Naslovnica / KOMENTARJI / Pisma bralcev / Pismo bralca: Sramu vredno ravnanje patrulje PP Kamnik

Pismo bralca: Sramu vredno ravnanje patrulje PP Kamnik

V četrtek, 18.3.2021, okoli 2. ure zjutraj, se je na Žalah, vasi nad Kamnikom, med dve stanovanjski hiši zataknil polpriklopnik nemških registrskih tablic. Zaradi nepoznavanja ceste in strahu pred povzročanjem nadaljne škode na tovornjaku ter hišah je raje ustavil.

Zagato je hitro opazil prebivalec ene od hiš, k tvorita ozko grlo in tovornjakarju ponudil pomoč, a žal hiše ni tako enostavno preparkirati.

Voznik je bil psihično uničen, saj ni vedel kako in kaj naprej. Že tako je bil v Kamniku namenjen k serviserju, saj je imel kamion mehanske probleme. sedaj pa se je še zagozdil v neki vasi na neznani cesti.

Do tu zadeva še ni tako tragična in bi bila relativno enostavno rešljiva, stanje pa je s svojim prihodom in zahtevami dodatno poslabšala patrulja Policijske postaje Kamnik.

Namesto, da bi prevzela človeško vlogo servisa državljanom, sta uradni osebi na dolžnosti vozniku najprej spisali plačilni nalog za prekršek, nato pa zahtevali naj kamijon premakne in obrne nekje naprej po cesti. Ob tem mu nista pokazali primernega mesta.

Kot omenjeno je bil voznik po besedah dobrosrčnega državljana psihološko razrvan in nesposoben racionalnega ukrepanja, a osebi patrulje tega ali nista bili sposobni opaziti (kar bi zagotovo morala biti kvaliteta policistk in policistov) ali pa jima je bilo za to malo mar.

Voznik je nekako zvozil ožino z minimalno poškodbo žlebu hiše in se, zaradi nepoznavanja terena in teme, po kakih 200 metrih odločil obrniti na docela neprimernem mestu, saj je kamijon zapeljal na mehko podlago, se nagnil vstran in skoraj prevrnil na bok in v graben. Tam se je njegova pot dokončno zaključila, saj se tovornjak ni zmogel več premakniti z lastno silo.

Na poziv občana patrulji, naj vendarle nekako pomaga, sta uradni osebi odgovorili naj kamijonar uredi kar sam. Nedolgo za tem sta osebi patrulje dogajanje zapustili, saj ju je zeblo. Kako človeško.

Občan prisoten od vsega začetka, je nato poklical vlečno službo in ostal ob vozniku in mu nudil oporo do zaključka reševanja okoli 14. ure popoldan tistega dne, torej skoraj ducat ur.

Po njegovih besedah je bil voznik kamijona uničen in pod hudim pritiskom prihodnosti, saj naj bi po lastnih besedah vse nastale stroške kril iz svojega žepa, ali povedano drugače, bo tri mesece delal zastonj.

Kot bi se delali norca, je policija v dnevnem času še enkrat obiskala kraj dogajanja in želela spisati zapisnik o nastali škodi na žlebu ene od hiš, kar je lastnik dotičnega objekta odločno zavrnil.

S svojimi dejanji sta osebi patrulje nočne izmene PP Kamnik, očrnili ugled Slovenske Policije, naše države in slovenskega naroda na splošno. Še več, z odreditvijo premika tovornjaka psihično zlomljenemu vozniku sta odgovorna za povzoročitev splošne nevarnosti za življenje voznika in premoženje vseh vpletenih.

V kolikor bo takšno ravnanje ostalo neopaženo in neizrečeno se naši družbi slabo piše.

Občan Kamnika
(Avtor pisma je zapisu dodal tudi svoje podatkev, ker pa se boji morebitnih, kot je zapisal: “povračilnih ukrepov režima”, njegove podatke hranimo v uredništvu.)

Odgovor policije na pismo bralca

Na pismo bralca se je Policijska uprava odzvala z odgovorom: Odgovor policije na pismo bralca: “Sramu vredno ravnanje patrulje PP Kamnik” – prikaz nasprotnih dejstev (klik za ogled odgovora).