Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Ločevalna dieta po godiško, gneča pod Veliko planino in policijska stavka

Policijska kronika: Ločevalna dieta po godiško, gneča pod Veliko planino in policijska stavka

Četudi je Policijski sindikat Slovenije danes začel s stavko na celotnem območju Slovenije, si kamniški zlikovci ne bodo mogli oddahniti, saj bodo policisti še vedno zagotavljali varnost ljudi in premoženja.
Je pa zaradi policijske stavke danes nekoliko drugačna tudi redna tedenska kronika dogodkov PP Kamnik, saj so, brez datumov, opisani zgolj nekateri dogodki minulega tedna. Vseeno se kamniškim policistom zahvaljujemo za dobro voljo in posredovane podatke, ki bi jim jih, spričo stavke, sploh ne bilo treba pošiljati, ter jim želimo, da bi bili, skupaj s svojimi kolegi iz cele države, pri doseganju ciljev njihvih stavkovnih zahtev čim bolj uspešni.

Kronika PP Kamnik (od 4. do 10. 1. 2021)

KONTROLA PREVOZNOSTI CEST
Glede na zimske vremenske razmere so policisti svojo pozornost v večji meri posvečali spremljanju razmer na cestah in prevoznost prelazov Črnivec in Kozjak ter obveščali pristojne službe, ki so aktivirale pluženje in posipalce za preprečevanje in odpravljanje poledice tako, da je promet potekal varno in brez posebnosti.

SPROŽENA ALARMNA NAPRAVA
Policiste je občan obvestil o sproženi alarmni napravi v podjetju na Molkovi poti. Policisti so v prisotnosti odgovorne osebe ugotovili, da gre za tehnično napako, ki jo je pristojna služba odpravila ter s tem razveselila okoliške prebivalce.

SPLETNA PREVARA
Občanka se je zglasila PP Kamnik in podala prijavo kaznivega dejanja goljufije, saj je prek elektronske pošte od neznanca prejela obvestilo, v kateri ji je spletni goljuf lažno prikazoval, da je prejela imovino po pokojnem sorodniku iz Kanade. Žal je spletnemu goljufu naivno nasedla ter na bančni račun fizične osebe, zaradi domnevnih stroškov postopka, nakazala večjo vsoto denarja, vendar kljub temu ostala brez obljubljenega ji premoženja. Policisti bodo nadaljevali z zbiranjem obvestil in podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA DENARNICE V KOMENDI
V trgovini Spar v Komendi je neznanec izkoristil nepazljivost občanke ter ji med nakupovanjem odtujil denarnico z vsebino, nato pa z njeno bančno kartico opravil več plačil in jo oškodoval. Sledi pregled videoposnetkov, zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno sodišče.

POSKUS VLOMA V HIŠO V KOMENDI
Neznani storilec je v Komendi z orodjem na vzvod vlomil skozi pritlično okno stanovanjske hiše, iz katere sicer ni ničesar odtujil, vseeno pa je lastnikom z dejanjem povzročil škodo. Policisti so opravili ogled kraja dejanja, po zbranih obvestilih pa bodo na pristojno sodišče podali še kazensko ovadbo.

 »LOČEVALNA DIETA« PO GODIŠKO
Policisti so posredovali v Godiču, kjer sta se med seboj sprla zakonca, ki sta v ločitvenem postopku in sta se poskušala pogovoriti glede sporazumne ločitve in delitve premoženja. Pogovori očitno niso bili ravno »sporazumni«, saj je kršitelj svoji bivši ženi izrekel tudi par žaljivih besed, zaradi katerih bo moral »ločiti« tudi še od kakega bankovca ali dveh, saj so mu policisti, po zakonu o javnem redu in miru, napisali plačilni nalog, obenem pa bodo o vsem skupaj z dopisom obvestili tudi pristojni center za socialno delo.

GLASNA GLASBA V KAMNIKU
Policisti so v Kamniku obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru, in sicer zaradi predvajanja glasne glasbe v stanovanju. Kršitelju bo izdan plačil nalog.

PROMETNA NESREČA NA LJUBLJANSKI
Na Ljubljanski cesti se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

ZAGOTAVLJANJE PRETOČNOSTI PROMETA NA OBMOČJU VELIKE PLANINE
Policisti so na območju Velike planine, zaradi velikega števila obiskovalcev, izvedli fizično usmerjanje prometa, saj je zaradi nepravilno parkiranih vozil prišlo do zastoja in nepretočnosti prometa, ki so ga preusmerjali v smeri Luč, so pa policisti na kraju izdali tudi 14 obvestil o prekršku.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO NA KRIŽU
Policisti so na Križu obravnavali vlom v stanovanjsko hišo, v katero je neznani storilec vlomil skozi balkonska vrata v pritličju. Vendar iz nje ni ničesar odtujil. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.