Naslovnica / NOVICE / Pohvalno: Davek na neumnost in egoizem

Pohvalno: Davek na neumnost in egoizem

Policistke in policisti so običajno pohval za svoje delo deležni bolj poredko, si jih pa nemalokrat zagotovo vseeno zaslužijo.

Saj ne, da bi komurkoli privoščili kazen, ampak nekateri si jo nedvomno zaslužijo. Še posebej vsi tisti zdravi, vendar preveč leni in egoistični vozniki ter voznice, ki se jim ne ljubi narediti kakega koraka več in še vedno parkirajo na parkiriščih, ki so namenjeni gibalno oviranim osebam oz. invalidom.

Razni izgovori o »petih minutah«, retrogradnem Merkurju, vraščenem nohtu in obvezan prst namreč še niso zadosten razlog, ki bi omogočal in dovoljeval parkiranje na posebej označenih mestih blizu vhodov v trgovine.

Zato si kamniški policisti, v tem primeru policistka, ki pozorno bdijo nad nepravilnim parkiranjem egoističnih in lenih voznikov, zagotovo služijo pohvalo za svoje korektno delo, škoda le, da kazni ne morejo pripisati še kake postavke, denimo davek na neumnost oziroma, v najhujših primerih, stalnim prekrškarjem omogočiti izpolnjevanja pogojev za pridobitev invalidske nalepke.