Naslovnica / NOVICE / Parkiraj izgovore drugam! Ne na mesta, rezervirana za invalide.

Parkiraj izgovore drugam! Ne na mesta, rezervirana za invalide.

Src in zavesti nekaterih voznic in voznikov, ki kljub temu, da so zdravi, še vedno brezobzirno parkirajo na parkirnih mestih za invalide, ne dosežejo ne opozorila, ne kazni.

Nedavno tega, 3. decembra 2017, smo obeleževali mednarodni dan invalidov, ko je širom Slovenije ter tudi v kamniški občini potekala akcija »Parkiraj izgovore drugam! Ne na mesta, rezervirana za invalide«, katere namen je bil ozaveščanje širše javnosti o neupravičenosti in posledicah parkiranja na mestih rezerviranih za invalide, občinski redarji in policisti, pa so parkirna mesta poostreno nadzorovali.

Na problematiko parkiranja na mestih, ki so rezervirana za invalide, smo že večkrat opozorili tudi na naši spletni strani, ampak dobronamerna in tudi osebna opozorila nekaterih ne dosežejo.

Naš bralec nam je danes namreč poslal fotografijo, ki jo je dopoldne posnel pred Glasbeno šolo oz. Zavodom za zaposlovanje, kjer je parkirišče rezervirano za invalide, povsem brezvestno in prezirljivo zasedla mlada, kot je napisal bralec, urejena oz. »zrihtana« voznica, ki je z visoko dvignjeno glavo odvihrala v stavbo, našemu bralcu, ki jo je opozoril na nepravilno in nespodobno parkiranje, pa je, kot nam je zaupal bralec, namenila zgolj izraz prezira.

Nadejamo se, da omenjena voznica ne bo nikoli tudi v resnici potrebovala parkirišč za invalide, naj pa v prihodnje, z vsaj trohico spoštovanja, sočutja in slabe vesti, pri svojem parkiranju pomisli na vse tiste, ki bi z največjim veseljem naredili nekaj več korakov, če bi jim zdravje le-to dopuščalo.

Črna pika tudi za Občino Kamnik

Glede parkirnih mest za invalide, pa si vsaj manjšo »črno piko« v predprazničnem  zasluži tudi Občina Kamnik, kajti pred preureditvijo Glavnega trga so bila invalidom namenjena tri parkirna mesta, zdaj pa zgolj eno, pa še to je v tem času zasedeno s stojnicami, pri čemer so odgovorni najbrž pozabili, da v predprazničnih dneh »Pravljični Kamnik« radi obiščejo tudi invalidi.

So pa svojo napako, po opozorilih občanov, razmeroma kmalu popravili in stojnico oz. hiško, takoj po Miklavžu premaknili ter parkirno mesto znova sprostili.