Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Brez maske je ležal pred bankomatom

Policijska kronika: Brez maske je ležal pred bankomatom

Kamniški policisti imajo za seboj še en pester delovni teden, ki so ga, razen običajnega lova lokalnih zlikovcev, zaznamovale tudi kršitve zapovedanih preventivnih ukrepov.

Kronika PP Kamnik (od 26. 10. do 1. 11. 2020)

PROMETNA NESREČA S POBEGOM V PODGORJU
26. 10. 2020 – Na  lokalni  cesti v Podgorju je prišlo do prometne nesreče s pobegom, v kateri je  neznani  voznik  z neznanim vozilom, zaradi vožnje po nasprotnem smernem vozišču, trčil s stranskim  ogledalom v voznika, ki je pravilno pripeljal po svojem smernem vozišču. Po trčenju je neznani voznik s kraja odpeljal, ne da bi  oškodovancu  nudil  svoje podatke. Sledi zbiranje obvestil in v primeru izsleditve voznika sledi plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

GROZIL MU JE Z OBRAČUNOM
27. 10. 2020 – Policisti  so  obravnavali  prijavo  kaznivega  dejanja  grožnje,  pri kateri je osumljeni  od  oškodovanca  zahteval  dokumentacijo,  saj mu bo v nasprotnem primeru poslal  ljudi,  ki  bodo  z  njim  obračunali.  Končni obračun bodo naredili policisti, ki bodo še naprej zbirali obvestila ter nato, na pristojno državno tožilstvo, zoper »grozečega računovodjo«, poslali kazensko ovadbo.

TATVINA REGISTRSKIH TABLIC V KAMNIKU
27. 10. 2020 – Neznani  storilec je z osebnega vozila v Kamniku odtujil registrski tablici in jo popihal s kraja dogodka. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ZASEG NEZNANE SNOVI IN TABLET NA KRIŽU
27. 10. 2020 – Policisti  so  imeli  pri ribniku na Križu postopek z osebam, ki so jim, na podlagi  zakona  o  prekrških  in proti potrdilu o zasegu predmetov, zasegli neznano  zeleno  posušeno  rastlino  (sum konoplje) in neznane tablete (sum extasy). Po analizi bo zoper kršitelje, uveden hitri postopek.

NASILEN ROP KOLESA PRI ŠOLI
28. 10. 2020 – Policisti  so  obravnavali  kaznivo dejanje ropa oz. drzne tatvine, tekom katerega je neznani storilec, oblečen v  sive hlače in črno jakno s sivo kapuco čez glavo in masko čez obraz, brez besed mladoletnega oškodovanca prijel za ramo in ga potegnil s  kolesa,  ki mu ga je odtujil. Zaradi uporabe fizične sile je oškodovanec padel po tleh in se lahko telesno poškodoval. Neznani storilec se je nato z odtujenim  kolesom  odpeljal  v  smeri  proti  Mercatorju.  Sledi  zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

DRZNA TATVINA
29. 10. 2020 – Policisti  so  obravnavali  kaznivo dejanje drzne tatvine, tekom katere je neznani storilec skozi okno vstopil v garažo, kjer se je nahajala manjša kovinska blagajna. V  času  vloma  so  se  v  stanovanjski  hiši  nahajali  člani gospodinjstva,  ki  so  spali,  vendar niso ničesar slišali. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

OČE JE ŽALI HČI
29. 10. 2020 – Policisti  so posredovali v  Kamniku, in sicer pri družinskem sporu, v katerem je oče žalil hči. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

PREPOVEDANO DRUŽENJE NA JAVNEM KRAJU
29. 10. 2020 – Policisti so bili obveščeni, da  se  na  bencinskem  servisu na Ljubljanski cesti zadržujejo  osebe,  ki  nimajo  nameščenih zaščitnih mask. Na kraju ni bila ugotovljena  nobena  kršitev  odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja  ljudi  na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji, zoper eno osebo pa je bil izdan  plačilni  nalog, zaradi kršitve zakona o osebni izkaznici.

TATVINA REGISTRSKIH TABLIC V KAMNIKU
30. 10. 2020 – Neznani  storilec je v Kamniku odtujil registrski tablici. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PES JE NAPADEL OTROKA
30. 10. 2020 – Policisti so posredovali na mestu,  kjer  je  izpuščen  pes brez fizičnega  nadzora skočil v otroka, vendar ga ni ugriznil. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po ZZZiv 46/a-3-8.

ZASEG VOZILA V MENGŠU
30. 10. 2020 – Policista sta imela v Mengšu v postopku voznika osebnega vozila, ki je brez veljavnega vozniškega dovoljenja vozil neregistrirano vozilo, za nameček pa je bil še pod vplivom alkohola. Zaradi tega mu je bilo omenjeno vozilo začasno  zaseženo in odpeljano v hrambo. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

TATVINA ORODJA V IC ŽEJE
30. 10. 2020 – Neznani  storilec  je  v  IC  Žeje odtujil dve polnilni bateriji in s kraja odšel.  Sledi  zbiranje  obvestil  in  kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PIJANA VOZNIKA
30. 10. 2020 – Na relaciji Kamnik – Ločica je bil ustavljen voznik osebnega avtomobila, ki je  kazal  očitne  znake  alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus  alkoholiziranosti,  ki  je pokazal, da ima voznik  0.79  mg/l  alkohola  v  litru  izdihanega  zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

V naselju Rudnik pri Radomljah je bil ustavljen voznik osebnega avtomobila, ki  je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus  alkoholiziranosti. Le-ta je pokazal, da ima voznik  0.62  mg/l  alkohola  v  litru  izdihanega  zraka. Sledi obdolžilni  predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

POVOŽENA SRNA V GODIČU
Voznik  je  na območju Godiča povozil srno in poškodoval vozilo. Ker je voznik izpolnjeval vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, je bilo na kraju jeizdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

POŠKODOVANJE VOZILA
31.10.2020 – Na  območju Kamnika je neznanec pred stanovanjskim blokom poškodoval osebni avtomobil.  Po  vseh  zbranih  obvestilih  bo  podana  kazenska  ovadba  na pristojno državno tožilstvo.

BREZ MASKE JE LEŽAL PRED BANKOMATOM NA GLAVNEM TRGU
31.10.2020 – Policisti  so posredovali v središču Kamnika,  kjer je pred bankomatom na tleh ležal  moški,  ki  je  bil  pokrit  s  kapuco.  Policisti kršitve zakona o javnem redu in miru sicer niso ugotovili, so pa zaznali kršitev po odloku, saj »ležeči bankir« med postopkom ni nosil zaščitne maske, zato bo napisan predlog pristojnemu prekrškovnemu organu.

PROMETNA NESREČA S POBEGOM NA KLAVČIČEVI
31.10.2020 – Policisti  so  na  Klavčičevi  ulici obravnavali prometno nesrečo s pobegom, v kateri je neznani  voznik, ob nepravilnem premiku, z neznanim  vozilom  trčil  v  parkiran  osebni  avtomobil  in s kraja odpeljal,  ne  da  bi  oškodovancu  nudil  svoje  podatke.   Sledi zbiranje obvestil  in  v primeru izsleditve voznika sledi plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

ONEMOGLA OSEBA IN VSTOP V STANOVANJE
31.10.2020 – Policisti  so  v  prisotnosti  gasilcev  in  ekipe  nujne medicinske pomoči vstopili  v  stanovanje,  zaradi onemogle osebe. Oseba je bila z reševalnim vozilom odpeljana na zdravljenje.

TATVINA MOTORNEGA KOLESA
01.11.2020 – Neznani storilec je  odtujil neregistrirano motorno kolo znamke Tomos APNGS rdeče barve in s kraja odšel. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA DENARNICE IZ STANOVANJA
01.11.2020 – Neznana storilka je na območju Kamnika vstopila v stanovanje in izkoristila nepazljivost  oškodovanke ter ji odtujila torbico  z  vsebino. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

MLADOLETNIKA BREZ MASK
01.11.2020 – Patrulja Policijske postaje Kamnik je na Šolski ulici opravljala kontrolo v zvezi  kršitve odloka in imela v postopku dva mlajša moška. Nadalje je bilo ugotovljeno,  da sta oba mladoletna in na obrazu nista imela nameščene zaščitne  maske, s čemer sta kršila  Odlok o začasnih ukrepih za zmanjšanje tveganja okužbe in širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2. Napisan bo predlog pristojnemu prekrškovnemu organu, obveščena zakonita zastopnika.

PRVONOVEMBRSKI ŽUR V KAMNIKU
01.11.2020 – Policisti  so v Kamniku, zaradi predvajanja glasne glasbe, obravnavali kršitev po Zakonu o  varstvu  javnega  reda in miru. Na kraju je bil kršitelju izdan plačilni nalog.