Naslovnica / Črna kronika / Padec motorista in poškodovana planinka pod Veliko planino

Padec motorista in poškodovana planinka pod Veliko planino

Pozno dopoldne so reševalne ekipe posredovale na Marijaninih njivah pod Veliko planino, kjer se je poškodovala planinka, le nekaj minut kasneje pa so reševalci in gasilci priskočili na pomoč tudi poškodovanemu motoristu v Volčjem Potoku.

Poškodba planinke

Okoli 11.20 je na Marjaninih njivah pod Veliko planino prišlo do nesreče, v kateri si je planinka poškodovala nogo. Na pomoč so ji priskočili gorski reševalci GRS Kamnik in reševalna ekipa NMP Kamnik, ki so poškodovanko na kraju najprej oskrbeli, nato pa jo z reševalnim vozilom odpeljali v UKC Ljubljana.

Padec motorista v Volčjem Potoku

Ob 11.35 je v naselju Volčji Potok prišlo do prometne nesreče, v kateri se je, pri padcu z motorjem, poškodoval motorist. Na pomoč poškodovanemu motoristu so priskočili reševalci NMP Kamnik in gasilci PGD Kamnik. Reševalci so motorista oskrbeli in prepeljali na nadaljnje zdravljenje in diagnostiko v UKC Ljubljana, medtem ko so gasilci zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine po vozišču, ga očistili in z cestišča umaknili motorno kolo.