Naslovnica / KULTURA / Plesalke in plesalci so znova navdušili

Plesalke in plesalci so znova navdušili

Plesalke in plesalci plesnega kluba Šinšin so, v nabito polni dvorani Doma kulture Kamnik, znova navdušili z dvema plesnima predstavama svoje Poletne produkcije, na kateri so se predstavile vse njihove plesne skupine.

Kot vedno so šinšinovci oz. šinšinovke, v njihovih vrstah vendarle prevladujejo dekleta, pa naj gre od najmanjših plesnih metuljčic za katere se zdi, da so prej zaplesale kot shodile, do najstnic in mam ter žena, ki so so že kar pošteno zakorakala v t.i. srednja leta, ko se večina njihovih vrstnic povečini začenja prepuščati ležernim radostim televizijskih telenovelskih romanc in limonad ter (pre)pogostemu obiskovanju hladilnika, medtem ko na plesne gibe, ki žive zgolj še v spominih na valeto, maturantski ples in morebiti še poroko, spominja kvečjemu pretegovanje na kavču in občasno adrenalinsko iskanje med maščobnimi gubami izgubljenega TV daljinca.

Tudi zaradi tega si je predstave ter nastope plesalk in plesalcev plesnega kluba Šinšin vedno zanimivo pogledati, kajti, ne le, da nekatere njihove plesne skupine ter plesalke in plesalci dosegajo vrhunske dosežke na različnih plesnih tekmovanjih, ampak tudi zaradi tega, ker jim je z njihovo zagnanostjo in vztrajnostjo uspelo precej privzdigniti, še nedavno tega pretežno na veseliško polko in valček potlačeno kamniško plesno kulturo, obenem pa tudi zanimanje za ples in plesno dejavnost na Kamniškem, za kar si zagotovo zaslužijo vse pohvale in čestitke.

Fotogalerja