Naslovnica / NOVICE / Pohodniški vikend v Tuhinjski dolini z novimi gozdnimi doživetji

Pohodniški vikend v Tuhinjski dolini z novimi gozdnimi doživetji

V Tuhinjski dolini bodo tudi letos tradicionalno potekali pohodniški dnevi od petka, 16. septembra do nedelje, 18. septembra 2022 v organizaciji Term Snovik in Turističnega društva Tuhinjska dolina. Za vse ljubitelje narave in aktivnega preživljanja prostega časa je pripravljen odličen program različnih zahtevnosti, predvsem pa v Termah Snovik letos dopolnjujejo pohodniške dneve s čisto novimi turističnimi produkti, edinstvenimi gozdnimi doživetji, ki so jih razvili skladno s strategijo slovenskega zelenega butičnega turizma. Razvili so kar sedem novih programov gozdnih doživetij za posameznike, pare, tudi družine in otroke, skupine. Nova gozdna doživetja ponujajo predvsem pristen stik z naravo, spoznavanje njene moči za učinkovito sprostitev, dobro počutje v hitrem stresnem življenju in prav tako tudi digitalno razstrupljanje.

Pohodniški vikend v Tuhinjski dolini se bo tudi v letošnjem letu pričel v soju bakel z manj zahtevnim pohodom do izvira termalne vode, naslednji dan pa se nadaljuje že zjutraj z bolj zahtevnim pohodom do Menina planine. Popoldne bo na voljo sprostitev z novimi gozdnimi doživetji z meditacijo ali vodeni pohod to kmetije Burja v neposredni blišini term z degustacijo domačih izdelkov.

 

Gozdna doživetja še nadgradijo Kneippovo bosonogo doživetje po NAJ tematski poti, ki je v programu tretji dan pohodniškega vikenda. Ohranijo pristni stik z naravo, ki je vir zdravja. Več časa kot preživimo v naravi, bolj se poveča naša čuječnost, vse poteka bolj umirjeno in počasi in tako povezano, pozitivno, kot da bi si nadeli druga očala in odkrili nov svet. Dosegli bomo mentalno mirnost, jasnost razmišljanja in empatijo.

Nadgradnja ponudbe term z gozdnimi doživetji predstavlja razširitev Kneippove ponudbe petih stebrov zdravega načina življenja, predvsem petega stebra, ki poudarja življenjsko ravnovesje, prisotnost in sozvočje z naravo. V termah bo v mesecu septembru in oktobru tako zaživelo kar sedem novih programov: gozdno doživetje z meditacijo, gozdno termalno doživetje, gozdna joga – pozdrav soncu, gozdna joga za zečetnike, kulinarično doživetje na gozdni jasi ter dva programa za otroke (gozdna ustvarjalnica in gozdna raziskovalnica). Vsi programi zasledujejo trajnostno delovanje in usmerjenost v zelena butična doživetja.

Gozdna doživetja potekajo v okolici Term Snovik, kasneje se bodo prenesla tudi v druga okolja na Kamniškem in močno vplivala na nadgradnjo turistične ponudbe Kamnika tako za domačine kot za turiste.

PROGRAM POHODNIŠKEGA VIKENDA
V TUHINJSKI DOLINI

Petek, 16. 9. 2022

POHOD V SOJU BAKEL DO IZVIRA TERMALNE VODE 

Ura: 21:00

Trajanje: 1 ura

Zahtevnost: nezahtevno

Potek: zbor pri Termah Snovik in razdelitev bakel, nato pa pohod do izvira termalne vode, kjer si boste lahko natočili zdravilno termalno vodo. Spoznali boste zgodbo o najdbi termalnega izvira in ustanovitvi Term. Skupaj se nato vrnemo do izhodišča.

Cena: 1€/osebo, prijave na recepciji term

Sobota, 17. 9. 2022

POHOD NA MENINO PLANINO 

Vabljeni na tradicionalni pohod na Menino planino, ki ga vsako leto organizira Turistično društvo Tuhinjska dolina. Začetek poti je pri Termah Snovik, nato pa se z vmesnimi postanki peš odpravite na Menino.

Pričetek: ob 7. uri izpred Term Snovik

Pohod traja 6, 5 ure, je zahteven, potrebna ustrezna planinska oprema.

Opis pohoda: Pot bo vodila po tematski in planinski poti, katero določi vsako leto vodja pohoda, g. Drolc Marjan. Na poti bodo predstavljene zanimivosti  čudovite Tuhinjske doline. Pot bo vodila na Prevalo, ki daje velik energetski potencial ter čudovit razgled na štajersko stran, nadaljevali bomo do lovske koče, kjer bo sledila malica z obaro in pijača dobrodošlice za okrepčilo. Nato se pot nadaljuje na planino Travnik, naprej do planinskega Doma na Planini Menini s krajšim postankom za nove moči in kavico. Nato nadaljujemo do ovčarskega stanu, kjer bomo deležni jedi iz pod peke in prijetnega druženja.

Vrnitev v dolino: lahko se vrnete peš, zagotovljen pa bo tudi prevoz do Term Snovik.

Prijavnina: 15 €, za otroke 8 €.  V to ceno sta vključena dva obroka hrane in ena pijača. Obvezne so predprijave do četrtka 14. 9. 2022, plača se lahko ob predprijavi na recepciji term ali na samem pohodu.

Dodatne informacije: 041 633 779.

GOZDNO DOŽIVETJE Z MEDITACIJO

Trajanje: 10:00 – 12:00, 2 uri

Zahtevnost: nezahtevno

Vodeno doživetje vključuje: 

  • Doživetje gozda in sprostitve v visečih mrežah
  • Vodena meditacija na gozdni jasi
  • Vaje učinkovitega spopadanja s stresom
  • Naravna refleksoterapija stopal in spoznavanje filozofije Sebastiana Kneippa za kakovostnejše življenje
  • Vaje harmoniziranja telesa z lastnim zvokom
  • Razvijanje vseh človekovih čutil in čuječnosti
  • Napitek z zdravilno termalno vodo in zdrav prigrizek presenečenja

Izkustvena delavnica ima številne pozitivne učinke na psiho-fizično počutje človeka. Izboljšuje imunski sistem, koncentracijo in spomin, kardiovaskularno in metabolično zdravje, zmanjšuje anksioznost, depresijo in jezo, znižuje raven stresnih hormonov, izboljša spanje in splošno počutje posameznika.

Cena: 20 €/osebo

Prijave na recepciji term ali preko emaila animacija@terme-snovik.si.

Doživetje se bo izvajalo vsako soboto v septembru od 10. do 12. ure in vsako sredo v septembru od 16. do 18. ure.

POHOD NA KMETIJO BURJA z degustacijo domačih izdelkov

Trajanje:  13:30 – 15:00

Zahtevnost: nezahtevno

Potek: pohod do kmetije Burja, ogled domačije, degustacija mlečnih izdelkov, izdelava sadnih jogurtov

Cena: 6,5 €/osebo

Prijave na recepciji term ali preko emaila animacija@terme-snovik.si.

Nedelja, 18. 9. 2022 

 

GOZDNA JOGA – POZDRAV SONCU

Trajanje: od 9. do 10. ure

Lokacija: Terme Snovik, zbor na recepciji

Pridružite se joga vajam za ravnovesje telesa, uma in duha na nedeljsko jutro.

Cena: 10 €/osebo, otroci od 8. do 12. leta imajo polovično ceno.

KNEIPPOVO BOSONOGO DOŽIVETJE – NAJ TEMATSKA POT 2018

Trajanje: 16:00 – 18:00

Zahtevnost: nezahtevno; bosonoga hoja

Potek: voden bosonog sprehod po 3,2 km dolgi bosonogi poti, ki vodi po enajstih naravnih elementih. Med sprehodom se seznanimo s Kneippovo življenjsko filozofijo in nauki, prikažemo oblive nog z mrzlo vodo, kopel rok in štorkljasto hojo po potoku. Vključena je tudi vodena meditacija in Kneippov prigrizek.

Cena: 10 €/osebo

Vse prijave potekajo na recepciji term ali preko emaila animacija@terme-snovik.si.

Vabljeni na aktivni jesenski oddih v Tuhinjsko dolino.

Besedilo in foto: Terme Snovik

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve