnji letošnji Kul petek so obiskali zdravstveni inšpektorji”. V prvem delu članka korektno poročate o dogajanju na samem dogodku ko opisujete prihod zdravstvene inšpekcije in glede domnevne oz. očitane kršitve predpisov. Me je pa precej zmotil tisti del novice, kjer so se pojavile vaše mnenjske insinuacije kjer namigujete o morebitnih zlorabah moje javne funkcije direktorja v lastne publicistične namene.

Pri opravljanjau katerega koli dela se vedno zavzemam za tiste, v katerih službi sem. Kot sem že večkrat poudaril, je moja temeljna naloga mene kot direktorja zavoda za Turizem in šport Kamnik skrb za promocijo destinacije in tozadevno tudi skrb za turistične in gostinske ponudnike v občini Kamnik. Mislim, da kot nestrankarski kandidat lahko bistveno več prispevam k razvoju podjetništva in turistične ponudbe v mestu, kot nek strankarski vojak ki je vpet v strankarsko agendo.

Kot sem že povedal za vaš portal, ocenjujem, da je odlok v nasprotju z ustavnim redom RS in da bom morebitno globo prerekal. Verjamem, da tudi inšpektorjema v tem času ni bilo lahko izdati odločbe. Sam kot organizator prevzemam vso odgovornost za svojo odločitev in sem pri svoji odločitvi avtonomen, tako da vaše pisanje, v katerega vpletate tako župana g. Slaparja kot tudi predsednika sveta zavoda g. Korošca, je po moji oceni precej nekorektno. Kljub temu, da PCT pogoja kot organizator na dogodku nismo izvajali, pa smo o zadevi poprej obvestili gostince in najbrž ste opazili, da so gostinci imeli na stojnicah pripravljena razkužila. Verjamem, da bi zdravstvena inšpekcija, če bi zaznala povečano nevarnost za javno zdravje, bi dogodek zagotovo po uradni dolžnosti prekinila in prostor zapečatila.

Kul(inarični) petki so v bili v mesecu juliju precejšnja popestritev dogajanja v mestu in vesel sem, da se je zadnjega dogodka, kljub zaostrenim razmeram udeležilo precej ljudi. Hkrati se, tudi vesel, da smo uspeli nagovoriti gostince in da smo dogodek kljub vsemu izpeljali. Poudariti želim, da sem tako kamniškim gostincem, kot tudi občanom zelo hvaležen za pozitivni odziv in podporo preko družabnih omrežij in želim si, da bi drugo leto lahko sezono kulinaričnih petkov v Kamniku podaljšali vse do konca avgusta s ciljem privabiti več turistov v mesto in povečati turistično ponudbo in prepoznavnost kraja, na drugi strani pa za opolnomočenje gostincev v naši, kamniški občini.

Glede na to, da v članku polemizirate mojo vlogo kot direktorja zavoda, in navajate, da naj ne bi skrbel za zakonitost delovanja zavoda in nakazujete, da svojo delo opravljam malomarno, odgovarjam, da je ustava RS nad vsemi zakoni in podzakonskimi akti, kar vladni odloki so. In glede na to, da je v mojem opisu delovnih nalog jasno napisano, da moram kot direktor skrbeti za zakonitost delovanja Zavoda, bi bilo morda res smiselno dodati v moje naloge tudi, da skrbim tudi za delovanja zavoda v skladu z najvišjim zakonikov v državi tj. Ustavo RS.

Po tridesetih letih od prihoda demokracije v našo državo, bi predlagal, da naj bo v bodoče vaše novinarsko poročanje objektivno, etično in profesionalno, ne pa da vlogo novinarja razumete kot družbenopolitičnega delavca, kot da bi bili v nekem drugem času. Namreč precej sem zmeden, če me novinar NoveTV Luka Perš v člankih na njihovem portalu označi za LGBT aktivista, medtem ko me vi etikirate s skrajno desnico.

Lep pozdrav,
Rok Jarc