Naslovnica / NOVICE / Pol litra za življenje

Pol litra za življenje

Včeraj in danes je v prostorih kamniškega Doma kulture potekala dvodnevna krvodajalska akcija, ki se jo je udeležilo kar nekaj solidarnih Kamničanov.

S prihodom pandemije je Rdeči križ Slovenije v začetku leta začasno odpovedal vse krvodajalske akcije, s ponovnim zagonom zdravstvenih domov in dejstva, da nesreča ne počiva niti kadar je v naši sredi koronavirus, pa so se obudili tudi tovrstni dogodki.

Rdeči križ Slovenije tako poziva in naproša vse, ki so primerni kandidati za darovanje, da se krvodajalskih dogodkov udeležijo, saj prihaja do pomanjkanja zalog krvi. Še posebej apelirajo na tiste, ki so preboleli Covid-19, da sodelujejo pri zdravljenju bolnikov s koronavirusom in sicer z darovanjem plazme oziroma krvi, ki vsebuje specifična protitelesa in jo imajo osebe, ki so virus že prebolele.

Prav tako se prostovoljci in zdravniki zahvaljujejo vsem občanom za udeležitev Kamniške akcije v velikem številu in s tem za nesebično pomoč sodržavljanom ter jih vabijo tudi v prihodnje, da zamenjajo pol litra za malico in predvsem dober občutek ob pomoči nekomu v stiski.