Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / Podelitev nagrad za leto 2017 in ustanovitev zadruge KIKštarter

Podelitev nagrad za leto 2017 in ustanovitev zadruge KIKštarter

Leto 2017 je bilo za KIKštarter izredno uspešno in zaključili smo ga kot se spodobi: z novoletno zabavo ter podelitvijo nagrad najboljšim v preteklem letu in priznanj alumni članom.

V zadnjem tednu decembra je bila v KIKštarterju organizirana novoletna zabava, katere osrednji dogodek je bila slovesna podelitev nagrad najboljšim v letu 2017 in priznanj alumni članom.

Nagrado za NAJ NAJ PODPORNIKA je prejel Zavod mladinski center Kotlovnica Kamnik, in sicer za vzpostavitev in zagon KIKštarterja. MC Kotlovnica Kamnik je namreč tista, kjer se je od samega začetka oblikovala ideja, vzpostavili temelji in zagnala proces nastanka KIKštarterja, podjetniškega inkubatorja. Od pogajanj za zapuščene prostore na območju nekdanje smodnišnice, do prenove hiše, ki se je izvedel z veliko pomočjo prostovoljcev EVS.  Organizacije prvih dogodkov ter sprejema prvih članov je MC Kotlovnica vodila skozi ključne procese nastanka, ki so KIKštarter pripeljale do točke, kjer so sedaj. KIKštarter se je sedaj pravno – formalno preoblikoval v Zadrugo in eden ključnih ustanovnih članov je ravno MC Kotlovnica Kamnik. Ustanovitev KIKštarterja kot zadruge sedaj omogoča prijavo na različne razpise iz podjetništva, kar pod mladinskim centrom ni bilo mogoče, prav tako bo sedaj KIKštarter lahko postal podjetniški inkubator potrjen iz strani države.

V dveh letih in pol delovanja je KIKštarter ponudil streho že več kot 40 startup podjetjem, od katerih so nekatera že prerastla pisarne KIKštarterja in sedaj uspešno kraljujejo na globalnem trgu.  Alumni člani so postala naslednja podjetja: AdStar, Sleppy Bottle, Mega Panda, Hungry Skin).

Tomaž Lah, direktor podjetja Nektar Natura, d. o. o., je prejel nagrado za NAJ PODPORNIKA. Nagrado si je prislužil zaradi ideje za ustanovitev podjetja KIKštarter pospeševalnik, d. o. o. To je družba za razvoj podjetij in s svojimi investicijami pomagajo vzgonskim podjetjem pri realizaciji poslovnih zamisli.

Nagrada za NAJ UDARNIKA leta 2017 pripada stanovalcu, ki je v pisarni preživel največje število ur oziroma se je udarno spopadal z poslovnimi izzivi. Matija Matičič, MM-Sol, s. p., je kljub natrpanemu delovnemu urniku, ki mu ga odreja delo v lastnem podjetju, aktiven član v KIKštarter skupnosti in prispeva svoj trud in čas skozi celo leto ter sodeluje pri pripravi programa in dogodkov. Sicer pa je podjetje MM Sol dejavno na področju trajnostne energetike, varstva okolja in financiranja iz EU skladov za podjetja in lokalne skupnosti. V letu 2017 je pridobilo številne uspešne reference.

Po izboru stanovalcev si je zaradi svoje družabne in prijazne narave ter aktivnega sodelovanja v KIKštarter skupnosti, nagrado za NAJ SODELAVNIKA prislužil Nace Novak. Nace je s svojim tehničnim znanjem oseba na katero se vsak stanovalec največkrat obrne po pomoč in nasvet. Sicer pa je ustanovitelj spletne platforme DISCOVERALL, ki je namenjena odkrivanju atraktivnih izletniških in potovalnih destinacij ter čudovitih skritih kotičkov.

Nagrado za IDEJNIKA LETA dobi nekdo, ki ima neskončno zalogo poslovnih idej in nikoli ne obupa. Po mnenju komisije si je to nagrado zaslužilo društvo za pomoč na domu Uslugec oziroma njuna ustanovitelja Nejc Puš in Tilen Leskovec. Uslugec ponuja storitve na domu in vrtu, dostavo živil, zdravil in receptov, selitve, urejanje okolice, prevoze, barvanje in pleskanje, čiščenje doma, pisarn in avtomobilov ter še kaj po ugodnih cenah. Preizkusili so se tudi v peki palačink na svojem specialnem kolesu v času festivalov in v kolaboraciji s Triatlonskim klubom UTRIP organizirali vadbo za starejše. Kaj vse še ponujajo lahko sami preverite na njihovi facebook strani.

 

Anja Bordon je ustvarjalka naravne kozmetike znamke Hungry Skin (Gaia Naturelle), za katero je prejela nagrado PROJEKT LETA 2017. Anja je na pomladnem SARTUP WEEKENDU, kamor je prišla zgolj z idejo, zmagala. Z zmago je pridobila poleg denarne nagrade tudi priložnost predstaviti svojo idejo pred KIKštarter pospeševalnikom, kjer jih je prepričala in pridobila investicijo. Od te točke naprej se je še bolj pognala v delo in kmalu je na slovenski trg podala izdelek, ki je na trgu naravne kozmetike in prehranskih dopolnil, vsak dan bolj zaželen – KOLAGEN SHOT. Temu je sledila še vrsta kozmetičnih izdelkov in pripomočkov, ki so na voljo v ličnih unikatnih embalažah iz lesa in dostopni na spletni trgovini. V šestih mesecih je torej Anji uspelo od ideje priti do podjetja z izoblikovano podobo in prodajo.

Nagrado za NAJ PITCH je dobila ekipa Sleppy Bottle, za številne uspešne mednarodne predstavitve na različnih konferencah v tujini in pred potencialnimi investitorji. Z idejo o Sleppy Bottle je Rok Colarič nekaj let nazaj zmagal na Startup weekend-u in kasneje postal član KIKštarterja. Tam je spoznal ekipo, ki mu je pomagala od ideje do prototipa in dobil priložnost za predstavitev pred ABC pospeševalnikom. Ti so v ideji videli potencial in jih povabili k trimesečnemu izobraževanju in sodelovanju, kjer so od osnovne ideje in prototipa prišli do končnega prototipa. Ekipa stremi k temu, da v letošnjem letu lansira proizvodnjo in prodajo.

Nagrado za NAJ NAPREDEK je dobila spletna trgovina megapanda.si, ki sta jo ustanovila Aleš Hrovat in Rok Slapar. Mega Panda je nastala kot »garažno« podjetje, ki je na začetku prodajalo ovitke za telefone. Sama sta pridobivala stranke, oglaševala, pakirala in še vse ostalo, kar je bilo potrebno. Kaj kmalu pa sta ugotovila, da sama ne bosta zmogla vsega zaradi naraščajočega števila naročil in da potrebujeta pomoč. Prav tako sta ugotovila, da ni potrebe po omejevanju ponudbe zgolj na telefonske ovitke temveč se kaže potreba tudi po drugih pripomočkih za mobilno telefonijo. Zdaj je megapanda.si uspešna spletna trgovina na domačem in tujem trgu s številnimi zaposlenimi.

V KIKštarterju so ponosni na mnoge uspešne poslovne zgodbe, ki so se nanizale skozi leta in vsekakor stremijo k še več podobnim. Hkrati pa ne pozabljajo, da najpomembnejša pri tem je skupnost, ki jo tvori KIKštarter z doprinosom vsakega posameznika.

Maja Alagić

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve