Naslovnica / NOVICE / Perovo so tudi letos obiskali koledniški sveti trije kralji

Perovo so tudi letos obiskali koledniški sveti trije kralji

Perovljane in Perovljanke so sinoči pri Grošanovih jaslicah, kot je v navadi že vrsto let, ponovno obiskali koledniški sv. trije kralji, trije modreci, ki so v zameno za milodare namenjene različnim misijonom, v kraj prinesli blagoslov zoper nesrečo in tegobe v tem letu.

Tegobe in nadloge Perovljanom in Perovljankam minulo leto namreč niso kaj dosti prizanašale. Poleti so sicer brez ujm uspešno izpeljali tradicionalno Perovanje, žal pa so se nedavno tega morali posloviti od dveh zagnanih perovskih mož, Janeza Majcenoviča in Branka Novaka, ki sta v marsičem pomembno in aktivno prispevala k družabnemu in duhovnemu utripu Perovega, za nameček pa so jih zdravstvene težave urednice Perovskega lista prikrajšale tudi za letošnjo številko njihovega priljubljenega krajevnega glasila.

 

Tudi zaradi tega je bil letošnji obisk sv. treh kraljev morda nekoliko manj prešeren in skromnejši, kot smo bili tega vajeni v preteklih letih, ampak bil pa je, in Perovljani so se vsemu navkljub mnogoštevilno zbrali pri Grošanovih jaslicah, kjer so pozdravili prihod sv. treh kraljev ter se ob pogostitvi, ki so jo pripravili sami, ponovno srečali s sosedi in prijatelji, kot bodo to, vsemu navkljub, zagotovo počeli tudi v prihodnje. Kajti za vsako, z neusmiljeno koso časa požeto perovsko glavo, zraste sedem novih, še bolj glasnih in še bolj zagnanih.