Naslovnica / Črna kronika / Pogrešanega so našli mrtvega v stanovanju

Pogrešanega so našli mrtvega v stanovanju

V Mostah pri Komendi so gasilci v stanovanju našli mrtvo pogrešano osebo, zaradi prisotnosti nevarnega plina pa so preventivno evakuirali del večstanovanjskega objekta.

Včeraj popoldne, 10. 11. 2022, nekaj po 14. uri, so bili gasilci PGD Kamnik, Moste in Komenda zaprošeni za pomoč pri vstopu v eno izmed stanovanj v večstanovanjskem objektu v Mostah pri Komendi, v katerem naj bi se nahajala pogrešana oseba, s katero svojci niso mogli vzpostaviti stika.

Gasilci so kraj dogodka zavarovali, ker pa so z meritvami v stavbi zaznali prisotnost nevarnega ogljikovega monoksida, so del večstanovanjskega objekta najprej preventivno evakuirali, nato pa s tehničnim posegom vstopili v stanovanje, v katerem so našli pogrešano osebo. Osebo so gasilci iz stanovanja prenesli na hodnik ter predali v oskrbo ekipi Nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Kamnik, vendar ji žal ni bilo več mogoče pomagati, saj je bila že mrtva.

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana so policisti ob ogledu kraja dogodka ugotovili, da smrt ni bila posledica kaznivega dejanja ali nesreče, o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Foto: PGD Moste