Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Nasilnež, tulež in kamniški hlačman

Policijska kronika: Nasilnež, tulež in kamniški hlačman

Policisti iščejo »umazanca«, ki sta ukradla robotska sesalca, in »kamniškega hlačmana«, ki si je naredil zalogo hlač, so pa pomirili družinskega nasilneža ter tuleža, ki se je pijan drl na kamniškem Glavnem trgu in se hotel tepsti z reševalci in policisti.

Kronika PP Kamnik (od 24. do 30. 1. 2022)

SPLETNI GOLJUF JE PRIŠEL DO OGROMNE VSOTE
24.1.2022 – Neznani računalniški mojster je prestregel račun med slovenskim oz. kamniškim podjetjem in podjetjem iz Črne Gore ter predračun spremenil v delu, kjer so bili navedeni podatki za plačilo, zaradi česar je Kamniško podjetje denar za naročilo nevede nakazalo na lažni račun storilca ter ostalo brez ogromne vsote denarja. Postopek prevzeli kriminalisti, ki bodo po vseh zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na okrožno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA NA LJUBLJANSKI
25.1.2022 – Na Ljubljanski cesti je prišlo do prometne nesreče, ki je bila posledica izsiljevanja prednosti voznice. Le-ta je namreč svoje vozilo vzvratno zapeljala na prednostno cesto v času, ko je po njej pripeljal voznik drugega vozila, zaradi česar je prišlo do trka. Policisti so povzročiteljici nesreče, kot nagrado za njen nevarni manever, napisali plačilni nalog.

NAJDEN DENAR NA BANKOMATU V KOMENDI
25.1.2022 – Občan je v Komendi na bankomatu Nove Ljubljanske banke na Glavarjevi cesti našel denar, ki ga je izročil policistom. Le-ti so napisali zapisnik o najdenih stvareh, občan/ka, ki je pozabil denar v reži bankomata, pa se lahko zglasi na policijski postaji in denar prevzame.

PREPOVED PRIBLIŽEVANJA
25.1.2022 – Policisti so bili obveščeni primeru družinskega, ki ga je nasilni kršitelj izvajal do svoje partnerice. Omenjeni grdavž se je namreč nasilno vedel do svoje izven zakonske partnerice, z njo grdo ravnal, nad njo izvajal psihično in tudi fizično nasilje ter jo s takšnim ravnanjem spravljal v podrejen položaj. Osumljenemu, ki bi mu najbrž ne škodovala obilna porcija leskove masti, je bila odrejena prepoved približevanja do oškodovanke, policisti pa bodo nadaljevali z zbiranjem obvestil, ki bodo podlaga za kazensko ovadbo na pristojnem državnem tožilstvu.

POSKUS VLOMA V VOZILO
26.1.2022 – Na policijski postaji se je zglasila občanka in prijavila poskus vloma v njeno vozilo. Policisti so ugotovili, da je neznani storilec pristopil do vozila, pri čemer je v vozilo poskušal vlomiti z neznanim orodjem na vzvod, kar pa mu ni uspelo in je od dejanja odstopil. Policisti bodo vlomilskega zlikovca poskušali izslediti.

TATVINA SESALCEV
26.1.2022 – Neznana tolovajska ljubitelja čistoče sta se lotila »akcijskega čiščenja« v prodajalni Mercator, kjer sta, bržkone imata doma cel kaos, ukradla dva robotska sesalnika Rowenta x-plore. Policisti bodo »umazanca« poskušali izslediti tudi s pomočjo varnostnih videoposnetkov, nadejamo pa se, da se bosta že kaj kmalu naučila temeljitega čiščenja svojih jetniških celic in stranišč.

PIJANI TULEŽ NA GLAVNEM TRGU
26.1.2022 – Policisti so bili obveščeni o opiti osebi, ki vpije na Glavnem trgu v Kamniku. Na kraju so policisti izsledili močno vinjenega moškega, ki je vpil, pri tem pa je hotel še fizično obračunati z dežurno ekipo nujne medicinske pomoči ter tudi s policisti. Ker se kljub opozorilu in ukazu policistov ni želel umiriti, so mu policisti odvzeli prostost in ga odpeljali na iztreznitev, h kateri bo zagotovo pripomogel tudi izstavljen račun za kršitev javnega reda in miru ter prenočevanje.

ZASEG PRAŠNATE SNOVI V ŠOLI
27.1.2022 – Policista sta v hramu učenosti kršitelju zasegla zeleni šilček z neznano snovjo kemijskega izvora bele barve, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po analizi, ki bo najbrž dokazala, da »pridni učenec« ni nosil pralnega praška ali sode bikarbone, bo zoper kršitelja sledil odložilni predlog po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

PROMETNA NESREČA V MOSTAH
28.1.2022 – V naselju Moste je prišlo do prometne nesreče z manjšo materialno škodo. Ker sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, kar z drugimi besedami lahko pomeni tudi, da nista bila »pod gasom«, glede škode pa sta se znala dogovoriti sama, jima je bilo na kraju izdano le obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
28.1.2022 – Policisti so imeli v postopku voznika osebnega vozila, za katerega so ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola. Kljub temu, da je bil dobre volje, policisti z njim niso nazdravili, ampak so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje ter ga, skupaj z obdolžilnim predlogom, poslali na zagovor k sodniku.

KAMNIŠKI HLAČMAN
29.1.2022 – V trgovini Intersport v Kamniku je neznanec odtujil več kosov hlač, s čimer si je »hlačman« bržkone naredil večletno zalogo. Ker pa je hlače »pozabil« plačati, je omenjeni trgovini povzročil škodo. Policisti bodo »kamniškega hlačmana« poskušali izslediti tudi s pomočjo videoposnetkov, če bodo uspešni, pa mu bo progaste hlače ukrojila roka pravice.

TATVINA TELEFONA
30.1.2022 – Na policijski postaji se je oglasila občanka, ki je policistom zaupala, da so ji ukradli mobilni telefon znamke Samsung Galaxy S20. Le-tega ji je ukradel neznani storilec v trgovini E. Leclerc v Ljubljani, zato so kamniški policisti primer odstopili kolegom s pristojne policijske postaje v Ljubljani.