Naslovnica / NOVICE / Pohvalno: Kolesarska steza med Mostami in Križem je (skoraj) pometena

Pohvalno: Kolesarska steza med Mostami in Križem je (skoraj) pometena

Na našo včerajšnjo objavo o stanju kolesarske steze med Mostami in Križem, ki je spominjala na peskovnik, se je domala nemudoma odzval župan Komende Stanislav Poglajen, ki je od pristojnega koncesionarja zahteval takojšnje čiščenje.

Župan Občine Komenda Stanislav Poglajen je stanju omenjene kolesarske steze svoje podrejene in koncesionarja, že kmalu po naši objavi, seznanil po elektronski pošti v katero je prilepil našo objavo ter zapisal:

»To spodaj je objavljeno na KAMNIK.INFO, kar nam prav gotovo ni v ponos, zato ZAHTEVAM ČIŠČENJE jutri, v petek 31.3.2017 takoj zjutraj.

Zadeva je bila po meni znanih podatkih že večkrat reklamirana.«

Odločna zahteva župana je obrodila sadove, saj so nas bralci našega portala ter tudi župan, že v jutranjih oz. dopoldanskih urah obvestili, da čiščenje kolesarske steze že poteka, vse skupaj pa smo si na kraju samem okrog poldneva ogledali tudi sami. Pri tem smo z veseljem ugotovili, da je stanje kolesarske steze dejansko mnogo boljše, kot je bilo še dan poprej, četudi je, resnici na ljubo, kolesarska steza mestoma pometena precej zanikrno, vseeno pa v precej boljšem stanju kot včeraj, zato se nadejamo, da koncesionar morda zgolj še ni uspel do konca opraviti naloženega mu dela, saj ga je v nasprotnem primeru opravil zgolj nekako na pol.

 

Bi pa lahko ob tem morda lahko še dodali, da prebivalci Most in Križa najbrž ne bi imeli prav nič proti, če bi se koncesionar mimogrede s strojem za pometanje oz. metlo sprehodil tudi po tamkajšnjih pločniki, kajti že hiter pogled pokaže, da je za pločnike v Komendi poskrbljeno precej bolje kot pa denimo v Mostah in na Križu, kjer so pločniki ponekod še vedno posuti z drsečim peskom.

Kakorkoli že, v veselje vseh kolesarjev, si župan Občine Komenda Stanislav Poglajen za svoje hitro in odločno ukrepanje zagotovo zasluži pohvalo.