Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Medsosedski prepiri, tatvine in pijani gostje, ki bi še pili

Policijska kronika: Medsosedski prepiri, tatvine in pijani gostje, ki bi še pili

Sosedje, ki se celo zimo skorajda niso videli, pomladne dni izkoristijo tudi za prepire, topli dnevi pa zbudijo tudi pretirano žejo, ki pripelje do razgrajanja, nedostojnega vedenja in opijanja prek vsake zdrave mere.

Kronika PP Kamnik (od 7. do 13. 5. 2018)

TATVINA Z GRADBIŠČA
07.05.2018 – Policisti so v Mostah obravnavali tatvino z gradbišča, kjer je storilec iz tamkajšnjega še nedograjenega gasilskega doma odtujil kotličke za splakovanje vode. Policisti zbirajo obvestila.

KRŠITVE JAVNEGA REDA IN MIRU
07.05.2018 – Na ulici Matije Blejca je patrulja obravnavala kršitev javnega reda in miru, saj sta se sprla soseda, v Mekinjah pa sta se sprla zakonca, policisti bodo kršiteljem izdali plačilne naloge.

ODTUJENA DENARNICA V LOKALU
08.05.2018 – Občan je pozabil denarnico v gostinskem lokalu v Kamniku, kar je izkoristil neznani storilec in navedeno odtujil. Policisti zbirajo obvestila in bodo zoper storilca napisali kazensko ovadbo.

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU
08.05.2018 – Tudi na Jakopičevi je prišlo do spora med sosedi, kršitelju, ki je žalil sosedo pa bo izdan plačilni nalog po Zakonu o javnem redu in miru.

 PROMETNA NESREČA NA LJUBLJANSKI CEST
09.05.2018 – Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči na Ljubljanski, kjer je prišlo do telesnih poškodb. Ugotovljeno je bilo, da je voznica osebnega avtomobila trčila v peško na prehodu za pešce, zaradi česar je slednja utrpela lažje telesne poškodbe. Poškodovana je bila odpeljana z reševalnim vozilom, povzročiteljica prometne nesreče pa je prejela plačilni nalog.

PROMETNA NESREČA V MOTNIKU
10.05.2018 – Policisti so obravnavali prometno nesrečo v Motniku, kjer je voznik s tovornim vozilom zapeljal na bankino, zaradi česar je izgubil oblast nad vozilom, ki se je prevrnilo in vžgalo, vendar se je voznik še pravočasno zapustil gorečo kabino in v nesreči ni bil telesno poškodovan. Zaradi povzročitve nesreče je bil vozniku na kraju izdan plačilni nalog.

TATVINE NA OBMOČJU KAMNIKA
10.05.2018 – Policisti so obravnavali več tatvin, pri čemer je bilo ugotovljeno da, je občan pri dvigu gotovine na bankomatu pozabil vzeti denar, storilec pa ga je odtujil, vendar so policisti ugotovili njegovo identiteto in zoper njega sledi kazenska ovadba.

Na območju Kamnika je neznani storilec odtujil z vozila okrasno plastično letev, drug pa je, prav tako na območju Kamnika odtujil prenosni računalnik. Za oba dejanja policisti zbirajo obvestila in bodo napisali kazenske ovadbe.

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU V GOSTINSKEM LOKALU
11.05.2018 – Policisti so bili obveščeni o nedostojnem vedenju enega od gostov gostinskega lokala z območja Kamnika, pri čemer je bilo ugotovljeno, da je slednji dejansko kršil javni red in mir, zaradi česar bo prejel plačilni nalog.

 DELOVNA NESREČA V PODJETJU
12.05.2018 – Policisti so obravnavali delovno nesrečo v podjetju na območju Kamnika, kjer je eden od zaposlenih z viličarjem zbil in povozil drugega. Policisti so opravili ogled kraja in bodo sestavili Poročilo za oddelek državnega tožilstva.

TOČENJE ALKOHOLNIH PIJAČ PIJANIM GOSTOM
12.05.2018 – Policisti so bili klicani na intervencijo v gostinski lokal na območju Kamnika, kjer naj bi prišlo do pretepa, vendar na kraju ni bilo ugotovljenih znakov, da bi do pretepa dejansko prišlo. Je bilo pa ugotovljeno, da je več oseb očitno pod vplivom alkohola in da so bili kljub temu postreženi še z alkoholno pijačo, zaradi česar sledi ustrezen ukrep zoper lastnico lokala.

DRUŽINSKO NASILJE
13.05.2018 – Policisti so obravnavali družinsko nasilje na območju Kamnika, pri čemer je bilo storilcu izdano vabilo za zaslišanje, zatem pa sledi še kazenska ovadba.