Naslovnica / NOVICE / Pester dan na Svetem Primožu

Pester dan na Svetem Primožu

Na Svetem Primožu nad Kamnikom bo danes cel dan veselo. Tekači zimske lige so današnje obveznosti opravili že v dopoldanskih urah, v Okrepčevalnici Pri Svetem Primožu, pa potekajo intenzivne priprave na podelitev priznanj najbolj zvestim in vztrajnim pohodnikom, ki se bodo na Primožu zbrali ob pol treh.

Tekačem zimske lige so se danes pridružili tudi člani nedavno oživljenega Avto-moto društva Kamnik, ki so udeležence zimske lige podprli s čajem in praktičnima nagradama. Podeljeni sta bili letna članarina AMD plus, ki vključuje tudi avtomobilsko asisistenco, namenjena odraslim, ter čelna lučka, ki je bila namenjena najmlajšim udeležencem zimske lige. Da nagrad ne bodo vedno prejemali zgolj najboljši, pa sta bili današnji nagradi namenjeni posameznikoma, ki sta se najbolj približala povprečnemu času vseh udeležencev. Obe nagradi sta šli v ženske roke, podrobnejše poročilo o dogajanju z rezultati in fotografijami današnje Zimske lige Sveti Primož, pa bomo, kot običajno, objavili v večernih urah.

Pot na Svetega Primoža je v zadnjem delu še nekoliko poledenela, zato je, poleg dobre obutve, priporočljiva tudi uporaba pohodnih palic, pri sestopu, pa vam bodo prišle prav tudi pohodne dereze oz. t.i. kramžarji. Z nekaj potrpežljivosti in previdnosti sta dostop in sestop mogoča tudi brez „zimske opreme“, katere uporaba je vseeno, predvsem zaradi večje varnosti, priporočljiva.

Na Svetem Primožu je trenutno 8 stopinj, glede na to, da se je pred nekaj trenutki skozi oblake prebilo tudi sonce, pa se obeta najbrž še nekoliko toplejše, v vsakem primeru pa lepo in zabavno popoldne pri Sv. Primožu.