Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Motorist in kolesar sta se kar stepla

Policijska kronika: Motorist in kolesar sta se kar stepla

V minulem tednu so imeli kamniški policisti še največ dela s posredovanjem pri različnih sporih.

Kronika PP Kamnik (od 6. do 12. 4. 2020)

DELOVNA NESREČA V ŽEJAH
06.04.2020 – Policisti so bili obveščeni o delovni nesreči v podjetju v industrijski coni v Žejah, kjer  je delavec zaradi slabosti padel iz viličarja in se pri padcu udaril v levi rebrni lok. Poškodovanega delavca so oskrbeli reševalci, ki so ga z reševalnim vozilom odpeljali na zdravljenje. Sledi zbiranje obvestil in poročilo na pristojno državno tožilstvo.

BIVŠA JE VPILA IN GA ŽALILA
06.04.2020 – Policisti so posredovali v Kamniku, kjer se je bivša partnerica neprimerno vedla, vpila in žalila bivšega partnerja. Policisti bodo nadaljevali z zbiranjem obvestil, nato pa kršiteljici, na podlagi Zakona o javnem redu in miru, napisali plačilni nalog.

DRUŽENJE NA FUŽINAH
06.04.2020 – Policista sta imela na parkirnem prostoru v Kamniku v postopku občana, ki sta se v vozilu družila in pogovarjala, s tem pa kršila odlok o prepovedi gibanja in zbiranja na javnih mestih in površinah v RS. Sledi predlog pristojnemu prekrškovnemu organu.

ZASEG NEZNANE SNOVI V MOSTAH
06.04.2020 – V Mostah je policistka obravnavala občana, ki mu je bila zasežena PVC samozapiralna vrečka z neznano snovjo rastlinskega izvora zeleno-rjave barve, za katero obstaja utemeljen sum, da gre prepovedano drogo. Po analizi bo zoper zeliščarskega kršitelja, uveden postopek o prekršku.

MAČEK PRED KOLESOM
07.04.2020 – V naselju Oševek je prišlo do prometnega dogodka, v katerem se je kolesar peljal po naselju, ko mu je pod sprednje kolo pritekel in trčil neznani maček, zaradi česar je kolesar padel in se lažje telesno poškodoval. O dogodku sledi uradni zaznamek.

IGRANJE NOGOMETA V SOTESKI
07.04.2020 – Policista sta imela v Soteski v postopku občane, ki so se družili na travniku in igrali nogomet ter s tem kršili odlok o prepovedi gibanja in zbiranja na javnih mestih in površinah v RS. Sledi predlog pristojnemu prekrškovnemu organu.

PREVEČ RAZKUŽEN VOZNIK
08.04.2020 – Na regionalni cesti Kamnik – Ločica je bil ustavljen voznik, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Vozniku je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.66 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

PREGLASNA GLASBA
08.04.2020 – Policisti so Vrhpolju obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru, in sicer zaradi predvajanja glasne glasbe v stanovanjski hiše kršitelja, ki je jakost glasbe zmanjšal ob prihodu policistov na kraj. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

KOLESARIL JE IZVEN SVOJE OBČINE
09.04.2020 – Policist je imel v Stahovici v postopku kolesarja, ki je kršil odlok začasne prepovedi gibanja izven občine bivanja s tem, da se je iz Domžal peljal v Kamniško Bistrico. Sledi predlog pristojnemu prekrškovnemu organu.

NEDOSTOJEN PODGOREC
09.04.2020 – Policisti so posredovali v Podgorju, kjer se je sosed nedostojno vedel do svoje sosede. Na kraju je bil kršitelju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

KURJENJE NA SAMOSTANSKEM VRTU V MEKINJAH
10.04.2020 – Policisti so bili obveščeni o kurjenju v naravnem okolju na vrtu samostana v Mekinjah. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po Uredbi o varstvu pred požarom v naravnem okolju.

GORSKA NESREČA
10.04.2020 – Občan je obvestil, da je pod Kokrškim sedlom v grapi našel moško truplo. Na kraj so odšli s helikopterjem Slovenske vojske policist gornik, gorski reševalci, dežurna zdravnica, ki so pod Kalško goro v grapi našli moško truplo. Pokojni je odšel v gore neprimerno obut in opremljen, pri sebi pa ni imel nobenega dokumenta s katerim bi se ugotovila identiteta pokojnega. Pokojni je bil pripeljan v dolino in odpeljan na ISM. Sledi zbiranje obvestil in ustrezen ukrep.

SPRTA PODGORCA
11.04.2020 – Policisti so znova odšli v Podgorje, kjer so posredovali pri sporu med sosedoma, ki sta zaradi meje sprta že več let, pri eden izmed sosedov kršil javni red in mir s tem, da je vpil in grozil sosedu. Kršitelju je bil na kraju  izdan plačilni nalog zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru.

GLASNO GOVORJENJE IN DRUŽENJE NA TERASI
12.04.2020 – Policisti so v Kamniku obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru zaradi glasnega govorjenja in druženja na terasi stanovanja. Policista sta kršitev neposredno zaznala in kršitelju izdala plačilni nalog.

MOTORIST IN KOLESAR STA SE STEPLA
12.04.2020 – Policista sta na regionalni cesti Kamnik-Stahovica, ob nekdanji smodnišnici, obravnavala spor med kolesarjem in motoristom, ki se je mimo kolesarja pripeljal z večjo hitrostjo, kar je pripeljalo do spora in pretepa med udeleženima. Motoristu je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.