Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / Podpis protokola o sodelovanju med Občino Kamnik in Podjetniškim klubom Kamnik

Podpis protokola o sodelovanju med Občino Kamnik in Podjetniškim klubom Kamnik

Župan Marjan Šarec in predsednik Podjetniškega kluba Kamnik Aleš Juhant sta danes dopoldan podpisala protokol o sodelovanju med Občino Kamnik in Podjetniškim klubom Kamnik, na podlagi katerega bosta oba partnerja lahko vzpostavila trajno in učinkovito sodelovanje.

S podpisom protokola sta se Občina Kamnik in Podjetniški klub zavezala, da bosta s sodelovanjem in partnerskim odnosom gradila učinkovito podporno okolje za razvoj podjetništva v občini Kamnik.

 

Kot je zapisano v podpisanem protokou, je namen partnerskega sodelovanja je ustvarjanje ugodnih pogojev za razvoj podjetnosti in podjetništva v občini s cilji:

  • skupno reševanje izzivov na področju razvoja podjetništva v občini;
  • skupno oblikovanje občinskih predpisov in spodbud na področju podjetništva s poudarkom na malih in srednjih podjetjih ter pomoči nastajajočim podjetniškim idejam;
  • promocija in spodbujanje podjetnosti in podjetništva med mladimi;
  • ustvarjanje novih delovnih mest;
  • razvoj družbeno odgovornega podjetništva, socialnega podjetništva in drugih novih oblik podjetništva;
  • razvoj zadruge KIKštarter center z.b.o. in podjetniškega sklada s semenskim kapitalom KIKštarter pospeševalnik d.o.o.;
  • predlogi za razvoj občine Kamnik v smeri pametnega mesta oz. smartcity.

Cilje bosta partnerja uresničevala preko posebne mešane delovne skupine, ki jo kot svoje posvetovalno delovno telo ustanovi župan za čas trajanja njegovega mandata.

Podpis protokola o sodelovanju med Občino in Podjetniškim klubom Kamnik lahko razumemo kot pomemben, temeljni mejnik vzpostavitve trajnega in učinkovitega sodelovanja občine z lokalnim gospodarstvom, kar utegne v prihodnje izboljšati pogoje za gospodarski razvoj občine, obenem pa zmanjšati in razrešiti tudi marsikatero težavo, s katerimi se srečujejo lokalni podjetniki.