Naslovnica / NOVICE / Ortodontske težave – pojasnilo direktorja ZD Kamnik

Ortodontske težave – pojasnilo direktorja ZD Kamnik

Številni Kamničani so vse bolj nezadovoljni zaradi težav s katerimi se srečujejo pri iskanju ortodontskih storitev, zaradi česar prst svojega nezadovoljstva usmerjajo tudi v vodstvo Zdravstvenega doma Kamnik, vendar ne gre pozabiti, da se s tovrstnimi težavami ne srečujemo zgolj v Kamniku, ampak domala v celi državi.

Dr. Sašo Rebolj, direktor Zdravstvenega doma Kamnik je v zvezi s problematiko pomanjkanja ortodontov pojasnil:

“Tudi v Kamniku, kot drugje po Sloveniji, se soočamo s težavo zaradi popolnega pomanjkanja ortodontov na trgu delovne sile.

Po več letih neuspešnih razpisov, na katere se ni prijavil niti en sam kandidat in po odhodu dosedanje ortodontke (zaradi njene selitve in nikakor ne, ker ji ne bi podaljšali pogodbe, saj je v ZD Kamnik imela zaposlitev za nedoločen čas), smo uspeli zagotoviti izvajalca, podjetje, ki za naše izvaja ortodontske storitve, z dosedanjo ortodontko pa smo se uspeli dogovoriti, da še naprej vodi paciente, pri katerih je že začela obravnavo.

Kljub temu, da se strinjam, da rešitev v Celju ni optimalna, smo ob katastrofalnem stanju v Sloveniji vseeno veseli, da smo našim pacientom uspeli zagotoviti nadaljevanje obravnave, tistim, čakajočim na obravnavo, pa ohraniti vrstni red in tudi obravnavo v predvidenem času.

Izogniti smo se uspeli težavi v bližnjih krajih, kjer so pacienti ostali brez ortodonta, brez obravnave in se v najboljšem primeru lahko vpišejo k enemu še obstoječih ortodontov, na konec večletnega čakalnega seznama. (Glej povezavo: https://www.24ur.com/novice/slovenija/v-ljubljani-vec-sto-otrok-ostalo-brez-ortodonta-cakalna-doba-vec-kot-stiri-leta.html)

Še naprej si seveda prizadevamo, da bi ortodonta zagotovili tudi v Kamniku.”

Sašo Rebolj, direktor ZD Kamnik