Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Grafitar, prerezane gume in nakresana voznica

Policijska kronika: Grafitar, prerezane gume in nakresana voznica

Policisti imajo tudi v predprazničnih dneh obilo dela…

Kronika PP Kamnik (od 11. do 17. 12. 2017)

SAMOVŽIG TRAKTORJA
11.12.2017 – Policisti so v Županjih Njivah obravnavali samovžig traktorja pod podstrešjem gospodarskega poslopja. Pred prihodom lastnika in gasilcev domov je to opazil domačin, ki je sam pogasil traktor. Tuja krivda izključena, nastala je mat. škoda za okoli 10.000 evrov. Sledi poročilo na pristojno državno tožilstvo.

PODRTO DREVO V KAMNIŠKI BISTRICI
11.12.2017 – Policisti so bili obveščeni, da je na cesti v Kamniško Bistrico za uvozom k okrepčevalnici pri Juriju podrto drevo. Za podrto drevo so poskrbeli vzdrževalci cest.

TATVINA DELOV OSEBNEGA VOZILA V STRANJAH
11.12.2017 – Policisti so obravnavali prijavo tatvine mehanizma za pranje zasenčenih luči, z osebnega vozila. Do tatvine je prišlo tekom noči iz parkiranega vozila v Zgornjih Stranjah. Po končanem postopku po podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

DRZNA TATVINA V TRGOVINI TUŠ V ŠMARCI
12.12.2017 – Policisti obravnavajo drzno tatvino v trgovini TUŠ v Šmarci, kjer je neznani storilec neovirano vstopil v trgovino, do prodajnega pulta, kjer je izkoristil odsotnost prodajalke in pograbil predal blagajne z gotovino in ga skupaj s pripadajočim električnim vodnikom odnesel iz trgovine in ga poskušal odpreti. Pri tem ga je na parkirišču prepodila prodajalka. Po dejanju se je storilec brez odtujenih stvari s kraja z vozilom odpeljal v smeri Domžal.

POŠKODOVANJE PNEVMATIK VOZILA
13.12.2017 – Policisti so bili obveščeni o poškodovanju pnevmatik vozila na Usnjarski cesti in sicer je neznani storilec z neznanim ostrim predmetom predrl vse štiri pnevmatike. S tem je lastnika oškodoval 250 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V KAMNIKU
13.12.2017 – PP Kamnik je bila obveščena o vlomu v stanovanjsko hišo v Kamniku. Na kraju so policisti ugotovili, da je neznani storilec v času od 14.00 in 21.30 uro z vlomilskim orodjem vlomil skozi balkonska vrata v stanovanjsko hišo. Iz hiše je storilec odtujil gotovino in s kraja pobegnil. Sledi kazenska ovadba na pristojno tožilstvo. 

TATVINA DENARJA IZ BANČNEGA RAČUNA
13.12.2017 – Policisti obravnavajo tatvino denarja s tekočega računa preko spleta. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec opravil tri transakcije z oškodovančevega računa in ga s tem oškodoval za 59,12€. policisti bodo o dvigu zbrali obvestila in podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

 TATVINA BAGRA V MOSTAH
13.12.2017 – Policisti so v Mostah obravnavali tatvino bagra na delovišču. Ugotovljeno je bilo, da se je na gradbišče pripeljal neznanec z tovornim vozilom, ki je z dvigalom na tovorno vozilo naložil bager znamke JCB in  s tem oškodoval podjetje za 16.500€. O tatvini sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

PIJANA BUTNILA NA PARKIRIŠČU
15.12.2017 – Policisti so na Ljubljanski cesti obravnavali prometno nesrečo zaradi nepravilnega premika z vozilom na parkirišču. Z ogledom je bilo ugotovljeno da je voznica, zaradi nepravilnega premika, z vozilom trčil v vozilo na parkirišču. Pri postopku je bilo ugotovljeno, da je voznica kazala znake alkoholiziranosti, zaradi česar ji je bil odrejen preiskus, ki je ob pravilni uporabi pokazal da ima voznica 0,70 mg alkohola na liter izdihanega zraka. Voznici je bil na kraju izdan plačilni nalog zaradi povzročitve prometne nesreče, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa ji je bilo odvzeto vozniško dovljenje in prepovedana vožnja, na okrajno sodišče v Kamniku bo podan predlog za uvedbo postopka o prekršku.

NARISAN GRAFIT NA KOLODVORSKI ULICI
16.12.2017 – Policisti so bili obveščeni, da je neznanec na kolodvorski ulici v Kamniku na steni železniške postaje narisal grafit. Policisti o neznanem storilcu zbirajo obvestila. V kolikor bo storilec izsleden mu bo naknadno izdan plačilni nalog.

PROMETNA NESREČA V PODGORJU
17.12.2017 – Policisti smo v Podgorju obravnavali prometno nesrečo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo brez telesnih poškodb. Z ogledom je bilo ugotovljeno da je voznik zaradi neprilagojene hitrosti, z levim delom vozila zapeljal čez otok za umirjanje prometa. Pri tem je poškodoval dva lesena obcestna količka, od tam pa ga je odbilo desno čez robnik pločnika, kjer je z zadnjim desnim delom vozila trčil v drog javne razsvetljave, last Občine Kamnik. Vozišče je bilo mokro in spolzko. Vozniku je bil na kraju izdan plačilni nalog.