Naslovnica / ŠPORT / Pokal Istre pripadel Matevžu Planku, Tjaša Vrtačič odlična druga

Pokal Istre pripadel Matevžu Planku, Tjaša Vrtačič odlična druga

Prva junijska sobota je postregla s triatlonom za Pokal Istre, ki šteje tudi za razvrstitev v slovenskem triatlonskem pokalu, kamniški triatlonci pa so se znova odrezali več kot odlično.

Absolutni zmagovalec triatlona za Pokal Istre je postal Matevž Planko (TK Trisport), ki je prehitel ribničana Jako Kaplan in Jureta Majdiča.

V ženski konkurenci je zmagala Jana Koradelj (TK Ljubljana), medtem ko sta bili kamniški triatlonki Tjaša Vrtačič (TK Trisport) in Maruša Klemenc (TK Utrip) druga in tretja.

Na supersprint razdalji so med absolutno razvrstitvijo blesteli Trisportovci. Zmagal je Jan Škrjanc, pred  Žigo Berlecem, med ženskami pa je bila Vita Pilih druga, Nejka Spruk pa tretja.

Omeniti velja še, da je bilo v sklopu tekmovanja organizirano tudi prvenstvo Slovenije za študente, na katerem so se Leon Obreza (2. mesto), Jan Lipovšek (3. mesto) ter Maruša Klemenc (2. mesto), uvrstili na Svetovno študentsko prvenstvo, ki bo avgusta v Švici.

So pa kamniški triatlonci v Istri osvojili še vrsto drugih odličnih uvrstitev, podrobnejše rezultate pa si lahko ogledate na povezavi: http://remote.timingljubljana.si/timing/rezultati.aspx?IDtekme=2986&tip=E

Nataša Planko
Foto: Tomaž Vrtačič