Naslovnica / Črna kronika / Policijska kronika: Nesramna podgorska tašča in zaseg vozila pijanemu petnajstletniku

Policijska kronika: Nesramna podgorska tašča in zaseg vozila pijanemu petnajstletniku

Da se tašče kaj rade spravijo nad svoje snahe najbrž ni nič nenavadnega, tako sitnih in nesramnih, da morajo posredovati celo policisti, pa k sreči ni prav veliko. Precej manj običajno pa je, da se naokrog vozijo pijani petnajstletniki, ki so za nameček še brez izpita. Kamniški policisti in policistke imajo za seboj še en pester delovni teden.

Kronika PP Kamnik (od 29. 6. do 5. 7. 2020)

TATVINA DENARNICE NA MALEM HRIBU
29.06.2020 –
V naselju Mali Hrib je neznanec izkoristil nepazljivost oškodovanke in vstopil v odklenjeno stanovanjsko hišo ter odtujil denarnico z večjo vsoto denarja in dokumenti, nato pa odšel neznano kam. Sledi zbiranje obvestil in pa kazenska ovadba na  okrožno državno tožilstvo

TATVINA OČAL V MOSTAH
29.06.2020 – Neznani storilec je iz stanovanja v Mostah odtujil očala in oškodoval prijaviteljico.  Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

NAJDEN DENAR NA BANKOMATU V KAMNIKU
30.06.2020 – Občanka je sporočila, da je 30. 6. 2020 v Mercator centru v Kamniku, na bankomatu Nove Ljubljanske banke, našla pozabljen denar. Napisan je bil zapisnik o najdenih stvareh, občan oz. občanka, ki je denar pozabil vzeti, pa se lahko zglasi na policijski postaji in denar prevzame.

TAŠČA SE JE SPRAVILA NAD SNAHO
30.06.2020 –
Policisti so posredovali v Podgorju, kjer se je tašča nedostojno vedla do svoje snahe, in sicer zaradi neopravljenih hišnih opravil. Kršiteljici je bil izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

POŽIG ZABOJNIKOV V KAMNIKU
30.06.2020 – Na Glavnem trgu v Kamniku je neznani objestnež zakuril in požgal dva zabojnika za smeti. Požar so pogasili gasilci PGD Kamnik. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

VINJEN VOZNIK V KAMNIKU
01.07.2020 – V Kamniku so policisti ustavili voznika osebnega vozila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da ima voznik 1.16 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

INTERVENCIJA V MOSTAH
01.07.2020 – Policisti so intervenirali v Mostah, kjer se je bivši poslovni partner nedostojno vedel in žalil prijavitelja. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

VOZIL JE POD VPLIVOM PREPOVEDANIH SUBSTANC
02.07.2020 – Pri kontroli prometa sta policista ustavila voznika, ki se je pri postopku obnašal nervozno in preplašeno ter drgetal, zaradi česar bil z njim opravljen hitri test za prisotnost prepovedanih substanc z DrugWipe 6s. Rezultat testiranja je bil pozitiven, na podlagi rezultata pa je bil vozniku odrejen strokovni pregled, ki pa ga je voznik na kraju odločno odklonil. Vozniku je bilo na kraju odvzeto vozniško dovoljenje, zoper njega pa sledi še obdolžilni predlog na sodišče v Kamniku.

ZASEG NEZNANE SNOVI
02.07.2020 – V Kamniku je imela policistka v postopku občana, ki mu je bila zasežena PVC samozapiralna vrečka za tobak, ki pa ni bila napolnjena s tobakom, ampak z neznano posušeno snovjo rjavo-zelene barve rastlinskega izvora, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo konopljo. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

GLASNA GLASBA V VOLČJEM POTOKU
03.07.2020 – Policisti so v Volčjem Potoku obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru zaradi, in sicer zaradi predvajanja glasne glasbe. Ker prijaviteljica v postopku ni hotela sodelovati, je bil kršitelj zgolj ustno opozorjen po zakonu o javnem redu in miru.

PROMETNA NESREČA
03.07.2020 – V naselju Vrhpolje je prišlo do prometne nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami udeležencev. Nesrečo je povzročila voznica, ki je z vozilom zapeljala na nasprotni vozni pas v času, ko je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal voznik s tremi potniki s katerim sta trčila. Na kraju je bil povzročiteljici izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

ZASEG DROGE PRI RIBNIKU KRIŽ
03.07.2020 –
Pri ribniku na Križu je imela policistka v postopku občana, ki mu je bil,  proti potrdilu o zasegu predmetov, zasežen alu zavitek z neznano belo prašnato-grudasto snovjo, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden postopek o prekršku.

PIJAN POVZROČITELJ NESREČE JE POBEGNIL
04.07.2020 – Na Ljubljanski cesti je prišlo do prometne nesreče s pobegom, do katere je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti pijanega povzročitelja, ki je s kraja nesreče odpeljal, ne da bi poškodovani udeleženki nudil pomoč in svoje podatke. Policisti so voznika kasneje izsledili ter z njim opravili postopek. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

PROMETNA NESREČA
04.07.2020 – V Kamniku se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

ZASEG VOZILA PIJANEMU PETNAJSTLETNIKU
5. 7. 2020 –
Policista sta imela v Radomljah v postopku petnajstletnika, k je vozil materino vozilo pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo je bilo zaseženo in odpeljano v hrambo, policisti pa so obvestili tudi mamo petnajstletnega prekrškarja, ki je sina prevzela, obenem pa je bila seznanjena s kršitvijo. Zoper nesojenega mladoletnega voznika, ki se je z maminim avtom naokoli vozil pijan in brez izpita, bo vložen obdolžilni predlog na sodišču v Kamniku.