Naslovnica / POUDARJENO / Podelitev priznanj najboljšim kamniškim športnikom v letu 2022

Podelitev priznanj najboljšim kamniškim športnikom v letu 2022

Priznanje za najboljša kamniška športnika v letu 2022 sta prejela Tjaša Vrtačič in Lovro Planko, za najboljšo športno ekipo pa odbojkarice Calcit Volleya.

V Domu kulture Kamniku so bila včeraj popoldne, na prireditvi, ki jo je pripravil Zavod za turizem in šport Kamnik, podeljena priznanja za športne dosežke v letu 2022.

Zbrane športnice, športnike in športne delavce sta uvodoma pozdravila Luka Svetec, vršilec dolžnosti direktorja Zavoda za turizem in šport, in župan Matej Slapar, na slovesni prireditvi, ki jo je povezoval Tomaž Okorn, z nastopom pa so jo popestrili plesalke in plesalci Plesnega kluba Šin Šin ter mlada kamniška glasbena zasedba Echoes, pa je bilo podeljenih 60 priznanj, ki jih je komisija izbrala izmed 100 prejetih predlogov.

 

Zbrani so se z minuto molka poklonili tudi spominu na nedavno preminula izjemna kamniška športna delavca Milana Windschnurerja in Marjana Schnabla, prejemnika najvišjega priznanja za delo v športu ter vseh ostalih, ki so nas v zadnjem letu zapustili in so pustili neizbrisljiv pečat v kamniškem športu.

Milanu Windschnurerju (1929 – 2023) je bila telesna vzgoja in šport že od mladih nog zelo pri srcu. Kmalu po vojni se je včlanil v TVD Kamnik (telesnovzgojno društvo), kjer je predvsem igral odbojko, gojil atletiko (tek na 100 m) in plaval. Ko se je nato ustanovilo Sindikalno športno društvo Kamnik je v njem začel tudi aktivno delati, kot funkcionar in bil seveda aktiven športnik, ne samo v odbojki, tudi v atletiki, tenisu, plavanju in vaterpolu in zlasti pri smučanju. Milan Windschnurer je s svojim neumornim delom pustil velik pečat v kamniškem športu, še posebno v odbojki.

Marjan Schnabl (1943 – 2023) je bil dolgoletni član in tvorec smučarskega športa v okviru ZUTS Slovenije. Svoje prve smučine je zarezal po koncu druge svetovne vojne v domačem Kamniku. Od takrat je ostal vse življenje povezan s smučarskim športom. Kot učitelj smučanja je začel delovati leta 1968, svoje znanje pa je na mladi rod prenašal preko novoustanovljene Alpske šole v Smučarskem klubu Kamnik. Pod njegovim vodstvom je ta v svojih vrstah združeval preko 120 aktivnih učiteljev smučanja iz okolice Kamnika, Domžal, Ihana, Stahovice in Mengša. Marjan Schnabl je s svojo prizadevnostjo in natančnostjo predstavljal pravi vzor mlajšim generacijam.

Prejemnika najvišjih občinskih priznaj v športu Tjaša Vrtačič in Lovro Planko se podelitve priznanj, spričo svojih športno-tekmovalnih obveznosti, žal nista mogla udeležiti, sta pa prisotne v dvorani vseeno pozdravila s pomočjo videa, Tjaša iz priprav v Španiji , Lovro pa s svetovnega mladinskega tekmovanja v Kazahstanu, medtem ko je priznanje za najboljšo kamniško športno ekipo v lanskem letu, v imenu ženske članske ekipe Calcit Volley, prevzela kapetanka Lucille »Lucy« Charuk.

Priznanja za športne dosežke in v letu 2022 so prejeli:

Športni dosežki otrok in mladine v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja:

 • dečki in deklice do 15 let – enotna kategorija

Luka Jokić, predlagatelj Namiznoteniški klub Kamnik

Luka Jokić, učenec OŠ Marije Vere, je državni šolski prvak v namiznem tenisu za leto 2022. Trenutno je prvi na državni jakostni lestvici in je kapetan kadetske reprezentance Slovenije.
športni dosežki otrok, mladine in odraslih v športnih društvih:

 • deklice do 15 let

Klara Močnik – predlagatelj Klub gorskih tekačev Papež

Klara je perspektivna gorska tekačica. Na državnem prvenstvu je bila med starejšimi deklicami dvakrat podprvakinja, dvakrat pa tretja. Na DP-ju osnovnošolcev je bila druga. Tekla je tudi med mladinkami na trejlih in postala državna prvakinja in podprvakinja.

Živa Babnik – predlagatelj Plesni klub Šinšin

Živa je na svetovnem prvenstvu v kategoriji show dance duo osvojila peto mesto, na evropskem prvenstvu pa sedmo mesto. Ima velik občutek za povezovanje s soplesalci in je ena od vodilnih plesalk, ki v skupini prispevajo h kolektivnemu duhu. Nastopa tako v formaciji, mali skupini, v duetu in kot solistka.

Kristina Mihelčič – predlagatelj Kegljaški klub Kamnik

Kristina Mihelčič se je kot neverjeten talent po le dveh letih treningov že prebila v člansko ekipo in nastopa v 1.B državni ligi. S svojimi rezultati in trdim delom pri 14 letih že trka na vrata prve državne lige in premaguje precej starejše tekmice. Na državnem prvenstvu je dosegla drugo in tretje mesto.

Laura Podgoršek – predlagatelj Plavalni klub Kamnik

Laura je perspektivna plavalka med deklicami. Je državna prvakinja deklic in kadetinj na 200 m delfin. S svojimi uvrstitvami v disciplinah delfin in hrbtno nakazuje, da bo z vztrajnostjo v prihodnje še izboljševala svoje dosežke.

Timeja Starovasnik – predlagatelj Društvo borilnih veščin Komenda – judo

Timeja je v lanski sezoni blestela. Med starejšimi deklicami je kar osemkrat zmagala, osvojila dve drugi in tri tretja mesta. Vsi ti rezultati so ji prinesli tudi odlično končno uvrstitev med posameznicami za leto 2022, saj je na slovenski judo lestvici osvojila 3. mesto od 59 tekmovalk. Njena največja dosežka sezone sta naslov državne prvakinje in 2. mesto na državnem prvenstvu osnovnih šol.

Alja Perovšek – predlagatelj Lokostrelski klub Kamnik

Alja je mlada lokostrelka, ki je v letu 2022 obeležila prvo tekmovalno sezono. V kategoriji do 15 let je osvojila 3. mesto na tekmovanju za tarčni pokal v Logatcu in drugo mesto na dvoranskem državnem prvenstvu v Šenčurju, druga pa je bila tudi na tarčnem državnem prvenstvu v Mariboru.

Blažka Cigale – predlagatelj Plezalni klub Kamnik

Blažka je v letu 2022 dosegla drugo mesto v skupnem seštevku državnega prvenstva – med cicibankami v balvanskem plezanju.

*dečki do 15 let

Jaka Tominšek – predlagatelj Kolesarsko društvo Calcit – gorsko kolesarstvo

Jaka Tominšek je zmagovalec praktično vseh tekem slovenskega pokala, prvi je bil tudi v skupnem seštevku. Kljub poškodbi sredi leta je zmagal na državnem prvenstvu v kratkem kros in spet dokazal svoj talent.

Gašper Dimnik – predlagatelj Plesni klub Šinšin

Gašper je na svetovnem in evropskem prvenstvu v kategoriji break dance solo osvojil drugo mesto, na državnem prvenstvu pa je postal državni prvak. Odlikujejo ga trdo delo in močna volja, zanj ni počitnic in praznikov.

Domen Bodlaj – predlagatelj Kegljaški klub Kamnik

Domen Bodlaj je v kegljanju šele dve leti, a je je že postal državni podprvak, lansko leto pa je ta uspeh nadgradil in postal državni prvak v svoji kategoriji. Velja za enega večjih kegljaških talentov v Sloveniji.

Rok Vejnovič – predlagatelj Plavalni klub Kamnik

Rok je osvojil naziv državnega prvaka med dečki na 200 m mešano in med kadeti na 1500 m prosto. Med kadeti je osvojil tudi naziv državnega prvaka v daljinskem plavanju na 5000 m. Tudi v preostalih plavalnih disciplinah se uvršča v sam vrh plavalcev.

Leon Adrovič – predlagatelj Društvo borilnih veščin Komenda – judo

Leon je pri petih letih začel obiskovati judo vrtec, kjer so trenerji kmalu opazili njegov talent. Pridružil se je tekmovalni skupini in hitro začel osvajati medalje doma in v tujini. V lanski sezoni je osvojil 5 zlatih, 1. srebrno in 1. bronasto kolajno. Njegov največji dosežek je naslov državnega podprvaka med starejšimi dečki.

Samo Vrbec – predlagatelj Lokostrelski klub Kamnik

Samo se ukvarja z lokostrelstvom že nekaj let, vendar je za ukrivljeni lok, ki je tudi olimpijska disciplina, prijel šele v zadnjem letu. Kljub temu so ga njegove izkušnje in marljivost pripeljale do uspeha na državnem prvenstvu v Mariboru, kjer je v kategoriji do 15 let dosegel odlično 2. mesto.

 • kadeti in kadetinje do 17 let – enotna kategorija

Gašper Štajnar – predlagatelj Kolesarsko društvo Calcit – gorsko kolesarstvo

Gašper Štajnar je aktualni državni prvak v gorskem kolesarstvu. Vsako tekmo slovenskega pokala se je boril za stopničke. Prav tako je državni prvak v eliminatorju, dobil je tudi skupno razvrstitev v slovenskem pokalu. Je kategoriziran športnik perspektivnega razreda.

Maj Babačič – predlagatelj Kolesarsko društvo Calcit – gorsko kolesarstvo

Maj Babačič tekmuje v disciplini spust in je aktualni mladinski državni prvak. Je perspektiven mladi up, visoke uvrstitve pa dosega tudi v starejših kategorijah. Zagotovo lahko v prihodnje računamo nanj.

Teja Zore – predlagatelj Plesni klub Šinšin

Teja je na svetovnem prvenstvu osvojila drugo mesto v kategoriji street dance show duo in enajsto v kategoriji solo. Na državnem prvenstvu je postala dvakratna državna prvakinja. Je izredno natančna plesalka, ki nastopa tudi v hip hop disciplinah.

Lia Marolt – predlagatelj Plesni klub Šinšin

Lia nastopa v kategoriji duo v street dancu v hip hop disciplinah. Lani je osvojila drugo mesto na svetovnem prvenstvu v kategoriji street dance show duo, postala je tudi državna prvakinja.

Nik Peterlin – predlagatelj Plavalni klub Kamnik

Nik je osvojil naslov absolutnega in mladinskega državnega prvaka na 400 m, 800 m, 1500 m in 5000 m prosto. Na Olimpijskem festivalu evropske mladine na Slovaškem na 1500 m prosto in na mladinskem evropskem prvenstvu na Portugalskem na 5000 m prosto, je osvojil 10. mesto. Je kategoriziran športnik perspektivnega razreda.

Žiga Pahor – predlagatelj Društvo borilnih veščin Komenda

Žiga je v lanski sezoni zelo uspešno tekmoval vse do poškodbe hrbta, ki mu je preprečila nadaljnje nastope. Dosegel je dve zmagi, eno srebrno in eno bronasto kolajno, največja uspeha pa sta 2. mesto na državnem prvenstvu med mlajšimi kadeti in zmaga na državnem prvenstvu osnovnih šol.

Oskar Gnidovec – predlagatelj Lokostrelski klub Kamnik

Oskar je v letu 2022 dokazal, da se kljub svoji mladosti, lahko kosa z najboljšimi lokostrelci. Petkrat se je uvrstil med prvo deseterico na mednarodnih mladinskih tekmovanjih, najbolj izstopa 9. mesto na mladinskem evropskem prvenstvu v Angliji. Je dvoranski in tarčni državni prvak v kategoriji U-18 in zmagovalec dvoranskega in tarčnega pokala. S klubsko ekipo je osvojil tudi naslov evropskega klubskega prvaka. Je kategoriziran športnik perspektivnega razreda.

Anja Šarec – predlagatelj Lokostrelski klub Kamnik

Anja Šarec vedno znova dokazuje, da spada v vrh slovenskega ženskega lokostrelstva, ne samo v mlajših kategorijah, ampak tudi med članicami. V kategoriji U21 in dosegla 9. mesto posamično na dvoranskem evropskem prvenstvu v Laškem ter 6. mesto ekipno. Na tekmovanju za mladinski evropski pokal v Romuniji je dosegla 4. mesto posamično in 3. mesto ekipno. Je dvoranska državna prvakinja v kategoriji U18 in članska državna prvakinja. Anja je kategorizirana športnica perspektivnega razreda.

Tia Emberšič – predlagatelj Tanja B. Emberšič – atletika – kladivo

Tia se je lani udeležila četveroboja atletskih reprezentanc Slovenije, Češke, Madžarske in Slovaške, kjer je kladivo vrgla čez 58 metrov, žal pa le za nekaj dni zgrešila normo za evropsko mladinsko prvenstvo. Na četveroboju je bila najboljša atletinja iz slovenske reprezentance.

 • mladinci in mladinke do 19 let – enotna kategorija

Aleksander Cerar – predlagatelj Vaterpolsko društvo Kamnik

Aleksander Cerar je igralec članske in mladinske ekipe Calcit water polo. V letu 2022 je igral v treh reprezentancah. Z mladinci je v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo osvojil 3. mesto. Bil je udeleženec sredozemskih iger z reprezentanco do 18 let, kjer je Slovenija je osvojila 6. mesto. Selektor članske reprezentance ga je izbral v ekipo za evropsko prvenstvo v Splitu. Je kategoriziran športnik mednarodnega razreda.

Jan Zemljič – predlagatelj Košarkarski klub Kamnik

Jan Zemljič z Duplice pri Kamniku je svoje prve košarkarske korake naredil v KK Kamnik, danes pa z nastopi v Heliosu in tudi reprezentanci dokazuje, da je košarkar, na katerega slovenska košarka lahko računa. V svoji starostni kategoriji je že osvojil priznanje za najboljšega košarkarja zaključnega turnirja državnega prvenstva, z reprezentanco pa je na evropskem prvenstvu U-18 dosegel 4. mesto in bil tretji najboljši podajalec turnirja. Je kategoriziran športnik perspektivnega razreda.

Peter Krajnc – predlagatelj Športno društvo Šport Aktiv Kamnik – sabljanje

Peter Krajnc je najuspešnejši slovenski sabljač. Je aktualni članski državni prvak. Čeprav še mladinec, je visoko rangiran na svetovni članski lestvici. V sezoni 2021/22 je osvojil skupno prvo mesto na evropski lestvici za mlajše člane. Je kategoriziran športnik perspektivnega razreda. Član kamniškega sabljaškega kluba trenira v Romuniji.

Enej Sladič – predlagatelj Odbojkarski klub Kamnik

Enej Sladič se je lani izkazal na pečenih igriščih, kjer je v paru z Borom Bratožem postal državni prvak v odbojki na mivki v kategoriji do 18 let, potem ko sta v Portorožu v razburljivem finalu z 2:1 premagala dvojico Juvan/Šušterič. Je kategoriziran športnik mladinskega razreda v odbojki in odbojki na mivki.

Matija Rožič – predlagatelj Lokostrelski klub Kamnik

Matija je perspektiven lokostrelec sestavljenega loka, ki je uspešen tudi na mednarodnem parketu. Na dvoranskem evropskem prvenstvu je osvojil 9. mesto posamično, s slovensko ekipo pa 6. mesto. Prav tako se je med deseterico uvrstil na evropskem mladinskem pokalu v Romuniji, ekipno pa so se povzpeli na 4. mesto. Na tem tekmovanju je ekipa v sestavi Matija Rožič, Aljaž Matija Brenk in Tim Jevšnik z rezultatom 2103 podrla evropski mladinski rekord. Je kategoriziran športnik perspektivnega razreda.

Betka Debevec – predlagatelj Plezalni klub Kamnik

Betka je ena najperspektivnejših slovenskih plezalk. V letu 2022 je bila skupno prva v seštevku državnega prvenstva med mladinkami v kategoriji balvani. Je kategorizirana športnica perspektivnega razreda.

Timotej Romšak – predlagatelj Plezalni klub Kamnik

Timotej je en najperspektivnejših slovenskih plezalcev. V letu 2022 je dosegel skupno 1. mesto v seštevku državnega prvenstva med mladinci v kategoriji balvani. Je kategoriziran športnik perspektivnega razreda.

Jan Emberšič – predlagatelj Tanja B. Emberšič – atletika – kladivo

Jan se je udeležil svetovnega prvenstva v atletiki za starejše mladince v Kolumbiji, kjer bil peti. Je aktualni državni starejše mladinski in članski prvak leta 2022 ter državni rekorder v metu 6-kg in 7,26-kg kladiva kot starejši mladinec. Je kategoriziran športnik perspektivnega razreda.

Gašper Stele – predlagatelj Plavalni klub Kamnik

Gašper je priplaval je naziv absolutnega državnega podprvaka v daljinskem plavanju na 5000 m. Osvojil je naziv državnega razreda OKS-ja v bazenskem in tudi v daljinskem plavanju.

Tea Repnik predlagatelj Kegljaški klub Kamnik

Tea Repnik je pri svojih 20 letih ponesla kamniški kegljaški šport na nove ravni. Članica državne reprezentance je postala prvakinja med mlajšimi člani v kategoriji posamezno in v kombinaciji, s prvo žensko ekipo je osvojila 2. mesto in 4. mesto na Evropa pokalu. Je kategorizirana športnica perspektivnega razreda.

Živa Javornik predlagatelj Odbojkarski klub Kamnik

Sedemnajstletna Živa Javornik je združila moči z Majo Marolt in osvojila naslov absolutnih državnih prvakinj v odbojki na mivki. Dekleti sta do zlate medalje prišli kljub uvodnemu porazu v drugem krogu. V finalu sta z 2:1 v naelektrenem vzdušju presenetljivo premagali dvojico Lovšin/Šen. Je kategorizirana športnica perspektivnega razreda.

Žan Rozoničnik – predlagatelj Atletsko društvo Kronos

Žan si je med mladinci pritekel naziv državnega prvaka v teku na 400 metrov in je tudi nosilec zlate medalje na DP-ju v štafetah in lastnik novega dvoranskega rekorda. Dodatno je osvojil še 5 zlatih, 1 srebrno in 2 bronasti medalji ter 3 zlate in 2 srebrni v štafetah. Na EP-ju v Jeruzalemu je bil 16. in v boju reprezentanc na Madžarskem 2.

 • mladinci/mladinke – ekipno

Kegljaški klub Kamnik – mladinke – predlagatelj Kegljaški klub Kamnik

Strah in trepet so postale mladinke kamniškega kegljaškega kluba. Ne le, da so serijske državne prvakinje, na poti do državnih naslovov podirajo rekorde in s svojimi igrami navdušujejo navijače. Igralke Lea Drnovšek, Tea Repnik, Tia Schatz in Manca Progar so lansko sezono postale ekipne državne prvakinje.

 • veterani in veteranke nad 45 let – enotna kategorija

Iztok Kuret – predlagatelj Kolesarsko društvo Alpe

Iztok Kuret je v sezoni 2022 osvojil dva naslova državnega prvaka v kategoriji master F, in sicer v kronometru in v ciklokrosu. Na številnih gorsko kolesarskih in ciklokros dirkah v Sloveniji in Hrvaškem, ki se jih je udeležil v minuli sezoni, je dosegel kar deset zmag v svoji kategoriji.

Uroš Jereb – predlagatelj Praktično strelski center Kamnik

Je redni član slovenske reprezentance v dinamičnem streljanju (IPSC ) že od leta 1998, sodeč po rezultatih bo tudi letos nastopil kot slovensko reprezentant na evropskem prvenstvu 2023 v Atenah, kjer bodo hkrati kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2024 v Južni Afriki.

Miran Cvet – predlagatelj Klub gorskih tekačev Papež

Gorski tekač Miran Cvet je državni prvak med veterani, zmagal je na treh tekmah. S svojimi dosežki se odlično kosa s člani. Na prvenstvu Slovenije Hrastnik trail si je pritekel 3. mesto, pripomogel je tudi k nazivu ekipnega državnega prvaka in k zmagovalnim stopničkam na štafetnih tekih v Italiji. Lani je zbral deset reprezentančnih nastopov, na EP-ju med člani je bil 27. Je kategoriziran športnik državnega razreda.

Lidija Pirman – predlagatelj Kegljaški klub Kamnik

Lidija Pirman je dolgoletna članica kegljaškega kluba Kamnik, ki se še danes na stezi uspešno kosa z mlajšimi tekmicami. V lanskem letu je postala državna prvakinja med veterani in je ena najpomembnejših igralk v 1. ženski ekipi.

Tanja Kompan – predlagatelj Triatlon klub Trisport

Tanja Kompan je v letu 2022 zmagala na vseh tekmah v Sloveniji v kategoriji veteranke 1, na katerih je nastopila, tudi na DP-ju v triatlonu. Svoj največji uspeh v sezoni je dosegla v Šamorinu, kjer je v svoji kategoriji postala svetovna prvakinja v dolgem triatlonu.

Miro Kregar – predlagatelj Triatlon klub Trisport

Miro Kregar je v sezoni 2022 postal državni prvak v duatlonu in v srednjem triatlonu, njegov največji uspeh v sezoni pa je bil nastop na svetovnem prvenstvu v dolgem triatlonu v Šamorinu, kjer je postal svetovni podprvak.

– športni dosežki otrok, mladine in odraslih s posebnimi potrebami (športniki invalidi):
 • člani in članice nad 20 let – enotna kategorija

Živa Lavrinc – predlagatelj Lokostrelski klub Kamnik

Živa je prva kamniška paralokostrelka, ki se s svojim trdim delom in predanostjo hitro dviguje proti najboljšim svetovnim paralokostrelkam. V letu 2022 se ji je uspelo uvrstiti v reprezentanco za evropsko prvenstvo, kjer je osvojila 9. mesto v posamičnem tekmovanju. V tekmovanju mešanih dvojic sta z Dejanom Fabčičem za las zgrešila bronasto medaljo in osvojila končno 4. mesto.

 • člani in članice nad 20 let – enotna kategorija

Gašper Žurbi – predlagatelj Vaterpolsko društvo Kamnik

Gašper Žurbi vratar članske ekipe Calcit Water Polo, je s svojimi obrambami prepričal selektorja, da ga je izbral v ekipo, za evropsko prvenstvo v Splitu. S člansko ekipo Calcit water polo je osvojil drugo mesto na državnem prvenstvu. Gašper je bil že kot mladinec udeleženec več evropskih prvenstev. Je kategoriziran športnik mednarodnega razreda.

Martin Stele – predlagatelj Vaterpolsko društvo Kamnik

Martin Stele je kapetan članske ekipe Calcit Water Polo. Izbran je bil v reprezentanco Slovenije, ki se je udeležila evropskega prvenstva v Splitu. S člansko ekipo Calcit water polo je osvojil drugo mesto na državnem prvenstvu. Martin je bil že kot mladinec udeleženec več evropskih prvenstev. Je kategoriziran športnik mednarodnega razreda.

Mojca Koligar – predlagatelj Klub gorskih tekačev Papež

Mojca Koligar je zmagovalka Pokala Slovenije v gorskih tekih. Je dvakratna državna prvakinja v teku gor-dol. Na evropskem prvenstvu na otoku La Palma je pritekla v obeh disciplinah 26. in 27. mesto. Njena paradna disciplina so vertikal teki. Na svetovnem prvenstvu si je pritekla 10. mesto. Njen vrhunec je zmaga v skupnem seštevku svetovne serije vertikal kilometer. Podelili so ji laskavi naziv Naj gorska tekačica 2022.

Timotej Bečan – predlagatelj Klub gorskih tekačev Papež

Timotej Bečan je eden najboljših gorskih tekačev na svetu. Je zmagovalec Pokala Slovenije, državni prvak v disciplini gor-dol in gor. V Romuniji mu je uspelo ubraniti naslov balkanskega prvaka. Na evropskem prvenstvu v La Palmi osvojeno 14. mesto na teku gor in 20. mesto gor/dol sodita med najboljše uvrstitve slovenskih tekačev do sedaj. V svetovnem pokalu je sezono končal z zmago na teku na Šmarno goro. S slovensko štafeto v Italiji so dosegli 1. in 3. mesto.

Po izboru Atlet leta pri AZS-ju je bil tretji med člani. S svojimi dosežki se kiti z naslovom Naj gorski tekač 2022.

Matic Kranjec Žagar – predlagatelj Kolesarsko društvo Calcit – gorsko kolesarstvo

Matic Kranjec Žagar je absolutni zmagovalec državnega prvenstvu na Pohorju, kjer je ugnal vso konkurenco. Matic je dolgoletni član slovenske reprezentance in iz leta v leto vidno napreduje.

Rok Naglič – predlagatelj Kolesarsko društvo Calcit – gorsko kolesarstvo

Rok Naglič je dolgoletni član slovenske reprezentance. Čeprav je imel nekaj zdravstvenih težav, se je na vseh tekmah boril za najvišja mesta. Najboljši rezultat je 3. mesto v Avstriji na tekmi mednarodne ravni. Je kategoriziran športnik mednarodnega razreda.

Jan Klobučar- predlagatelj Odbojkarski klub Kamnik

Jan Klobučar, kapetan odbojkarjev Calcit Volley, je imel delovno, a izjemno uspešno poletje. S slovensko izbrano vrsto je na svetovnem prvenstvu, ki ga je do polfinala gostila Slovenija, osvojil 4. mesto, kar je eden največjih uspehov slovenskega ekipnega športa in največji uspeh slovenske odbojke. V letu 2022 je Klobučar s Slovenijo drugič nastopil v Ligi narodov. V nepopolni zasedbi, a tudi z Janom Klobučarjem, je slovenska reprezentanca igrala na turnirjih v Braziliji, na Filipinih in na Poljskem in med 16 reprezentancami osvojila 12. mesto. Je kategoriziran športnik Olimpijskega razreda.

Den Habjan – predlagatelj Lokostrelski klub Kamnik

Den že dolgo spada v sam vrh slovenskega olimpijskega lokostrelstva in tako je dokazal tudi v letu 2022. Sezono je začel z 9. mestom na dvoranskem svetovnem pokalu v Nimesu 17. mestom na evropskem prvenstvu v Münchnu ter osvojeno kvoto za evropske igre v Krakovu. Z Ano Umer sta na svetovnem pokalu v Parizu v mešanih ekipah osvojila 4. mesto, pred tem pa ugnala tudi močno favorizirano korejsko ekipo. Na tekmovanju za svetovno rang lestvico v Antalyji je osvojil posamično 3. mesto ter 1. mesto ekipno. Za nameček je v pretekli sezoni s 1360 krogi podrl tudi evropski rekord v disciplini dvojni 70 m krog. Je 28.lokostrelec na svetovni rang lestvici ter vrhunski športnik mednarodnega razreda.

Žiga Ravnikar – predlagatelj Lokostrelski klub Kamnik

Žiga je po olimpijski sezoni poleg 17. mesta na evropskem prvenstvu v Münchnu dosegel še osem uvrstitev med prvo deseterico na velikih mednarodnih tekmovanjih. Med njimi izstopata 6. mesto na sredozemskih igrah v Oranu in 7. mesto na svetovnem prvenstvu v poljskem lokostrelstvu, na katerem je skupaj s slovensko ekipo osvojil tudi srebrno medaljo. Je državni prvak v poljskem in tarčnem lokostrelstvu, s klubsko ekipo pa je osvojil prestižni naslov evropskih prvakov. Je 47. lokostrelec sveta in vrhunski športnik mednarodnega razreda.

Žiga Oražem – predlagatelj Planinsko društvo Kamnik

Žiga Oražem je konec oktobra s soplezalcema na alpinistični odpravi v Nepalski Himalaji preplezal 1100 m dolgo prvenstveno smer na 6180 metrov visoko goro Pomlaca. Je kategoriziran športnik mednarodnega razreda.

 • člani/članice – ekipno

Kegljaški klub Kamnik – članice – predlagatelj Kegljaški klub Kamnik

Prijateljice, sotekmovalke in na treningih tudi tekmice, ravno zato so vrsto let v vrhu kegljaškega športa v Sloveniji in Evropi. V sezoni 2021-22 so bile druge v državni ligi in jeseni nastopile na evropskem pokalu v Muenchnu, kjer so zasedle 4. mesto.

Odbojkarski klub Kamnik – člani – predlagatelj Odbojkarski klub Kamnik

Odbojkarji Calcit Volleyja so po tem, ko so v polfinalu izločili prvake iz Maribora, bili hud boj za naslov državnih prvakov in četrto zvezdico v zgodovini kluba. Žal so morali priznati premoč ljubljanskemu tekmecu, a drugo mesto na prvenstveni lestvici je nov uspeh kamniške odbojke. Za Calcit Volley so nastopali: Timotej Gal Kos, Klemen Hribar, Miha Bregar, Diko Purič, Martin Kosmina, Mitja Gasparini, Jan Klobučar, Tommi Siirilä, Jan Brulec, Žan Beravs, Miha Plot, Nik Mujanović, Danilo Pavlović. Trener: Matija Pleško.

Vaterpolsko društvo Kamnik – člani – predlagatelj Vaterpolsko društvo Kamnik

Ekipa Calcit Water Polo, je v sezoni 2021/22 osvojila v državnem prvenstvu drugo mesto, to je bilo že tretje zaporedno finale kamniške ekipe. Fantje so kategorizirani športniki mednarodnega in državnega razreda. Ekipo sestavljajo vratarja Gašper Žurbi in Gašper Jeran ter soigralci: Martin Stele, Tilen Leskovec, Sebastijan Novak, Goran Blažević, Ivan Gledec , Blaž Briški, Rok Bergant, Luka Sokler, David Lukič, Gašper Brišnik, Aleksander Cerar, Matic Kordež, Urban Zupan, Jaša Gole in Pilič Marko. Trener: Aleš Komelj

 • Priznanja za delo v športu:
  • bronasto priznanje Občine Kamnik

Aleš Sušnik – predlagatelj: Triatlonski klub Trisport

Aleš Sušnik se je v Triatlonski klub Trisport Kamnik vključil oktobra 2007. Najprej je deloval kot vaditelj najmlajših triatloncev. Naslednji dve leti je izkušnje nabiral kot pomočnik glavnega trenerja mladincev, potem pa leta 2011 prevzel skupino st. dečkov/deklic in kadetov/-inj, ki jo vodi še danes.

Poleg šole triatlona Trisport Kamnik, kjer vadijo otroci v otroških in mladinskih skupinah, je začel delovati tudi kot trener skupine rekreativnih tekačev, kjer se vsako leto pripravljajo na Ljubljanski maraton in druge tekaške prireditve v Sloveniji in tujini.

Od leta 2015 je ob prerazporeditvi trenerskega kadra prevzel tudi vodenje celotne šole triatlona, v kateri se število otrok vsako leto giblje med 40 in 50 in so razporejeni v štirih skupinah.

Poleg naštetega pomaga tudi pri administrativnih delih v klubu, prav tako pa je že vsa leta vključen v glavni organizacijski odbor TK-ja Trisport Kamnik, kjer pomaga tako pri načrtovanju, kot tudi pri organizaciji in izvedbi vseh športno rekreativnih prireditev (Triatlon Kamnik, Duatlon Komenda, Triatlon Bled …).

 • NAJ ŠPORTNIK OBČINE KAMNIK ZA LETO 2022

Lovro Planko predlagatelj Športno društvo čez Planke – biatlon

Lovro Planko je najmlajši član slovenske biatlonske reprezentance, lani je bil celo najmlajši slovenski udeleženec olimpijskih iger v Pekingu. Vse pogosteje osvoja točke svetovnega pokala, v lanski sezoni za 39. mesto, na začetku letošnje pa je bil 31. na sprintu v Hochfilznu. Decembra je bil v štafeti v Kontiolahtiju z Dolžanom, Fakom in Tršanom sedmi. V tej sezoni še bolj odmeva njegova bronasta medalja na evropskem prvenstvu na 20-kilometrski razdalji, zadovoljen pa je prišel tudi s svetovnega prvenstva v Oberhofu, kjer je na zasledovalni tekmi napredoval do 29. mesta.

NAJ ŠPORTNICA OBČINE KAMNIK ZA LETO 2022

Tjaša Vrtačič predlagatelj Triatlon klub Trisport

Tjaša Vrtačič je že vrsto v vrhu slovenskega triatlona, Triatlonska zveza jo je novembra petič razglasila za triatlonko leta. Lani si je ta naziv prislužila predvsem z dvema zmagama v septembru, ko je najprej postala državna prvakinja v standardnem triatlonu, teden pozneje pa še balkanska prvakinja. Za letos ima še večje načrte, nastopiti želi tudi v svetovnem pokalu med elito, zato se je na treningih v Španiji pridružila profesionalni ekipi.

NAJ ŠPORTNA EKIPA OBČINE KAMNIK ZA LETO 2022

Odbojkarski klub Kamnik, Calcit Volley (članice) – odbojka

Odbojkarice Calcita Volleyja so aprila v Mariboru izkoristile drugo zaključno žogo za naslov prvakinj in po zmagi nad Novo KBM Branik še tretjič zapored dvignile lovoriko za najboljše v državi. Za Calcitovke je bil to šesti naslov državnih prvakinj, s katerim so si zagotovile tudi jesenske nastope v kvalifikacijah za Ligo prvakinj. Prav tako so v minulem letu osvojile pokalno lovorik in s tem dvojno domačo krono. Za Calcit Volley so nastopale: Eva Pavlović Mori, Zala Špoljarič, Katja Mihevc, Živa Javornik, Andjelka Radišković, Mija Šiftar, Olivera Brulec Kostić, Manca Lenart, Naja Boisa, Leja Janežič, Lucille Charuk, Neneh Sillah, Anja Zorman, Neja Čižman. Trener ekipe je bil Gregor Rozman.

Fotografije: Klemen Brumec

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve