Naslovnica / NOVICE / Pojasnilo k članku Vožnja z nihalko je varna – odziv družbe Velika planina d.o.o.

Pojasnilo k članku Vožnja z nihalko je varna – odziv družbe Velika planina d.o.o.

Gorski reševalci morebitnih nesoglasij in problemov nismo vajeni reševati preko medijev. Smo ljudje, ki nam beseda pomeni vse, resnica pa je za nas sveta.

Pred nekaj tedni je bil na spletni strani družbe Velika planina d.o.o. objavljen odgovor na članek Je vožnja z nihalko na Veliko planino sploh še varna? z naslovom Vožnja z nihalko je varna – odziv družbe Velika planina d.o.o. V odgovoru je zapisanih kar nekaj neresnic ter zavajajočih in žaljivih navedb na račun Društva GRS Kamnik. 

Z namenom pogovoriti se in razčistiti zadeve okrog spornega članka smo direktorja družbe Velika planina ponovno povabili na sestanek. Povabilo na razgovor mu je bilo poslano že ob zavrnitvi pobota in pred objavo članka, odziva nanj pa ni bilo.

V sled ponovnemu vabilu z namenom, da se vzpostavijo pogoji za dobro medsebojno sodelovanje, smo se prejšnji petek sestali vodstvi Društva GRS Kamnik in družbe Velika planina d.o.o.
Sestanku je prisostvovala tudi predstavnica CZ Kamnik Brigita Vavpetič.

Kljub temu, da smo na sestanku prišli do konkretnih ugotovitev in smo na temelju teh sprejeli konkretne dogovore in s tem svoj del dogovora izpolnili, smo ponovno ostali izigrani in s strani vodstva družbe Velika planina še vedno postavljeni na laž. Zavezani Statutarnemu določilu dajanja točnih informacij o delu Društva in ker se vodstvo družbe Velika planina ni držalo na sestanku sprejetega dogovora, smo dolžni, da javnost o zadevi informiramo sami.

Nimamo se namena spuščati v podrobnosti spornega članka, vsekakor pa je potrebno, da zapišemo pomembna dejstva in dogovore, ki so bili sprejeti na petkovem (13. 2. 2015) sestanku.

Prisotni smo ugotovili, da družba Velika planina d.o.o., odkar je bila leta 2010 podpisana pogodba o sodelovanju, Društvu GRS Kamnik nikdar ni plačala pogodbenih obveznosti v višini 1.000,00 € za zaščitno in reševalno opremo. Ker pogodbeni znesek ni bil plačan, sta se prejšnji direktor družbe in predsednik društva dogovorila, da se pogodbena obveznost družbe v letih 2010 do 2013 pobota za stroške prehrane v gostišču Zeleni Rob, ki so jo imeli člani Društva GRS Kamnik ob usposabljanjih in intervencijah v tem obdobju .

Ker nam zdajšnje vodstvo družbe Velika planina prav tako ni plačalo pogodbenih obveznosti za leto 2014, smo mu tako kod do sedaj, predlagali pobot.

Predsednik Društva GRS Kamnik je opozoril na sporni članek Vožnja z nihalko je varna – Odziv družbe Velika planina, d.o.o., ki je bil objavljen na spletni strani družbe Velika planina, ker ta ni pisan dobronamerno in v duhu dobrega sodelovanja med Veliko planino d.o.o. in Društvom GRS Kamnik.
Navedbi sta neresnični, zavajajoči in žaljivi.

Vodstvo Društva GRS Kamnik zahteva, da avtor navedbe prekliče, navede prava dejstva in se za to opraviči:

»Ugotovljeno je bilo, da se »skupna« reševalna oprema ni nabavljala, temveč, da je GRS pavšalni znesek 1.000,00 € porabil za pijačo in jedačo v gostišču Zeleni rob na Veliki planini«. (Vir: https://www.kamnik.info/voznja-z-nihalko-je-varna-odziv-druzbe-velika-planina-d-o-o/)

in

»Na naslednji povezavi (GRS dokumentacija) si lahko ogledate predlog pobota s strani GRS Kamnik, kjer tudi letos, kot leta poprej predlagajo, da vrednost 1.000, €, ki je bil v osnovi namenjen za nabavo opreme, pobotamo z zapitki v gostišču, ki so jih naredili člani GRS Kamnik«. (Vir: https://www.kamnik.info/voznja-z-nihalko-je-varna-odziv-druzbe-velika-planina-d-o-o/)

Direktor družbe Velika planina je povedal, da je sam avtor članka, da ni razpolagal z vsemi informacijami, da ni vedel, da je Društvo GRS Kamnik vsako leto kupilo opremo, kot to določa pogodba in zahteva, da se mu računi za kupljeno opremo predložijo.

Po razpravi je bilo dogovorjeno:

  • Predsednik Društva GRS Kamnik do ponedeljka, 16. februarja 2015, pripravi kopije računov za kupljeno opremo .
  • Direktor družbe Velika planina poskrbi, da se objavi članek, v katerem se prekličejo neresnice, pojasnijo dejstva in zapiše opravičilo.
  • Predsednika Društva GRS Kamnik se pred objavo članka seznani z njegovo vsebino.

Po razpravi in obrazložitvi ene in druge strani je bilo dogovorjeno, da se sklene nova pogodba o sodelovanju.

V duhu dobrega sodelovanja se je vodstvo Društva GRS Kamnik udeležilo otvoritve prenovljene gostilne pod nihalko, kljub temu, da za to nismo prejeli bona v vrednosti 40 €.

S tem pojasnilom zaključujemo kakršne koli nadaljnje razprave, saj so za nas nesmiselne in nepotrebne. V vsej zgodovini reševanja v gorah nad Kamnikom še noben ponesrečenec ni ostal v gorah in za vsakega smo poskrbeli in zagotavljamo, da bomo v tem duhu nadaljevali še naslednjih sto let, z ali brez Velike planine d.o.o.

Upravni odbor Društva GRS Kamnik.

Franc Miš, predsednik

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve