Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / Pisani dežniki poživili mesto

Pisani dežniki poživili mesto

Živopisni dežniki, ki bingljajo nad središčem mesta, zbujajo pozornost med mimoidočimi, ki se povečini sprašujejo kakšen je njihov namen oz. kaj nad ulico obešeni dežniki ponazarjajo.

dezniki nad mestom 3

Da nad ulico v središču mesta visijo živopisni dežniki so krivi v kamniškem TIC-u, ki so dežnike razobesili v promocijske namene, saj želijo z njimi opozoriti na letošnje tradicionalne Dneve narodnih noš, ki se bodo, kot vsako leto, že 46-ič zapored odvili drugi vikend v septembru.

dezniki nad mestom 1

46.dnnNekoliko bolj pozoren opazovalec lahko namreč kaj hitro ugotovi, da so dežniki v barvah logotipa prireditve, katere vzorec je povzet po pletenem cekarju, ki je običajno sestavni del ženske gorenjske narodne noše.

Simpatična ideja z nad ulico visečimi dežniki sicer res ni izvorno kamniška, saj izhajala iz portugalskega mesta Águeda’, kjer s pisanimi dežniki v poletnih mesecih ozaljšajo oz. prekrijejo nebo nad ulicami svojega mesta v katerem vsako leto poteka umetniški festival Ágitagueda.  Njihovo idejo že vrsto let posnemajo v različnih mestih širom sveta, med bližnjimi lahko omenimo Celovec in Novi grad, na kamniškem TIC-u pa so se odločili, da zanimivo idejo z dežniki, ki radoživo poživlja podobo našega mesta, učinkovito prenesejo tudi v Kamnik.

dezniki nad mestom 22

Vsekakor gre za dobrodošlo drobno poživitev, kakršnih bi si v mestu, še posebej v poletnih mesecih, želimo čim več, bržčas pa nas vse skupaj utegne navesti tudi k razmišljanju, da si kako podobno poživitev, ki bi jo utegnil posnemati cel svet, izmislimo tudi sami.

Zagotovo pa si v TIC-u za prenos dobre ideje zagotovo zaslužijo tudi pohvalo, še posebej, če bodo nad mestom razprte ‘židane marele’ morda pripomogle k izboljšanju za enkrat še precej nestanovitnega vremena.

dezniki nad mestom 31

Kako dežniki nad mestom oz. “Umbrela sky” izgledajo v drugih mestih, pa si lahko ogledate tudi na FB strani: Umbrela sky project