Naslovnica / Napovedi in obvestila / Opozorilo: Ob sprehajalni poti med Zdušo in Godičem je raztrosen strup za podgane

Opozorilo: Ob sprehajalni poti med Zdušo in Godičem je raztrosen strup za podgane

Naša bralka, ki je včeraj na makanamski poti med Godičem in Zdušo naletela na rastrosen strup za podgane, obvešča vse lastnike psov, naj bodo pri sprehajanju s svojimi ljubljenčki zelo pozorni.

Kot nam je napisala v sporočilu, ki mu je priložila tudi fotografije, je včeraj sama že odstranila 6 paketkov podganjega strupa Ratimor, žal pa ni povsem prepričana, da je uspela najti in pobrati ves razstrosen strup, zaradi česar vse, ki se na omenjeni relaciji sprehajajo s psi, nenazadnje pa tudi z otroki, naj bodo zelo previdni.

Naj ob tem dodamo še, da se, če morebiti tudi sami najdete omenjeno strupeno vabo, le-te ne dotikate z golimi rokami, saj gre za strup, ki je zdravju škodljiv ob stiku s kožo ali zaužitju, simptomi zastrupitve pa se izražajo z bledico nosu in ustnic, prisotnostjo krvi v urinu, poodkožnimi krvavitvami in nenadnimi bolečinami v predelu trebuha.
Vse lastnike psov pa obenem pozivamo, naj v tem času, ko se približuje čas prve košnje, svojih psov ne spuščajo na travnike ter za njimi dosledno pospravljajo tudi pasje iztrebke, saj le-ti lahko onesnažijo in nevarno okužijo živinsko krmo, zaradi česar imajo kmetovalci nemalokrat tudi velike težave in precejšnje stroške.