Naslovnica / KULTURA / Ogled predstave v Gledališču Koper z abonenti Abonmaja Kam’na’smeh

Ogled predstave v Gledališču Koper z abonenti Abonmaja Kam’na’smeh

Postpandemična situacija je še vedno resna in se med drugim odraža tudi na abonmajskem programu Doma kulture Kamnik, ki deluje pod okriljem Zavoda za kulturo Kamnik, zato so v ekipi še posebej veseli in ponosni, da jim je abonmajsko sezono kljub omejitvam uspelo izvesti, čeprav jih danes čaka še zadnja predstava (Jure Ivanušič: Od tišine do glasbe*), ki so jo v aprilu zaradi poškodbe igralca bili primorani prestaviti. Nekatere predstave zahtevajo več koordinacije različnih akterjev in težje gostujejo, gledališča pa imajo  zaradi pandemije obveznosti do svojih občinstev.

Predstava Tutošomato je plod koprodukcije dveh gledališč, Gledališča Koper in Slovenskega narodnega gledališča Nova Gorica. Igralska zasedba je številčna in poleg dveh gledaliških ansamblov vključuje še zunanje igralce. Zato se je ekipa Doma kulture Kamnik odločila, da svoje abonente odpelje na izlet v Koper, kjer je ujela še zadnjo letošnjo ponovitev predstave, ki so jo zaradi pandemije in bolezni v ansamblu prestavljali že vse od decembra . Organizirali so prevoz in pogostitev, ogled predstave pa je bil zaradi številčnosti in organizacije namenjen izključno abonentom abonmaja Kam’na’smeh.

Pred ogledom predstave je ekipa Doma kulture Kamnik v sodelovanju z Gledališčem Koper poskrbela za pogostitev, abonenti pa so kasneje imeli še čas, da si pred predstavo ogledajo Koper, nakupijo spominke in se prepustijo morskemu vetriču.

Veselje ob druženju je bilo neizmerno, zato si v Domu kulture Kamnik želijo, da tovrstni izlet ne bi bil zadnji in da bi ga še kdaj ponovili, kar pa je zagotovo še en razlog več, zakaj je lepo biti abonent Doma kulture Kamnik.

*predstava je zamenjava za predstavo SNG Maribor: Pošta

Anja Koleša,
Dom kulture Kamnik