Naslovnica / NOVICE / Orači in koranti pretresli Občino Kamnik

Orači in koranti pretresli Občino Kamnik

Orači, pokači in koranti iz Jablovca pri Podlehniku so danes obiskali Občino Kamnik in s pokanjem bičev ter pozvanjanjem težkih zvoncev korantov, dodobra pretresli občinsko stavbo in zdramili tudi pregovorno zaspane uradnike. Obisk pustnih likov z Dravskega polja je razveselil tudi številne naključne občane, predvsem pa najmlajše, ki so si z velikim zanimanjem prišli ogledat znamenite pustne like s Dravskega polja.

koranti 41

Orače je sprejel župan Marjan Šarec, ki se je uglednim pustnim gostom zahvalil za obisk ter jim, kljub temu, da smo na Gorenjskem, pripravil manjšo pogostitev.

V imenu pustne skupine Orači iz Jablovca pri Podlehniku je srečo, prihod pomladi, svetlih sil in dobre letine napovedal vodja skupine Ernes Večerič, ki je občane Kamnika in vse prisotne, povabil tudi na znamenito Kurentovanje.

koranti 191

 

In če se še nekoliko pošalimo; kljub temu, da naj bi koranti preganjali zimo in zle duhove, pri zadnjih vratih občinske stavbe ni bilo zaznati večje gneče oz. morebitnega bežanja zaposlenih v kamniški javni upravi.