Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Mož je klofnil ženo, nepridipravi pa kradejo tudi z grobov

Policijska kronika: Mož je klofnil ženo, nepridipravi pa kradejo tudi z grobov

Pred nepridipravi niso varni niti grobovi in pokopališča…

Kronika PP Kamnik (od 29. 1. do 4. 2. 2018)


DELOVNA NESREČA V ŽEJAH

29.01.2018 – Policisti so bili obveščeni o delovni nesreči, ki se je zgodila v enem izmed podjetij v industrijski coni Žeje. Do nesreče je prišlo, ko je zaposleni delavec delal na stroju za mletje lesa, eden izmed valčkov stroja pa mu je pri tem poškodoval roko. Zadobil je lahke telesne poškodbe.

POSKUS VLOMA V HIŠO V KOMENDI
30.01.2018 – Neznani storilec je v komendi poskušal vlomiti v hišo. Ugotovljeno, je bilo, da je neznanec preko dneva pristopil do hiše in s premagovanjem ovir vstopil vanjo. Tam je sicer pregledal vse prostore, vendar ni ničesar odtujil. Nastala je materialna škoda v višini 500 eurov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA NA PARKIRIŠČU
31.01.2018 – Na parkirišču pri Mercator centru na Kovinarski cesti v Kamniku se je zgodila prometna nesreča s pobegom. Neznani povzročitelj je zaradi nepravilnega premika trčil v parkiran avto, nato pa s kraja odpeljal, ne da bi oškodovanki nudil podatke. Policisti nadaljujemo z zbiranjem obvestil in sledi ustrezen ukrep.

TATVINA VAZE IN LUČKE Z GROBA NA ŽALAH
01.02.2018 – Policisti so obravnavali tatvino iz groba na pokopališču v Kamniku, in sicer je neznani storilec z groba odtujil medeninasto vazo in medeninasto lučko ter lastnico oškodoval za okoli 700 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA Z UDELEŽBO PEŠCA
01.02.2018 – Na Ljubljanski cesti so policisti obravnavali prometno nesrečo z udeležbo pešca. Voznik osebnega avtomobila je z levim vzvratnim ogledalom trčil v pešca, ki je zadobil telesne poškodbe in bil z reševalnim vozilom odpeljan na UBKC. Sledi zbiranje obvestil in ustrezen ukrep.

KLOFNIL JE ŽENO
02.02.2018 – V Mengšu so policisti PP Kamnik obravnavali spor med zakoncema, med katerim je moški z dlanjo udaril ženo v predel obraza. Izdan mu je bil plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

PROMETNA NESREČA NA POVEZOVALNEM MOSTU
03.02.2018 – Policisti so na povezovalnem mostu v Kamniku obravnavali prometno nesrečo, med katero je voznik zapeljal s ceste. Ugotovljeno je bilo, da se je voznik pripeljal po povezovalnem mostu do prehoda za pešce, kjer je, zaradi neprilagojene hitrosti glede na vremenske razmere, prepozno opazil peško, ki ga je prečkala. Pri tem je z vozilom sunkovito zavil desno v izvoz in izgubil oblast nad vozilom in s sprednjim delom vozila trčil v zaščitno ograjo. V nesreči ni bil nihče telesno poškodovan.

Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

TATVINA PNEVMATIK Z VOZILA
04.02.2018 – V Kamniku je neznani storilec preko noči s parkiranega vozila odtuji vse štiri pnevmatike skupaj z originalnimi alu platišči in lastnika oškodoval za okoli 1000 evrov. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.