Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Nespodobneži, prepirljivci, alkoholiki, tatovi in drugi zlikovci

Policijska kronika: Nespodobneži, prepirljivci, alkoholiki, tatovi in drugi zlikovci

Tudi minuli teden so kamniškim policistom delovnik popestrili različni prepriljivci, nespodobneži, vinjeni vozniki, tatovi, vlomilci in drugi zlikovci, ki so na različne načine kršili predpise in zakone…

Kronika PP Kamnik (od 11. do 17. 5. 2020)

ŠMARČANKA, KI NE MARA OGLEDALA
11.05.2020 – Policisti so posredovali v Šmarci, kjer se je občanka nedostojno vedla in odrinila občana pri postavljanju obcestnega ogledala, ki omogoča boljšo vidljivost iz stranjske na prednostno cesto. Na kraju je bil kršiteljici izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

POSKUS VLOMA V VOZILO V ŠMARCI
11.05.2020 – Neznanec je v popoldanskem času v Šmarci, z  neznanim predmetom na vzvod, skušal vlomiti v osebni avtomobil, vendar je od dejanja odstopil, kljub temu pa na vozilu povzročil materialno škodo. Sledi zbiranje obvestil in pa kazenska ovadba na  okrožno državno tožilstvo.

NEZNANI NESPODOBNEŽ IZ KOMENDE
11.05.2020 –
Policisti so posredovali v Komendi, kjer se je, zaenkrat še neznani občan, pred trgovino Spar v Komendi nedostojno vedel, zmerjal in odrinil prijaviteljico. Sledi zbiranje obvestil in zoper kršitelja sledi plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

VLOM V LOPO V ŠMARCI
12.05.2020 – Policisti so v Šmarci obravnavali vlom v lopo in sicer je neznani storilec preko noči z  neznanim predmetom na vzvod vlomil v vrtno lopo iz  katere je odtujil dve kolesi. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

ZASEG VOZILA
12.05.2020 – Policista sta imela na Ljubljanski cesti v postopku voznika osebnega vozila, ki je vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola, zaradi česar mu je bilo omenjeno začasno zaseženo in odpeljano v hrambo. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

PROMETNA NESREČA
13.05.2020 – Na Ljubljanski cesti se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

SPOR MED SOSEDI
13.05.2020 – Policisti so posredovali na Duplici, kjer so se, zaradi vrat skupne sušilnice, prišlo do besednega obračunavanja in žaljenja med sosedi. Jezični prepih so policisti, zaradi kršenja javnega reda in miru, pomirili z izdajo plačilnih nalogov vsem kršiteljem, ki jim utegnejo izdani nalogi osušiti denarnice.

 VINJEN VOZNIK V PRESERJAH
13.05.2020 – V Preserjah pri Radomljah so policisti ustavili voznika osebnega vozila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Le-ta je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.71 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka, zaradi česar bo v predlagan v postopek na sodišču.

ZASEG PREPOVEDANIH ZELIŠČ
13.05.2020 – Policist je v Kamniku kršitelju zasegel aluminijasti zavitek z vršički neznane zelene posušene snovi, rastlinskega izvora, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo, najverjetneje konopljo. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden hitri postopek.

NAJDEN DENAR NA BANKOMATU V STRANJAH
14.05.2020 – Občanka je sporočila, da je 13. 5. 2020, na bankomatu pri trgovini Tuš v Stranjah, našla denar. Napisan je bil zapisnik o najdenih stvareh, občan oz. občanka, ki je pozabil/a denar, pa se lahko zglasi na policijski postaji in denar prevzame.

SIN JE VERBALNO NAPADEL MAMO
14.05.2020 –
Policisti so posredovali na Markovem, kjer je sin verbalno napadel svojo mamo in jo prestrašil. Sledi zbiranje obvestil in ukrep po zakonu o javnem redu in miru.

POZABIL DENAR NA BANKOMATU
15.05.2020 –
Občan se je zglasil na policijski postaji v Kamniku in povedal, da je na bankomatu Gorenjske banke, na bencinskem servisu v Žejah, dvignil denar, ki pa ga je nato pozabil v reži bankomata. Najditelja naprošamo, da najdeni denar sam prinese na policijsko postajo Kamnik, saj utegne biti v nasprotnem primeru, zaradi zatajitve, zoper njega vložena kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

TATVINE HRANE V TRGOVINI HOFER
15.05.2020 – Policisti so v trgovini Hofer obravnavali več tatvin prehrambenih izdelkov. Sledi pregled video posnetkov, zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo. 

PREGLASNA GLASBA V KAMNIKU
15.05.2020 – Policisti so v Kamniku obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru, in sicer zaradi predvajanja glasne glasbe v stanovanju kršitelja, ki je jakost glasbe zmanjšal šele ob prihodu policistov na kraj. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

TATVINA  DENARJA V MEKINJAH
16.05.2020 –  V Mekinjah je neznana ženska, stara kakih 55-60 let, črnih daljših las, močnejše postave, visoka okoli 170 cm, ki je govorila srbo-hrvaški jezik, oblečena v krilo in karirasto jakno v modrih tonih, okoli 10.30 ure vstopila v odklenjeno hišo in iz sobe odtujila denarnico, iz druge denarnice pa odtujila 20 eur in s kraja odšla. Policisti občane naprošajo, v kolikor bi karkoli vedeli o neznani ženski, naj to sporočijo na 113, obenem pa jih opozarjamo na samozaščitne ukrepe.

VLOMILCA STA IZ LOKALA V KOMENDI ODNESLA CIGARETE
17.05.2020 –
Neznana storilca sta, z razbijanjem stekla vhodnih vrat lokala, vstopila v prostor in odtujila večjo količino cigaret. Sledi zbiranje obvestil in pa kazenska ovadba na  okrožno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA V KOMENDI
17.05.2020 – V Komendi je prišlo do prometne nesreča z manjšo materialno škodo. Ker sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu, so policisti na kraju izdali zgolj obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

 

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Shrani nastavitve