Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / Pivo kamniške pivovarne Mali grad med najboljšimi slovenskimi pivi

Pivo kamniške pivovarne Mali grad med najboljšimi slovenskimi pivi

pivopis pivo leta 2014Na spletnem portalu PIVOPIS, ki je povsem povsem posvečen pivu in dejavnostim povezanim s pivom, od priprave do pitja, so ob koncu leta pripravil glasovanje za Slovensko pivo leta 2014. Ljubitelji piva so v elitno družbo treh najboljših piv v Sloveniji, postavili tudi pivo Pale ale, ki ga varijo v kamniški pivovarni Mali grad.

Razmah t.i. butičnih oz. malih pivovarn je v zadnjih par letih poskrbel, da je tudi na slovenskem tržišču ponudba piva precej večja, predvsem pa kakovostnejša, kot smo je bili vajeni še pred nedavnim, domače, samooskrbno varjenje piva, pa postaja eden izmed najbolj modnih in priljubljenih hobijev.

Spričo navedenega je še toliko bolj razveseljivo, da se je, v hudi konkurenci, predvsem pa ob kritičnih ter vse bolj razvajenih burbončicah slovenskih pivoljubcev, v izbor najboljših piv uspelo uvrstiti tudi kamniškemu pivu iz pivovarne Mali grad.

Pivo Pale ale, ki ga v svoji pivovarni Mali grad varita Urban in Anja Florjančič, se je, in to kljub temu, da je na trgu prisotno šele slabe tri mesece, kar pomeni, da se mnogi ljubitelji piva najbrž z njim sploh še niso uspeli seznaniti, osvojilo zavidljivo tretje mesto med najboljšimi slovenskimi pivi po izboru bralcev portala Pivopis.

pale ale
Nedvomno je odlična uvrstitev piva Pale ale pivovarne Mali grad v elitno druščino najboljših slovenskih piv velika vzpodbuda in čast, za Urbana in Anjo, ki si česa takšnega zaenkrat sploh nista nadejala, pa najbrž tudi pomembna potrditev njunega dobrega dela.

Pivovarni Mali grad ter Urbanu in Anji Florjančič iskreno čestitamo!

Fotografije: Portal Pivopis in FB profil pivovarne Mali grad