Naslovnica / Črna kronika / Ogenj in žveplo v pisarni LMŠ, Marjan Šarec je nepoškodovan

Ogenj in žveplo v pisarni LMŠ, Marjan Šarec je nepoškodovan

V dupliškem Hiltonu, nekdanji upravni stavbi Stola, kjer ima sedež lokalni odbor stranke LMŠ oz. svetniška skupina, je zasmrdelo po ognju in žveplu, zaradi česar so morali posredovali gasilci.

Danes pozno popoldne oz. zvečer, nekaj po 17. uri, so gasilci prejeli obvestilo, da je njihova pomoč potrebna v nekdanji upravni stavbi Stola na Duplici oz. v t.i. dupliškem Hiltonu, v katerem se nahaja tudi sedež oz. pisarna lokalnega odbora in svetniške skupine LMŠ, stranke nekdanjega kamniškega župana in premierja Marjana Šarca.

Požarni preplah so, zaradi vonja po ognju in žveplu, sprožili uslužbenci lokalnega odbora stranke, saj so v svojih prostorih zaznali močan vonj po ognju in žveplu, ki se je jel širiti iz ventilacijskega sistema. Ker pa na sedežu lokalnega odbora stranke LMŠ ta večer niso imeli napovedanih obiskov delegacij strank SDS ali NSi oz. kake druge vladne stranke, prav tako pa dima in požara ni povzročila morebitna vročica ob iskanju 46. glasu, so na pomoč, kot je v tovrstnih primerih najbolj običajno in preudarno, skupaj s sproženim požarnim alarmom, poklicali lokalne gasilce.

Klicu na pomoč so se odzvali gasilci PGD Kamnik in PGD Duplica, ki kljub takojšnjemu in številčnemu odzivu z več vozili, k sreči niso imeli prav dosti dela z gašenjem domnevnega požara, saj so ob prihodu na kraj ugotovili, da zadimljenega in zasmrajenega objekta vendarle ne ogrožajo ognjeni zublji, ampak je vse skupaj zgolj posledica kratkega stika oz. napake na električni napeljavi, do kateri je prišlo v kotlovnici objekta, ne pa v kateri od LMŠ-jevih pisarn.

 

Gasilci so objekt temeljito pregledali in prezračili, pri vsem skupaj pa je najpomembneje, da se je intervencija iztekla brez večje škode in brez poškodovanih oseb, prav tako pa, bržkone na žalost številnih “gorečih” političnih nasprotnikov, ni bil ogrožen nihče od LMŠ-jevih občinskih svetnikov, osebja oz. funkcionarjev stranke, niti predsednik stranke Marjan Šarec, saj ga ob požarnem preplahu ni bilo v stavbi.