Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Besen občan grozil občinskemu redarju
Simbolična fotografija

Policijska kronika: Besen občan grozil občinskemu redarju

Poklic občinskega redarja zagotovo med najbolj enostavnimi in priljubljenimi, kar je v prejšnjem tednu izkusil tudi kamniški občinski redar, ki je imel opravka z razjarjenim občanom, ki je nanj vpil in ga zmerjal, zaradi česar si je občan prislužil policijsko obravnavo in kazensko ovadbo. So pa kamniški policisti v prejšnjem tednu obravnavali tudi par prometnih nesreč, tatvino denarnice, vlom ter mirili žurerko, ki je v stanovanjskem bloku preglasno predvajala glasbo.

Kronika policijske postaje Kamnik (od 20. do 26. 03. 2017)

PROMETNA NESREČA Z UDELEŽBO KOLESARJA

20.03.2017 – Policisti policijske postaje Kamnik so v bližini OŠ Stranje obravnavali prometno nesrečo v kateri je bil udeležen kolesar. Na kraju so ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilnega vključevanja na prednostno cesto izsilil prednost in trčil v mladoletnga kolesarja, ki je pri tem padel po tleh in se lažje poškodoval. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM

21.03.2017 – V okolici Kamnika je prišlo do prometne nesreče s pobegom v kateri je neznani voznik tovornega vozila pri nepravilnem premiku z vozilom trčil v stanovanjsko hišo. Po trku je voznik odpeljal ne da bi drugemu udeležencu nudil podatke. Policisti bodo na podlagi znane registrske tablice vozila opravili razgovor z voznikom in zoper njega ustrezno ukrepali.

GLASNA GLASBA V STANOVANJU

22.03.2017 – Na policijsko postajo Kamnik je poklicala občanka in povedala, da njena soseda v stanovanjskem bloku v Kamniku predvaja glasno glasbo, kar pa jo moti. Na kraju so policisti ugotovili opravili razgovore in kršiteljici javnega reda in miru izdali plačilni nalog.

TATVINA DENARNICE NA AVTOBUSU

23.03.2017 – Na policijsko postajo Kamnik se je zglasil občan in prijavil tatvino denarnice na avtobusu na relaciji Ljubljana-Kamnik. Policisti so ugotovili, da je neznani storilec tega dne na avtobusu iz žepa jakne oškodovanca izvršil tatvino prozorne denarnice-etui za telefon v kateri je imel gotovino in kartice. Policisti bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

GROŽNJE MESTNEMU REDARJU V KAMNIKU

24.03.2017- Policisti  policijske postaje Kamnik  obravnavamo kaznivo dejanje Poskusa preprečitve uradnega dejanja, ki ga je prijavil občinski redar. Policisti smo ugotovili, da je občan po opravljenem delu redarja nanj vpil in mu grozil. Sledi kazenska ovadba.

ZASEG PREPOVEDANE DROGE

24.03.2017- Pri opravljanju nalog policije so policisti v Kamniku imeli postopek z občanom, ki je imel pri sebi alu zavitek z neznano snovjo rastlinskega izvora zeleno-rjave barve. Snov je bila občanu zasežena in uveden prekrškovni postopek.

POSKUS VLOMA V BRUNARICO

25.03.2017 – Na policijsko postajo Kamnik se je zglasil občan  in povedal, da mu je nekdo poskušal vlomiti v brunarico. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznanec s primernim orodjem na vzvod poskušal vlomiti skozi vrata, vendar mu to ni uspelo. Pri dejanju je nastala materialna škoda, ki po nestrokovni oceni cca 100€. Policisti bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo.