Naslovnica / NOVICE / Po dveh letih opozarjanj se je slednjič začela sanacija podora pod cesto v Kamniško Bistrico

Po dveh letih opozarjanj se je slednjič začela sanacija podora pod cesto v Kamniško Bistrico

Direkcija RS za infrastrukturo (DRSI) je v tem tednu (končno) začela s sanacijo podora pod cesto, ki vodi v Kamniško Bistrico, na katerega smo opozorili že pred več kot dvema letoma.

Na nevaren cestni podor, ki je že dlje časa ogrožal edino prometno povezavo v Kamniško Bistrico, smo na našem portalu prvič opozorili že pred dobrima dvema letoma (5. 2. 2017).

Reka Kamniška Bistrica je namreč na rečnem in cestnem okljuku Pod galerijami (malo naprej od Hudega polja oz. Dedkovega pruga), močno poškodovala betonsko zaščito obrežja pod cesto ter začela nevarno spodjedati brežino, pri čemer se je del velikih betonskih blokov, ki brežino pod cesto varujejo pred spodjedanjem, že prekucnil v vodo, še večji in ključni del, pa je bil že dlje časa nevarno nagnjen.

Po prvih zagotovilih DRSI-ja je bilo sprva obljubljeno, da naj bi bil podor saniran že predvidoma do maja leta 2017, vendar se je vse skupaj, po natančnem ogledu podora, nekoliko zapletlo, saj je terenski ogled pristojne strokovne službe s področja geotehnike pokazal, da so geotehnične razmere zahtevnejše, kot je bilo sprva ugotovljeno, zaradi česar je bilo potrebno izdelati izvedeni načrt za sanacijo zidu, vključno s predhodnimi geološko geomehanskimi preiskavam, sama sanacija pa je bila preložena na jesen istega leta.

Ker z obljubljeno sanacijo tudi jeseni ni bilo nič, smo DRSI čez dobro leto dni (maja 2018) še enkrat povprašali kdaj se bo sanacija v resnici začela ter prejeli odgovor, da se vse skupaj vleče zaradi pridobivanja vseh potrebnih soglasij.

Po dobrih dveh letih opozarjanj in prelaganja sanacije, pa se je sanacija cestnega podora slednjič vendarle začela v začetku tega tedna.

Tekom sanacije bo načeta brežina na novo utrjena, podrti in nagnjeni betonski zaščitni bloki pa odstranjeni ter nadomeščeni z novim zaščitnim betonskim zidom.

Sanacijska dela, katerih skupna vrednost je ocenjena na nekaj več kot 300.000 evrov, pa naj bi bila, če ne bo vmes kakih nepredvidenih vremenskih dogodkov, ki bi utegnili zavleči gradnjo, končana predvidoma v sredini letošnjega junija.

Kljub temu, da se je začetek sanacije podora pod cesto v Kamniško Bistrico nekoliko zavlekel, pa je vseeno pohvalno in dobrodošlo, da so se dela vendarle začela.

Temeljito čiščenje in podiranje nevarnih dreves na obcestnih zemljiščih v februarju 2019.

Je pa obenem že dlje časa moč opaziti tudi, da DRSI vzdrževanju državnih cest in obcestnih zemljišč na Kamniškem (tudi ob cesti v Kamniško Bistrico), posveča precej več pozornosti, kot smo bili tega vajeni v preteklosti, kar je vsekakor prav tako vredno omembe in pohvale. Bi si pa občani, predvsem pa vozniki in voznice, pred začetkom tovrstnih delih, ki nemalokrat zahtevajo tudi spremembo prometnega režima ter zapore cest, morda želeli nekoliko boljšega in ažurnejšega obveščanja.

Prometno opozorilo

Zaradi del je promet na odseku ceste v Kamniško Bistrico Pod galerijami s semaforjem urejen izmenično enosmerno. Kljub temu, da je sprememba prometne ureditve ustrezno označena s prometno signalizacijo, vsem voznicam in voznikom, ki se boste v času velikonočnih in prvomajskih praznikov z vozili odpravili v Kamniško Bistrico, priporočamo previdno, v primeru morebitnih zastojev, pa predvsem strpno vožnjo.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve