Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Modri Amorjevi pomočniki, kačja slina in protitankovska mina

Policijska kronika: Modri Amorjevi pomočniki, kačja slina in protitankovska mina

Policisti so kamniškemu mulcu zasegli moped, na Vrhpoljah pomirili strasten ljubezenski spor, pobrali nekaj vozniških dovoljenj, poskrbeli pa so tudi za uničenje protitankovske mine, ki je bila najdena pri Velikem jezu.

Kronika PP Kamnik (od 30. 10. do 5. 11. 2023)

POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO    
30.10.2023 – Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Mostah in na kraju so ugotovili, da je neznani storilec z orodjem na vzvod vlomil skozi okno ter prišel v notranjost hiše, vendar iz nje ni ničesar odtujil. Četudi zlikovec ni ničesar ukradel, je s svojim tolovajskim dejanjem povzročil za okoli 900. Policisti ga še iščejo, da ga spravijo za rešetke.

MULC BREZ IZPITA IN MOPEDA
30.10.2023 – V Kamniku so imeli policisti v postopku mladoletnega voznika neregistriranega mopeda ter ugotovil, da se mladoletnik naokrog vozi tudi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi vseh navedenih prekrškov so policisti mladoletniku moped zasegli ter ga odpeljali v hrambo, zoper njega pa podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče, kar je mnogo bolj kompliciran postopek od nekdanjih, »dobrih, starih časov«, ko so običajno zasegli zgolj ventilčke.

VINJEN ZA VOLANOM
30.10.2023 – Policisti so imeli v Kamniku v postopku voznika, ki je očitno treniral za skorajšnje martinovanje, saj je svoje vozilo vozil pod vplivom alkohola. Kako razkošno je bila razkužena njegova sapa policisti sicer niso sporočili, so pa zapisali, da so vozniku odvzeli vozniško dovoljenje ter ga, skupaj z obdolžilnim predlogom, poslali na okrajno sodišče, kjer bo najbrž lahko »nazdravljal« z visokimi položnicami.

LJUBEZENSKE TEŽAVE NA VRHPOLJAH
31.10.2023 –  Na noč čarovnic je ljubezenski bojni klic je policiste priklical na Vrhpolje, kjer so, kot nekakšni modri Amorjevi pomočniki, pomirili spor med partnerjema. Do spora naj bi prišlo zaradi knjig položenih na računalnik, kar pa je oba tako razburilo, da je vse skupaj botrovalo tudi fizičnemu obračunu, ki pa ni imel zmagovalca, saj so policisti obema kršiteljema, zaradi kršenja javnega reda in miru, napisali plačilni nalog. Upamo, da bo imela razburljivo romantična zgodba sprtega para, ki družno plačuje prejeti globi, srečen konec vsaj na poštnem okencu.

ZASEG PREPOVEDANE DROGE V KAMNIŠKI BISTRICI
31.10.2023 – V Kamniški Bistrici so imeli policisti v postopku osebo, ki je imela pri sebi manjšo količino prepovedane droge. Za kakšno drogo naj bi šlo, so policisti pozabili napisati, bodo pa zaseženo snov poslali v analizo. Če bo le-ta potrdila, da gre v resnici za prepovedano drogo, bo proti zoper kršitelja uveden hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

LJUBI SVOJEGA BLIŽNJEGA
31.10.2023 – Policisti so odhiteli v Sotesko, kjer sta se jezično obdelovala soseda. Kršitelj, ki je imel najbrž bolj robato nabrušen jezik, je na kraju prejel plačilni nalog.

PREVEČ NAMAZAN ZA VOLANOM
31.10.2023 – V Preserjah pri Radomljah so policisti obravnavali židano razpoloženega voznika, ki svoje motorne metle ni podmazal z merjaščevo mastjo, ampak se je pred poletom oz. vožnjo, bržkone v izogib prehladu, raje podmazal s kačjo slino. Kako temeljito je bil voznik namazan, so policisti pozabili napisati, da pa bi se voznik predčasno ne preselil med vse svete oz. tjakaj poslal kako nedolžno prometno žrtev, so mu modri inkvizitorji začasno odvzeli vozniško dovoljenje, ki bo z obtožnim predlogom poslano v hišo, kjer tehtajo in delijo pravico.

NESPOSOBEN VLOMILEC    
1.11.2023 – Policisti so bili obveščeni o poskusu vloma v stanovanjsko hišo na Križu, kjer je neznani storilec z orodjem na vzvod poskušal vlomiti skozi balkonska vrata v pritličju, kar pa mu ni uspelo. Upehanega vlomilskega vajenca policisti še iščejo, da ga pošljejo na arestantsko dodatno izobraževanje.

POŠTENI OBČAN
2.11.2023 – Pri kamniških policistih se je oglasil občan ter policistom izročil denar, ki ga je našel na bankomatu banke Intesa Sanpaulo na Ljubljanski cesti. Napisan je bil zapisnik o najdenih stvareh, kdor je denar po dvigu pozabil vzeti iz reže, pa se lahko oglasi na policijski postaji in denar, z ustreznimi dokazili, prevzame.

EKSPLOZIVNO TELO PRI VELIKEM JEZU
2.11.2023 – Občan je policiste obvestil, da je bila tekom intervencijskih del pri Velikem jezu najdena mina. Na kraju je bilo ugotovljeno, da so delavci pri izvajanju nujnega urejanja brežine in odstranjevanju materiala iz struge reke Kamniške Bistrice, med materialom pri jezu našli protitankovsko vadbeno mino. Bobni tehniki SE Policije so eksplozivno telo odpeljali na uničenje.

PROMETNA NESREČA V ŽEJAH
2.11.2023 – V industrijski coni Žeje je prišlo do prometne nesreče z manjšo materialno škodo. Ker sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, glede krivde in škode pa sta se znala sporazumeti sama, jima je bilo na kraju izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

VLOM V GOSTINSKI LOKAL
3.11.2023 – Policisti so bili obveščeni o vlomu v gostinski lokal. Na kraju so ugotovili, da je neznani storilec, s pomočjo orodja na vzvod, vlomil vhodna vrata gostinskega lokala ter odtujil menjalni denar. Tolovaj je s svojim dejanjem povzročil za okoli 3.000 evrov škode, pri čemer je bil njegov plen zagotovo precej manjši od škode, ki jo je povzročil z vlomom.

NAMERNO POŠKODOVANJE VOZILA NA TUNJIŠKI
5.11.2023 – Policisti so bili obveščeni o poškodovanju tuje stvari na Tunjiški cesti ter na kraju ugotovili, da je neznani storilec, z neznanim ostrim predmetom, namerno poškodoval sprednjo desno pnevmatiko. Policisti škododelnega »vulkanizerja« še iščejo.

VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
5.11.2023 – V Kamniku so imeli policisti v postopku voznika, ki je bil v rožicah, saj je svoje vozilo vozil pod vplivom alkohola. Zaradi navedenega so vozniku začasno vzeli vozniško dovoljenje, ki bo poslano na okrajno sodišče. Prihodnost voznikove denarnice zagotovo ni rožnata.

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve