Naslovnica / NOVICE / Podjetje Menina še vedno zadimlja in zasmraja Šmarco

Podjetje Menina še vedno zadimlja in zasmraja Šmarco

Iz dimnika podjetja Menina se, vsaj občasno, še vedno kadi črn sajast dim, ki s smogom in sajami  zadimlja in zasmraja Šmarco ter njeno širšo okolico.

Že pred časom smo na naših straneh opozorili, da se iz dimnika podjetja Menina, ki se nahaja domala sredi naselja in v neposredni soseščini krajevnega doma, lokalne knjižnice ter otroškega vrtca, vsake toliko časa kadi gost črn dim, ki se, kot sajasta koprena še dolgo zadržuje nad Šmarco in njeno okolico.

V pojasnilu, ki nam ga je konec lanskega leta posredovalo vodstvo podjetja oz. direktor Jože Humar, je bilo navedeno, da naj bi bilo dimljenje posledica težav z nepravilnim izgorevanjem v njihovi peči, obenem pa je direktor zagotovil, da si, skupaj s proizvajalcem peči, prizadevajo čim prej vzpostaviti njeno normalno delovanje.

Sodeč po fotografijah, ki so nastale 7. 4. 2020 v jutranjih urah, pa je njihov trud očitno precej jalov, saj je bilo nebo nad Šmarco pred par dnevi znova močno zadimljeno, zrak pa sajast, onesnažen in zasmrajen.

Ker vse kaže, da ne gre za zgolj občasno težavo, kot to poskušajo prikazati v podjetju, saj se, po navedbah krajanov Šmarce, vse skupaj dogaja precej pogosto, smo vodstvo podjetja Menina tudi tokrat zaprosil za pojasnilo in čim bolj podrobno informacijo o vzrokih, zakaj znova prihaja do dimljenja, še bolj pa za informacijo o ukrepih, ki so jih v podjetju že oz. bodo še sprejeli, da se stanje izboljša oziroma, da v prihodnje do tovrstnih izpustov, ki zagotovo škodljivo vplivajo na stanje okolja ter zdravje okoliških prebivalcev, ne bo več prihajalo.

Žal pojasnila podjetja tokrat, četudi smo zanj zaprosili še istega dne, kot so nam bile posredovane zgovorne fotografije krajanov, tokrat, čeprav je od našega zaprosila minilo že nekaj dni, še vedno nismo prejeli.

V kolikor nam bo pojasnilo, ki bo po možnosti podprto tudi s konkretnimi zagotovili in ukrepi za zmanjševanje oz. popolno preprečitev onesnaževanja vendarle posredovano, ga bomo z veseljem objavili, saj smo prepričani, da ga bodo prizadeti krajani prebrali z največjim zanimanjem.

Predvsem zaradi tega, ker si nihče izmed njih ne želi, da bi, zavoljo prepogostega vdihavanja močno onesnaženega zraka nad Šmarco, prekmalu postal koristnik kakega izmed izdelkov iz proizvodnega programa podjetja Menina.

Dodatek: Po objavi prispevka smo na e-mail uredništva prejeli pojasnilo in opravičilo podjetja Menina, ki si ga lahko preberete na povezavi: Družba Menina pojasnjuje in se opravičuje krajanom

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve