Rezultati včerajšnjega množičnega testiranja oskrbovancev in zaposlenih v Domu starejših občanov Kamnik so pokazali, da so z novim koronavirusom še štirje zaposleni in trije oskrbovanci, kar pa je precej manj, kot se je marsikdo bal.

Kot smo že poročali, so včeraj v Domu starejših občanov Kamnik, zaradi suma okužbe s COVID-19, opravili množično testiranje oskrbovancev in zaposlenih, pri čemer so brise odvzeli 105. oskrbovancem in 42. zaposlenim.

Rezultati včerajšnjega testiranja, na katere je bilo, s precejšno zaskrbljenostjo, potrebno počakati kar nekaj časa, pa so pokazali, kot v sporočilu za javnost sporoča vodstvo DSO Kamnik, da je bila okužba potrjena še pri pri 4 zaposlenih in 3 stanovalcih, kar je pravzaprav domala vzpodbudno, saj se je marsikdo zaskrbljeno bal, da bo okuženih oskrbovancev, ki sodijo v najbolj ranljivo oz. ogroženo skupino, še več.

Skupaj je trenutno v DSO Kamnik s COVID-19 okuženih je 17 stanovalcev in 16 zaposlenih, kot navaja vodstvo omenjenega doma, pa je zdravstveno stanje okuženih oskrbovancev, ki so izolirani oz. nastanjeni v t.i. rdeči coni DSO Kamnik, zaenkrat stabilno.