Naslovnica / NOVICE / Pohod z namenom: Peš z Markovega do Podčetrtka

Pohod z namenom: Peš z Markovega do Podčetrtka

V soboto, 14. julija se je pri tabli, ki označuje Podčetrtek, zaključil pohod iz Markovega do Podčetrtka. Za nekatere udeležence je bilo to že četrtič zapored, nekateri pa so letos na pohodu sodelovali prvič.

Letošnjo skupino so sestavljali Lucija Romšak, Tone Mali, Klemen Bajde, Matjaž Kolenc in Aleš Štrajhar, ki je pohod v tudi organiziral in vodil. Predvsem pa je bil Aleš tisti, ki je zares uspešno motiviral vse pohodnike, da so prehodili celotno 100 kilometrsko pot, ki je trajala kar 20 ur in pol. Letošnja posebnost je bila tudi skupina treh kolesarjev, ki so omenjeno pot prekolesarili. Med njimi je bil tudi predsednik ŠKD Sela Boštjan Pivec. Zadnjih 15 kilometrov pa se je pohodnikom pogumno pridružila tudi Klara Štrajhar.

Aleš je vsako leto pot opravil z nekim namenom in tudi letos je bilo tako; pot smo opravili v spomin na Anjo, ki je v času bolezni tudi prehodila dolgo pot, ki se je zanjo na žalost končala.

Pri tabli Podčetrtek je vse pohodnike pričakal tudi župan Podčetrtka in predsednik turistične zveze Slovenije Peter Misja in pohodnike pozdravil s šampanjcem, na koncu pa sta Jernej in Milka Štrajhar vse sodelujoče tudi lepo pogostila v vikendu, da so si odpočili, se odžejali in prešteli žulje na nogah, ki se jih je kar nekaj nabralo na poti. Zmagovalci so bili vsi, ne glede na število.

Aleš obljublja da se bo pohoda z namenom lotil tudi drugo leto. Lahko se mu pridružite.

Nataša Pivec