Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Nasilna hči, pijani vozniki ter kraje slanine in orodja

Policijska kronika: Nasilna hči, pijani vozniki ter kraje slanine in orodja

Kamniški policisti so imeli tudi v zadnjih dneh letošnjega leta kar precej dela…

Kronika PP Kamnik (od 23. do 29. 12. 2019)

ZLORABA BANČNE KARTICE V TUJINI
23. 12. 2019 – Občanka se je zglasila na policijsko postajo in prijavila zlorabo bančne kartice, ki se je zgodila v mesecu septembru v Namibiji, kjer je na bankomatu želela dvigniti denar, vendar je bankomat kartico zadržal, kasneje pa je bilo ugotovljeno, da je bila iz bančnega računa odtujena večja vsota denarja. Sledi poročilo na okrožno državno tožilstvo.

TATVINA ORODJA
23. 12. 2019 – Neznani storilec je na Ljubljanski cesti izkoristil nepazljivost delavcev in izvršil tatvino delovnega stroja za rezanje betona in asfalta znamke Husqvarna FS400 LV in oškodoval podjetje. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

TATVINA ZVOČNIKOV
24. 12. 2019 – Na Glavnem trgu je neznani storilec s stojnice odtujil dva zvočnika znamke Omnitronic BoB-4 in s tem dejanjem oškodoval Zavod za turizem Kamnik. Sledi pregled video posnetkov, zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA NA NOVEM TRGU
24. 12. 2019 – Na Novem trgu je prišlo do prometne nesreče z materialno škodo zaradi vožnje pod vplivom alkohola in nepravilnega premika z vozilom voznika, ki je poškodoval dva parkirana avtomobila. Zoper povzročitelja sledi obdolžilni predlog na sodišče v Kamniku.

NAJDEN DENAR NA BANKOMATU V MOSTAH
25. 12. 2019 – Policijska patrulja je na podlagi klica občanke iz Most prevzela najden denar, ki je bil najden na bankomatu Nove Ljubljanske banke v Mostah. Napisan je bil zapisnik o najdenih stvareh, občan/ka, ki je na bankomatu pozabil denar, pa se lahko zglasi na policijski postaji in denar prevzame

ZARADI DENARJA JE BILA NASILNA DO OČETA IN SESTRE
26. 12. 2019 – Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini na območju Kamnika, kjer je kršiteljica v stanovanjski hiši, zaradi denarja izvajala psihično in fizično nasilje nad očetom in svojo sestro. Ker gre za ponavljajoča se dejanja s strani kršiteljice z elementi prekrška in možnosti ponovitve le teh, ji je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja. Na kraju je bil kršiteljici izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

PONAREJEN BANKOVEC
27. 12. 2019 – Policisti so bili s strani zaposlene na Novi Ljubljanski banki obveščeni o ponarejenem bankovcu za 50 evrov, s katerim je plačevala neznana stranka v lokalu Bobi bar. Po opravljeni analizi sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

KRAJA SLANINE V HOFERJU
28. 12. 2019 – V trgovini Hofer je občanka izvršila tatvino dveh izdelkov vakuumsko pakirane Hamburške slanine v skupni vrednosti 10,92 eur in tako oškodovala podjetje. Sledi pregled video posnetkov, zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

VINJEN VOZNIK
28. 12. 2019 – Policista sta na regionalni cesti Mengeš-Duplica opravljala kontrolo prometa in zaradi nezanesljive vožnje ustavila voznika osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.76 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

VESELI GLASBENI DECEMBER
29. 12. 2019 – Policisti so v Kamniku obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru zaradi glasne glasbe v stanovanju. Kršitelju je bila na kraju izrečena globa.

PROMETNA NESREČA NA STAREM GRADU
29. 12. 2019 – Na Starem gradu je prišlo do prometne nesreče z materialno škodo, in sicer zaradi vožnje preblizu desnega roba voznika, ki je povozil obcestni jašek ter poškodoval pnevmatike s platišči. Povzročitelju je bil zaradi kršitev zakona v cestnem prometu izrečena globa.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI NA JAVNI PRIREDITVI V KAMNIKU
29. 12. 2019 – Policista sta na javni prireditvi v Kamniku imela v postopku osebi, katerima je bila zasežena neznana rjava snov v alu foliji in zavarovana v vrečko, in sicer zaradi suma, da gre za prepovedano drogo oz. snov, ki je po Zakon o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami, prepovedana. Po analizi bo zoper kršitelje, uveden postopek o prekršku.

VLOM V TOVORNO VOZILO
29. 12. 2019 – Neznani storilec je na parkirišču na Frančiškanskem trgu, vlomil v tovorno vozilo in iz njega odtujil več kosov orodja. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PRIPOROČILO OBČANOM

Policisti občane naprošajo, da upoštevajo samozaščitne ukrepe, saj se s tem izognejo tatvinam iz avtomobilov. Predvsem naj torbice, kovčke in druge vredne predmete kot so delovno orodje ne puščajo v vozilih, ker ti predmeti lahko predstavljajo dobro vabo za tatove.