Naslovnica / LOKALNA POLITIKA / Lokalne volitve 2014 / Po raziskavi javnega mnenja objavljeni v Gorenjskem glasu, se Marjanu Šarcu obeta zmaga že v prvem krogu

Po raziskavi javnega mnenja objavljeni v Gorenjskem glasu, se Marjanu Šarcu obeta zmaga že v prvem krogu

Časopis Gorenjski glas je tudi pred letošnjimi volitvami  objavil rezultate raziskave javnega mnenja o županskih volitvah po posameznih gorenjskih občinah.

Raziskavo so opravili v podjetju Prizma, invalidsko podjetje, d. o. o., iz Škofje Loke., ki so podatke  v času od 23. septembra do vključno 30. septembra v popoldanskem času med 14. in 20. uro, le v soboto, 27. septembra, med 9.30 in 15. uro.

Podatki raziskave kažejo, da naj bi župan Marjan Šarec, ki se poteguje za nov mandat, kljub velikemu številu kandiatov, ki se v občini Kamnik potegujejo za položaj župana, zmagal že v prvem krogu. Rezultati so morda nekoliko presenetljivi, saj krepko odstopajo od prepričanja, da bomo v Kamniku dobili župana šele v drugem krogu, so pa toliko bolj zanimivi zaradi tega, ker so se volilne napovedi, ki jih je Gorenjski glas objavil pred štirimi leti, izkazale za precej točne.

Več o raziskavi, metodah in rezultatih raziskave,a si lahko preberete na spletni strani regionalnega časopisa Gorenjski glas.

 

 

gorenjskiglas

Gorenjski glas je časopis, ki ga Kamničani, kljub temu, da že leta prinaša in objavlja številne kvalitetne informacije o dogajanju v Kamniku ter njegovi okolici, kar nekako preslabo poznamo in premalo beremo.