Naslovnica / KULTURA / Poj z menoj – prvi del Območne revije otroških in mladinskih pevskih zborov

Poj z menoj – prvi del Območne revije otroških in mladinskih pevskih zborov

V telovadnici Osnovne šole Toma Brejca se je popoldan odvijala Območna revija otroških in mladinskih pevskih zborov občin Kamnik in Komenda z naslovom »Poj z menoj!«.

V sklop prireditev ob prazniku Občine Kamnik smo tudi letos umestili predstavitev najvidneje zastopanega deleža kulturnega snovanja mladih v tem prostoru, ki ju prinašata dve pregledni reviji otroških in mladinskih pevskih zborov občin Kamnik in Komenda v organizaciji kamniške območne izpostave Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti.

Na dveh zaporednih koncertih se bo predstavilo 18 pevskih zasedb s približno 800 nastopajočimi, ki prihajajo iz osnovnih šol in njihovih podružnic s kamniškega območja, predstavljajo pa tudi pevsko dejavnost mladih v drugih okoljih, od vrtcev do resnejših usmeritev v okviru glasbenega šolanja. Nastopi sodelujočih so ob spremljanju javnosti podvrženi tudi strokovni presoji profesorja Tomaža Pirnata, ki bo najkakovostnejše dosežke izbral za zastopanje Kamnika na regijskem in državnem nivoju.

Ob začetku prijetne prireditve je nastopajoče, njihove starše in vse ljubitelje kulture v imenu organizatorjev nagovoril vodja kamniške območne izpostave Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti Tone Ftičar.

Prvi revijalni del pa je s pozdravnimi besedami v imenu Občine Kamnik pospremil podžupan Matej Slapar: »Danes in jutri se bo na tem odru zvrstilo veliko število pevk in pevcev Območne revije otroških in mladinskih pevskih zborov občin Kamnik in Komenda. Na Občini Kamnik smo izredno veseli, da revijo vsako leto uspešno pripravlja kamniška območna izpostava Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti. S tem mlade vzgajamo v duhu pevskega udejstvovanja in tudi zaradi njih, teh, ki jim bomo prisluhnili danes in jutri, imamo v Kamniku tako kvalitetne odrasle zborovske zasedbe in ni skrbi, da se peta beseda tudi v nadalje ne bi ohranjala ter prenašala na naslednje generacije.«

 

Prijetno pevsko popoldne so nam pričarali Mlajši otroški pevski zbor Osnovne šole Toma Brejca, Otroški pevski zbor Osnovne šole Šmartno v Tuhinju, Otroški pevski zbor »Tuhinjčki« Podružnične šole Zgornji Tuhinj, Otroški pevski zbor Osnovne šole Marije Vere  – ŠKUD Verine zvezdice, Starejši otroški pevski zbor Osnovne šole Toma Brejca, Mladinski pevski zbor Osnovne šole Šmartno v Tuhinju in Mladinski pevski zbor Osnovne šole Toma Brejca.

Za vezno besedo in predstavitev zborov je poskrbela Neža Vavpetič.

Pojte z nami tudi jutri, 16. marca 2017

Vabljeni, da se mladim pevkam in pevcem pridružite tudi jutri, 16. marca 2017, ob 17. uri v telovadnici Osnovne šole Toma Brejca, kjer vas bodo navduševali otroci Otroškega pevskega zbora Vrtca Antona Medveda Kamnik, Otroškega pevskega zbora Osnovne šole Frana Albrehta Kamnik, Otroškega pevskega zbora Osnovne šole Stranje, Otroškega pevskega zbora »Škrjančki« Podružnične šole Tunjice, Mlajšega otroškega pevskega zbora Podružnične šole Nevlje, Otroškega pevskega zbora Podružnične šole Gozd, Otroškega pevskega zbora Podružnične šole Mekinje, Starejšega otroškega pevskega zbora Podružnične šole Nevlje, Mladinskega pevskega zbora Osnovne šole Stranje, Mladinskega pevskega zbora Glasbene šole Kamnik in Mladinskega pevskega zbora Osnovne šole Frana Albrehta Kamnik.

Besedilo in fotografije: Občina Kamnik

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve