Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / Podjetniški klub Kamnik bo s pomočjo novoustanovljene zadruge kupil stavbo KIKštarterja

Podjetniški klub Kamnik bo s pomočjo novoustanovljene zadruge kupil stavbo KIKštarterja

Člani Podjetniškega kluba Kamnik, ki ima za seboj še eno zelo plodno leto delovanja, so se včeraj srečali na peti skupščini kluba, ki se je v nadaljevanju prevesila tudi v prvi občni zbor novoustanovljene Zadruge KIKštarter.

V KIKštarterju je včeraj potekala skupščina Podjetniškega kluba Kamnik na kateri so člani pregledali delo in poslovanje kluba v minulem letu, potrdili novo vodstvo, obenem pa sklicali tudi prvi občni zbor Zadruge KIKštarter, s pomočjo katere nameravajo kamniški podjetniki od podjetja ISKRA Mehanika odkupili  stavbo v kateri KIKštarter deluje že od samega začetka.

Če se spomnimo, omenjeno stavbo ob vhodu v nekdanjo smodnišnico, v kateri KIKštarter deluje že od svojih začektov, je pred leti za potrebe kamniškega sopodjetniškega centra oz. podjetniške valilnice, najel in s številnimi urami prostovoljnega dela uredil Mladinski center Kotlovnica.

Ideja o ustanovitvi kamniškega sopodjetniškega centra je že v začetku vzbudila pozornost ter razumevanje nekaterih kamniških podjetnikov, ki so, poleg Občine Kamnik, že v samem začetku tudi finančno podprli zagnanost podjetniško navdahnjenih mladcev in mladenk iz Kotlovnice, obenem pa jih njihovo navdušenje vzpodbudilo tudi k temu, da so se podjetniki tudi sami začeli (ponovno) združevati in ustanovili Podjetniški klub Kamnik.

Kljub temu, da KIKštarter in Podjetniški klub Kamnik delujeta zgolj nekaj let, lahko brez rečemo, da je njuno delovanje zelo uspešno ter tudi plodno, saj ob zgledni sinergiji in sodelovanju vseh vpletenih, prinaša tudi povsem konkretne rezultate.

Zavod Mladinski center Kotlovnica Kamnik je s projektom KIKštarter za svoje delo prejel vrsto nagrad, saj je, med drugim, v letu 2016, med 343 prijavljenimi projekti, prišel med top 3 projekte Evropske komisije v kategoriji ‘Izboljšanje poslovnega okolja v Evropi’, obenem pa so se številni mladi podjetniki, ki so se na svojo poslovno pot podali v okviru KIKštarterja, medtem že osamosvojili in ustvarili vsaj kakih 50 novih delovnih mest.

Nič manj zagnani niso niti v Podjetniškem klubu Kamnik, ki je že od same ustanovitve prevzel nekakšen patronat nad KIKštarterjem, ustanovil pospeševalnik oz. semenski sklad KIKŠtarter Pospeševalnik d.o.o., v katerem so zbrali skorajda 100.000 evrov, v lanskem letu podpisal protokol o sodelovanju z Občino Kamnik, letos pa ustanovil tudi že omenjeno Zadrugo KIKštarter, s katero se bo KIKštarter osamosvojil in pridobil možnost kandidiranja na razpisih, pri čemer bodo člani Podjetniškega kluba Kamnik, kot (so)ustanovitelji omenjene zadruge, z zbranimi ustanovnimi vložki poskrbeli za odkup stavbe KIKštarterja, ki je zaenkrat še v najemu, s čemer bodo omogočili zanesljiv obstoj in nemoteno nadaljnje delo sopodjetniškega centra mladih kamniških podjetnikov, ki se na poslovno pot šele podajajo.

 

Precejšnjo mero zaslug za dobro delo Podjetniškega kluba Kamnik pa gre, razen za ideje dovzetnemu članstvu,  pripisati predvsem vodstvu kluba, kajti vsi dosedanji predsedniki so izziv vodenja kluba, kljub številnim obveznostim, ki jih imajo z vodenjem svojih podjetij, vzeli preklemansko resno, predvsem pa zelo zavzeto in odgovorno ter v času svojih mandatov izpeljali kar nekaj projektov, ki so Podjetniški klub Kamnik povzdignili na novo raven delovanja.

Na ta način je svojo vlogo, seveda ob precejšnji pomoči vseh svojih predhodnikov, več kot zadovoljivo opravil tudi zdajšnji predsednik kluba Aleš Juhant (Metal Profil), ki so mu člani na skupščini njegov mandat z glasovanjem podaljšali do jeseni, ko bo mesto predsednika prevzel Stojan Hergouth (Jata Emona), ki se bo v tem času na prevzem funkcije lahko pripravil kot podpredsednik.

Z ustanovitvijo Zadruge KIKštarter se kamniški soposlovni center KIKštarter, kot eden izmed najuspešnejših projektov MC Kotlovnica, osamosvaja in odhaja iz okrilja kamniškega mladinskega centra. Se pa nadejamo, da soustanovitelji nove zadruge ne bodo pozabili na začetke, predvsem na ves trud in vložek kotlovničarjev oz. prostovoljcev, ki so v okviru Mladinskega centra Kotlovnica pomagali pri zagonu in razvoju KIKštarterja, njihov prispevek pa, razen z iskreno zahvalo, ovrednotili in priznali tudi z vsaj simboličnim deležem v novoustanovljeni zadrugi. Navsezadnje bi se to že nekako spodobilo, saj bi v nasprotnem primeru utegnilo vse skupaj izpasti, ne le kot uspešna nadgradnja projekta, ampak obenem, ali vsaj nehote, tudi kot nekakšna “divja” privatizacija dobrega in perspektivnega projekta.

Skupščine Podjetniškega kluba Kamnik in prvega občnega zbora Zadruge KIKštarter sta se, razen članov kluba in sopodjetniškega centra, udeležila tudi župan Marjan Šarec in poslanec DZ ter od nedavnega tudi novi predsednik NSi Matej Tonin, po protokolarnem delu srečanja, pa so se kamniški podjetniki v KIKštarterju še nekaj časa zadržali ob sproščenem klepetu in druženju ob pogostitvi.

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve