Naslovnica / NOVICE / Okusi Kamnika na Glavnem trgu, kupci pa v nakupovalnih središčih

Okusi Kamnika na Glavnem trgu, kupci pa v nakupovalnih središčih

V soboto je na Glavnem trgu, kot vsako zadnjo soboto v mesecu, znova potekal tržni dan Okusi Kamnika, za katerega se zdi, da mu počasi pojenja sapa, saj je že nekaj časa moč opaziti, da je na njem vse manj kupcev, zaradi slabega obiska pa počasi izgubljajo voljo tudi ponudniki.

Medtem ko v soboto pri večini kamniških diskontov in nakupovalnih središč skorajda ni bilo moč dobiti prostega parkirnega mesta, je kamniška tržnica domačih izdelkov na Glavnem trgu domala samevala, saj je bilo na njej moč ponovno opaziti zgolj peščico rednih kupcev, precej okrnjena pa je bila tudi sama ponudba.

trznica jan 2016 28

S svojimi izdelki so se tokrat na tržnici Okusi Kamnika predstavili: Klavnica in domače mesnine Soud, Hiša slaščic Tarangela, Kmetija Pr Anžič, biološko dinamična kmetija Pri Vodiškarju, Društvo podeželjskih žena Tuhinjske doline, trgovina Zlata ptička, rokodelstvo Moja narava, rokodelka Damjana Spruk, Ivankini krofi, kamniške vezilje, Kmetija Špeh, prvič pa se je predstavila Kmetija Močnik iz Podjelš, ki je ponujala obiskovalcem domača jajca.

Nekoliko okrnjeno ponudbo kamniškega tržnega dne Okusi Kamnika bi sicer tokrat lahko pripisali tudi času v katerem domačih sezonskih pridelkov ni ravno v izobilju, se pa vse bolj poraja tudi občutek, da zanimivemu in obetavnemu projektu kamniškega tržnega dne počasi pojema sapa. Kaže namreč, da kamniški kupci še vedno raje nakupujejo v diskontih in nakupovalnih središčih, spričo slabega obiska tržnice, pa voljo izgubljajo tudi posamezni ponudniki, ki pravijo, da se jim obisk tržnice, kljub zastonjskim stojnicam, skorajda ne izplača več.

trznica jan 2016 25