Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Mladca sta se sprla zaradi dekleta, prezgodaj žejen gost pa je pljuval kot razburjena lama

Policijska kronika: Mladca sta se sprla zaradi dekleta, prezgodaj žejen gost pa je pljuval kot razburjena lama

Kamniški policisti in policistke so minuli teden, razen obravnave različnih prekrškov in kaznivih dejanj, mirili tudi fanta, ki sta se sprla zaradi dekleta, utišali par preglasnih žurov, v nedeljo zjutraj pa so obravnavali tudi kričečega in pljuvajočega jutranjega gosta lokala, ki si je prezgodaj zaželel alkoholne pijače.

Kronika PP Kamnik (od 21. do 26. 10. 2019)

OBRCAN AVTO NA STELETOVI
21.10.2019 – Neznani storilec je na parkirišču Steletove ulice z nogo brcnil v sprednja in zadnja vrata parkiranega vozila in ga poškodoval. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

PONAREJEN BANKOVEC
21.10.2019 – Policisti so bili s strani zaposlene v trgovini Tuš v Domžalah obveščeni o ponarejenem bankovcu za 50 evrov, s katerim je plačevala stranka v trgovini. Zaposlena je ugotovila, da je bankovec ponarejen. Sledi odstop na pristojno policijsko postajo, po opravljeni analizi sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

UGRIZ PSA V MENGŠU
21.10.2019 – Policisti so na območju Mengša posredovali na javnem kraju, kjer je   spuščen pes po tleh podrl peško in napadel njenega psa, s katerim se je sprehajala po ulici. Po vseh zbranih obvestilih bo lastniku psa izdan plačilni nalog po Zakonu o zaščiti živali.

VLOM V STANOVANJE NA DUPLICI
22.10.2019 –  Na Jakopičevi ulici je neznanec v dopoldanskem času skozi pritlično okno vlomil v stanovanje iz katerega je odtujil denar in tablični računalnik. Policisti so opravili ogled kraja dejanja. Po zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

GLASNA GLASBA NA TENIŠKEM IGRIŠČU DUPLICA
22.10.2019 –  Policisti so posredovali na teniškem igrišču na Duplici, kjer so zaradi glasne glasbe obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

POSKUS VLOMA V HIŠO V PALOVČAH
23.10.2019 – Neznani storilec je v Spodnjih Palovčah z orodjem na vzvod poskušal vstopiti v stanovanjsko hišo, vendar je od dejanja odstopil. Policisti so opravili ogled kraja dejanja. Po zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

SPRLA STA SE ZARADI DEKLETA
23.10.2019 – Policisti so posredovali na območju Kamnika, kjer sta se dva fanta sprla zaradi dekleta. Ljubezensko razvneta petelinčka so policisti pomirili, sledi pa zbiranje obvesti in ustrezen ukrep. Kdo izmed obeh razboritežev je osvojil dekličino srce, pa policisti ne poročajo.

NAJDEN DENAR NA BANKOMATU  V STRANJAH
24.10.2019 – Občan je obvestil policiste, da je na bankomatu pri trgovini Tuš v Stranjah našel denar. Napisan zapisnik o najdenih stvareh, občan/ka, kateri je pozabil denar pa se lahko zglasi na policijski postaji in denar prevzame.

TATVINA DENARJA IN OBLAČIL IZ GARDEROBE
24.10.2019 – Neznanec je v srednji šoli v času telovadbe, med 12:00 in 12:20, iz odklenjene dekliške garderobe odtujil več kosov oblačil in denar in oškodoval več učenk.  Sledi pregled video posnetkov, zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

VPITJE IN GLASNA GLASBA V KOMENDI
24.10.2019 – Policisti so posredovali v Komendi, kjer so zaradi glasne glasbe in vpitja obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru. Kršiteljici je bil izdan plačilni nalog.

PROMETNA NESREČA V MOSTAH
25.10.2019 – V Mostah, pri trgovini Tuš, se je zgodila prometna nesreča z udeležbo treh vozil, do katere je prišlo zaradi izsiljevanja prednosti povzročiteljice v križišču, ki jo je nato odneslo v tretje vozilo. Povzročiteljici je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

VPIJOČI IN PLJUVAJOČI JUTRANJI GOST
26.10.2019 – V lokalu na Perovem se je zglasil občan in od zaposlene zahteval alkoholno pijačo, ki pa mu je slednja, zaradi prezgodnje ure oz. t.i. Kebrovega zakona ni postregla. Žejnega občana, ki ni mogel priti do svoje jutranje doze alkohola, je to tako močno razburilo, da je na natakarico začel vpiti, nato pa jo, kot kaka razburjena lama, celo pljunil. Kršitelju bo izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru.