Naslovnica / Črna kronika / Pijan in prehiter 20-letni voznik je raztreščil otroško igrišče

Pijan in prehiter 20-letni voznik je raztreščil otroško igrišče

Nočno divjanje pijanega 20-letnega voznika po Jenkovi ulici v Kamniku, se je končalo na otroškem igrišču, ki bo zaradi razdejanja do nadaljnjega zaprto.

Danes ponoči, okrog 3. ure zjutraj, je na Jenkovi ulici v Kamniku, ki je mimogrede tudi šolska pot na kateri velja omejitev hitrosti 30 km/h, prišlo do prometne nesreče v kateri je 20-letni voznik osebnega vozila prebil ograjo otroškega igrišča ter z vozilom podrl in uničil tudi nekaj igral.

nesreca-jenkova-4

Vozil je vinjen

Kot nam je sporočila Maja Ciperle Adlešič, tiskovna predstavnica PU Ljubljana, so policisti z zbranimi obvestili in ogledom prizorišča nesreče ugotovili, da je 20-letni voznik, domnevno zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, zapeljal iz vozišča in trčil v ograjo otroškega igrišča na Jenkovi ulici v Kamniku, pri čemer je poškodoval ograjo in igrala na igrišču.

Policisti so vozniku odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal prisotnost alkohola nad dovoljeno mejo, zaradi česar bo zoper voznika na pristojno sodišče podan obdolžilni predlog.

nesreca-jenkova-17

S ceste na igrišče vse do tobogana

Vinjeni 20-letnik, ki je povzročil nesrečo, je imel pri vsem skupaj precejšno srečo, da v nesreči, vključno z njim, ni bil nihče poškodovan. Še več, lahko bi rekli, da je še dobro, da se je nesreča zgodila v nočnem času, ko je igrišče zaprto, saj bi podobna nesreča lahko podnevi, ko se na priljubljenem in zgledno urejenem igrišču zadržujejo  okoliški otroci in njihovi starši oz. spremljevalci, lahko povzročila tudi pravo tragedijo.

nesreca-jenkova-2

Kot nam je povedal eden izmed tamkajšnjih prebivalcev, ki ga je ponoči zbudil hrup in kričanje, je 20-letni voznik najverjetneje s Kranjske ulice pripeljal na Jenkovo ulico, nato pa z nezmanjšano hitrostjo, morebitnih zavornih sledi ni bilo moč opaziti, zapeljal naravnost v ograjo otroškega igrišča, podrl gugalnico, prebil še eno ograjo, za las zgrešil stebriček ograje ter kovinsko konstrukcijo koša za košarko in svojo razdiralno pot nadaljeval vse do precej oddaljenega tobogana, ki se nahaja sredi igrišča, in ga je prav tako podrl.

nesreca-jenkova-7

S fotografij je razvidno zgolj del razdejanja, ki ga je povzročil pijani 20-letnik, saj je bilo otroško igrišče v času fotografiranja povečini že pospravljeno, zaprto in opremljeno z obvestilom, da je zaradi izjemnih razmer do nadaljnjega zaprto.

Občina se zmeni za pozive krajanov

Da na Jenkovi ulici vladajo nevzdržne in zelo nevarne prometne razmere na Jenkovi ulici, že dlje časa opozarjajo tudi tamkajšnji prebivalci, ki so že pred časom na občinsko Komisijo za tehnično urejanje prometa v Občini Kamnik naslovili pobudo, da se na Jenkovi ulici (ponovno) namestijo tudi hitrostne ovire. Ne gre namreč pozabiti, da je hitrostna ovira oz. tako imenovani »ležeči policaj« nekdaj na Jenkovi ulici že bil, vendar je bil iz neznanega razloga odstranjen in nikoli nameščen nazaj.

nesreca-jenkova-23

Omenjena komisija je pobudo, ki jo je podpisalo več krajanov Jenkove ulice, zavrnilo z argumentom, da je na omenjeni ulici ustrezno poskrbljeno za prometno varnost že z znakom, ki omejuje promet na 30 km/h ter pločnikom, četudi je ta zgolj na eni strani ulice.

Brezvestni vozniki in pomankljiva prometna ureditev

Največjo težavo na Jenkovi ulici običajno predstavljajo nepremišljeni in brezvestni vozniki, ki se na Jenkovo ulico pripeljejo s Kranjske ceste, pri tem pa, kljub znakoma za šolsko pot in omejitev hitrosti, ki sta, resnici na ljubo v veliki meri zakrita z vejami dreves, po ulici divjajo s precej višjo hitrostjo od dovoljene, v nočnem času pa je prometno precej obremenjena Jenkova ulica v nočnem času tudi zelo slabo razsvetljena.

nesreca-jenkova-22

Odgovornosti za divjaštvo brezvestnih voznikov, ki na Jenkovi ulici ogrožajo varnost in življenja stanovalcev, sicer ne moremo naprtiti na pleča Občine Kamnik, vseeno pa najbrž lahko upravičeno pričakujemo, da bodo pristojni prisluhnili občanom ter nemudoma ukrepali in ukrenili vse, kar je v njihovi moči, da se prometno-varnostne razmere na Jenkovi ulici izboljšajo.

Nočna nesreča je namreč pokazala, da so zaskrbljenost in pozivi tamkajšnjih prebivalcev več kot upravičeni, nadejamo pa se, da Občina Kamnik z namestitvijo hitrostnih ovir in uvedbo drugih morebitnimi ukrepov za izboljšanje prometne varnosti na Jenkovi ulici ne bo odlašali tako dolgo, da bo na Jenkovi ulici res prišlo do tragedije.