Naslovnica / ŠPORT / Plezalni klub Kamnik je prejel priznanje za najboljši plezalni klub v Sloveniji

Plezalni klub Kamnik je prejel priznanje za najboljši plezalni klub v Sloveniji

Plezalni klub Kamnik najboljši plezalni klub v Sloveniji, Milan Preskar postal vice prvak pri članih, v mladinskih kategorijih do pokalov Betka Debevec, Timotej Romšak in Elija Baloh.

Plezalni klub Kamnik, ki je po stažu eden mlajših plezalnih klubov v Sloveniji, je v nedeljo prejel priznanje za najboljši klub. Betka Debevec in Timotej Romšak sta sta osvojila naslov državna prvaka v balvanih ter postala podprvaka v težavnosti. Podprvaka pa sta postala tudi Elija Baloh v balvanih in Milan Preskar v težavnosti.

Pretekli vikend so v Športni dvorani Zlato polje potekali Plezalni dnevi Kranja 2019, kot sklepno dejanje državnega prvenstva v športnem plezanju 2019. Tako kot vsako leto, so se tudi letos tekmovanja udeležili tekmovalci Plezalnega kluba Kamnik. Z odličnim plezanjem so se nekateri ponovno uvrstili na zmagovalne stopničke, tako na tekmi, kot v skupni razvrstitvi.

Pri najmlajših, v kategoriji cicibanov, je to uspelo Eliji Baloh, ki je v skupni razvrstitvi balvanskega plezanja dosegel odlično 2. mesto. Timotej Romšak je v kategoriji starejših dečkov zmagal na vseh tekmah za balvansko plezanje v sezoni 2019 in tako postal državni prvak. Svoji odlični sezoni pa je dodal tudi 2. mesto v skupni razvrstitvi za težavnostno plezanje. Naslov državne prvakinje v balvanskem plezanju za kadetinje je letos osvojila Betka Debevec, ki je odlično zaključila tudi sezono težavnostnega plezanja z osvojenim drugim mestom v skupni razvrstitvi. Za piko na i pa skočila še na tretje mesto v skupni razvrstitvi balvanov v članski kategoriji. Milan Preskar je pri članih zasedel končno drugo mesto v skupni razvrstitvi za težavnostno plezanje.

Vsi ti neverjetni rezultati so pripomogli k temu, da je Plezalni klub Kamnik zmagal v klubski razvrstitvi in tako postal najboljši klub v državi.

Stane Židan

X