Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Kraje, prometne nesreče in praznično raztreseni dvigovalci denarja

Policijska kronika: Kraje, prometne nesreče in praznično raztreseni dvigovalci denarja

Policistke in policisti PP Kamnik so, med drugim, v minulem tednu obravnavali več kraj in prometnih nesreč, iz prometa odstranili preveč veselo razpoloženega voznika ter preštevali denar razstresenih dvigovalcev denarja na bankomatih.

Kronika PP Kamnik (od 16. do 21. 12. 2019)

TATVINA IZ VOZILA NA KRIŽU
16. 12. 2019 – Neznani storilec je na parkirišču pri gasilskem domu na Križu iz odklenjenega vozila odtujil prenosni zvočnik in denarnico z dokumenti in denarjem. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA NA MAISTROVI
16. 12. 2019 – Na Maistrovi ulici se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeležena izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

NAJDEN DENAR NA BANKOMATU NLB DUPLICA
17. 12. 2019 – Na policijski postaji se je zglasil občan in prinesel denar, ki ga je našel na bankomatu na Novi Ljubljanski banki na Duplici. Napisan je bil zapisnik o najdenih stvareh, občan/ka, ki je pozabil denar pa se lahko zglasi na policijski postaji in denar prevzame.

KRADLA JE V HOFERJU
17. 12. 2019 – V trgovini Hofer je neznanka odtujila več izdelkov v skupni vrednosti 119,91 eur in tako oškodovala podjetje. Sledi pregled video posnetkov, zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA TELEFONA V OSNOVNI ŠOLI
17. 12. 2019 – Na Osnovni šoli Marije Vera je neznani storilec iz prednjega predala torbe odtujil mobilni telefon znamke Huawei P Smart, modre barve in oškodoval učenko. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

POZABILA DENAR NA BANKOMATU
18. 12. 2019 – Občanka se je zglasila na policijsko postajo in povedala, da je na bankomatu Delavske hranilnice pozabila denar, ki ga je našel občan in ga ni prinesel na policijsko postajo. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

BUTNILA IN POBEGNILA
18. 12. 2019 – Na Ljubljanski cesti se je zgodila prometna nesreča s pobegom, v kateri je povzročiteljica zaradi nepravilnega premika z vozilom trčila v parkirano vozilo in s kraja odpeljala. Policista sta z zbiranjem obvestil izsledila povzročiteljico in ji izdala plačilni nalog zaradi kršitev po zakonu v cestnem prometu.

TATVINA MOBILNEGA TELEFONA
19. 12. 2019 – Neznanec je na avtobusu izkoristil odsotnost šoferja in mu iz predala poleg šoferjevega sedeža odtujil mobilni telefon znamke Wiko sunny 2 in ga oškodoval. Sledi odstop kaznivega dejanja na pristojno policijsko postajo.

TATVINA DENARNICE V LIDLU
19. 12. 2019 – V trgovini Lidl je neznanec izkoristil nepazljivost občanke, ki je zavzeto nakupovala v trgovini in ji med nakupom iz torbice odtujil denarnico z vsebino. Sledi pregled video posnetkov, zbiranje obvestil  in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

ZASEGI PREPOVEDANE SNOVI NA JAVNI PRIREDITVI V LJUBLJANI
20. 12. 2019 – Kamniška policista sta na javni prireditvi DJ Umek v Ljubljani imela v postopku več oseb, katerim je bila zasežena  NN rjava snov v alu foliji in zavarovana v vrečko. Zaradi suma, da gre za prepovedano drogo za katero obstaja utemeljen sum, da gre snov, ki je po Zakon o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami, prepovedana. Po analizi bo zoper kršitelje, uveden postopek o prekršku.

VESELODECEMBERSKI VOZNIK
20. 12. 2019 – Na Cankarjevi cesti je bil ustavljen voznik osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.76 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

NAJDEN DENAR NA BANKOMATU
20. 12. 2019 – Občanka iz Kamnika je na bankomatu Nove Ljubljanske banke na Glavnem trgu našla denar. Napisan zapisnik o najdenih stvareh, občan/ka, ki je pozabil denar, pa se lahko zglasi na policijski postaji in denar prevzame.

POSKUS VLOMA V HIŠO
21.10.2019 – Kamniški policisti so posredovali v Medvodah, kjer je neznani storilec z orodjem na vzvod skozi okno kopalnice vlomil v stanovanjsko hišo, vendar iz notranjosti ni ničesar odtujil. Policisti so opravili ogled kraja dejanja. Sledi odstop kaznivega dejanja na pristojno policijsko postajo.