Naslovnica / KULTURA / Poezija in vino v Kavarni Veronika

Poezija in vino v Kavarni Veronika

Hladen zimski večer se je zgodil tu, v Kamniku, in obetal je. In tudi izpolnil obete; večer je bil prežet s poezijo in čebljanjem čajnih žličk, koktejli številnih glasov ter okušanjem različnih sort vina.  V Kavarni Veronika so tokrat prvič, kot del občinskega projekta Menedžment mestnih središč, organizirali kulturni dogodek. To je bil večer Poezije in vina v izvedbi dveh pesniških duš.

Kavarna Veronika, ki je svoja vrata za obiskovalce ponovno odprla v začetku decembra, bo prirejala raznorazne kulturne, glasbene, otroške, igralske, skratka različne umetniške dogodke. Tokrat je v kavarno povabila dva zelo različna umetnika, a oba – pesnika.

Daniel Artiček (Dane), ki je Kamničan in Matjaž Krnc,  ki prihaja iz Ljubljane. Oba  sta polna vedrine in navdahnjena od življenja, ki ga opisujeta v svojih pesmih že vrsto let.  Daniel je do sedaj izdal dve pesniški zbirki Vilibaldove povrstnice in Sanjal sem, Matjaž pa pesniško zbirko Življenje, moj navdih.

 

Tokrat sta se odločila, da združita moči in delček svojega pesniškega doživljanja podelita tudi z nami. Izvedla sta spontan a nepozaben pesniški večer, obarvan z raznoraznimi prigodami iz naših vsakodnevnih življenj. Ob njunih interpretacijah smo se lahko smejali, zardevali, osupnili, skratka iz nas sta izvabila domala vse emocije. Res sta se odlično ujela. In to je začutila tudi publika, ki je začutila čar poezije; za svojo pozornost je bila nagrajena z unikatnostjo prvega tovrstnega nastopa.

Seveda, pa k globokim besedilom pesmi, ki smo jih doživeli, pritiče tudi kapljica rujnega, da se lažje razume globina interpretiranega. To vedno pomaga… In v ta namen so gostje v  Kavarni Veronika lahko degustirali različne sorte vina.

Bil je to nastop, ki si ga bomo za dolgo zapomnili. Samo želimo si lahko, da pride tudi drugi večer poezije, pa potem tretji,…

Besedilo in fotografije: Brigita Artiček