Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Krave z Velike planine preganjajo avtomobile

Policijska kronika: Krave z Velike planine preganjajo avtomobile

Kdo je kriv, če krava na Veliki planini poškoduje vozilo, ki tamkaj nima kaj iskati?

Kronika PP Kamnik (od 14. do 20. 8. 2017)

PROMETNA NESREČA Z UDELEŽBO MOTORISTA NA RC STAHOVICA-ČRNIVEC
14.08.2017 – Policisti so bili obveščeni, da je na regionalni cesti Stahovica – Črnivec prišlo do padca motorista. Policijska patrulja je na kraju je ugotovila, da je motorist (tuji državljan) vozil iz smeri Črnivca proti Kamniku in v desnem ovinku zapeljal preblizu desnega roba, kjer mu je spodneslo motor in je padel na desni bok. Zaradi poškodb je bil z reševalnim vozilom odpeljan na urgenco. Na motornem kolesu ni nastala materialna škoda.

ZASEG PREPOVEDANE DROGE
14.08.2017 – Policisti so imeli v Kamniku v postopku dva mlajša moška, ki so jima zasegli zvitke s snovjo, za katere sumijo, da gre za prepovedano drogo – konopljo. Policisti bodo snov poslali v analizo, po pridobljenih ugotovitvah analize bodo zoper oba ustrezno ukrepali.

TATVINA KOLESA V KAMNIKU
15.08.2017 – Na policijski postaji Kamnik se je zglasil občan in povedal, da mu je neznanec iz kolesarnice pred OŠ v Kamniku, v času med 14.8.2017 in 15.8.2017, odtujil nezaklenjeno cestno kolo. Z dejanjem je bil oškodovan za okoli 100 evrov. Sledi zbiranje obvestil in ovadba.

KRAVE NA VELIKI PLANINI POŠKODOVALE VOZILO
15.08.2017 – Policisti so prejeli prijavo poškodb vozila na poti na Veliko Planino. Prijavitelja sta pojasnila, da sta svoja osebna avtomobila parkirala ob poti na planino, kjer so pašniki. Ko sta se vrnila k vozilu, je bila na njem vidna poškodba svetlečih napisov, zadnje registrske tablice in zadnjega brisalca. Z zbiranjem obvestil in ogledom je bilo ugotovljeno, da so vozilo poškodovale živali. Naj ob tem dodamo, da krave na Veliko planino sodijo, vozila pa ne.

TUNJIŠKA “ŽURERKA” ZNOVA UDARILA
16.08.2017 – V Tunjicah je občanka z glasno glasbo motila nočni mir sosede. Ob prihodu patrulje na kraj je bila s strani policistov kršitev z glasno glasbo neposredno zaznana. Izdan ji je bil plačilni nalog za kršenje javnega reda in miru.

VINJENI VOZNIK V KAMNIKU
17.08.2017 – Policijska patrulja je imela v postopku voznika osebnega avtomobila, ki je bil ustavljen v Kamniku. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima v voznik v izdihanem zrahu 0,86 mg/l alkohola. Začasno mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje.

TATVINA ALKOHOLNIH PIJAČ V TRGOVSKEM CENTRU V KAMNIKU
17.08.2017 – V trgovskem centru v Kamniku je varnostnik zalotil pijanega moškega, ki je odtujil 6 litrov pijače. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je pijani moški v nahrbtnik zložil 6 steklenic različnih alkoholnih pijač in hotel zapustiti trgovino, ne da bi jih plačal. Policisti bodo zoper njega ustrezno ukrepali.

PROMETNA NESREČA NA GC MOSTE – MENGEŠ
18.08.2017 – Na relaciji Komenda-Mengeš je prišlo do prometne nesreče. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila vozil iz smeri Most proti Mengšu. Ko je pripeljal do izvoza za Drnovo, je zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v pred seboj vozeče vozilo, ki ga je pravilno vozil voznik, ki je zavijal levo. V prometni nesreči ni bil nihče telesno poškodovan. Nastala skupna materialna škoda cca. 13.000 EUR. Povzročitelju je bila izdana globa za prekršek.

VLOM V GOSTINSKI LOKAL V KAMNIKU
19.08.2017 – Neznani storilec je v času med 01.00 in 06.40 uro na vzvod vlomil skozi vrata gostinskega lokala v Kamniku lokala, kjer je odtujil tablični računalnik znamke Lenovo. Materialna škoda znaša cca. 700 eurov. Policisti zbirajo obvestila in bodo na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

GLASNA GLASBA V KAMNIKU
19.08.2017 – V večernem času se je iz prostorov enega izmed bivših podjetij v Kamniku slišala glasna glasba. Na kraju ugotovljeno, da gre za dejansko predvajanje glasne glasbe, kršitelju pa je bil na kraju izdan plačilni nalog.

PROMETNA NESREČA NA PARKIRIŠČU
20.08.2017 – Pred trgovskim centrom v Kamniku je prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznika osebnih avtomobilov. Na kraju je bilo z zbiranjem obvestil in ogledom kraja prometne nesreče ugotovljeno, da je voznik prvega vozila vozil po parkirnem prostoru, nakar se pri parkiranju ni prepričal, da to lahko stori brez nevarnosti za druge udeležence v cestnem prometu, zaradi česar je trčil v parkiran osebni avtomobil oškodovanke. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.